Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (20)

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Poslední dobou chodím z kina čím dál zklamanější. Na každý film bych zvládnul z patra nahodit dvacetiminutový rent. Už jsem si myslel, že se mnou něco je… Buď jsou ty filmy čím dál tím dementnější, nebo jsem jenom náročnější a náročnější. A tenhle fim dokazuje, že ostatní to prostě jenom dělaj na hov… Naprostý masterpiece! Audiovizuální bomba! Zimomrauky několikrát! A je to actually vtipný… Miluju to!

plakát

Schumacher (2021) 

Když máte k dispozici tenhle materiál a tyhle lidi a dopadne to takhle, tak je něco špatně… Pokud se chcete o Shumim dozvědět alespoň něco a máte nervy na nekonečné opěvování, koukněte na to. Jinak naprosto špatně poskládaný dokument od A do Z.

plakát

100 lidí (2020) (pořad) odpad!

Oproti tomuhle je Too Hot to Handle i Love Is Blind naprosto intelektuální zábava. Asi ani nemám sílu popsat, jak moc špatný to je. Drtivá většina pokusů je postavená úplně pomateně. Účinkující si to spletli s nějakou reality show a dělají ze sebe nonstop blbečky. Moderátorské trio je tak trapné, že ani nevím co na to napsat. Kdyby se jim povedl za celou dobu alespoň jeden vtip, dal bych jim za odměnu alespoň jednu hvězdičku. Strašná věc…

plakát

Olověná vesta (1987) 

Když už máte skoro dokoukaný dokumenty The Vietnam War od Kena Burnse a už máte hodně dobrej pojem o čem tahle zbytečná válka byla, tak vás tenhle film už ničím nepřekvapí. Možná jen tím, jak slabý to byl odvar reality a jak se v něm vlastně vůbec nic nedělo. Že byl film natočen celý v UK, jsem se dozvěděl až zde v "zajímavostech" a plně to vysvětluje i na tu dobu hodně ubohou výpravu filmu. Nejvíc mě snímek zaujal komickým zpracováním střelby a smrti, kdy vojáci padali k zemi tak krkolomě, že by se za to ani v Tele Tele nestyděli. Až na hudbu, to vůbec nechytí tak zak koule, jak bylo zamýšleno. Nakousávají se opravdu citlivá témata, se kterými se běžný smrtelník naštěstí nikdy nemusí potkat, ale vše je absolutně nedotaženo a nemělo to na mě žádný dopad… Jako závěrečná scéna s popravou – napětí nula. Úvodní část filmu je často vtipná, ale nemohl jsem se přenést přes naprosto šílený mix zvuku, kdy ten řev v jednom dlouhém záběru nesmyslně panuje zleva doprava, protože zrovna zvukař mával mikrofonem a nikdo se to pak ani neobtěžoval upravit… Nekoukejte se na to se sluchátkama, bolí to. A ještě doplním, že tlouštík vedl sice ke spoustě vtipných momentů, ale takhle dlouho něco eskalovat, aby z toho nakonec vypadlo jen takto amatérsky ztváněné i zahrané "zbláznění", je prostě moc. "Zahraj toho blázna pořádně! Zkus třeba vycenit zuby a očima úplně prázdnej výraz. Natočíme to desetkrát a nejlepší záběr se použije." Takhle přesně to vzniklo… A taky mě pobavilo, že se film dvakrát sáhodlouze věnuje smlouvání s prostitutkou.

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

Vizuálně super, nálada super, herci super, kamera super, lokace super, výprava super a začátek super. Celý seriál jsem doufal, že se najde nějaké logické vysvětlení a neskončí to jako totálně vyfantazírovaná mysteriózní blbost. A bohužel… Takových osm dílů vlastně jenom sledujeme, jak se banda amíků zdráhá uvěřit v něco … a nakonec všichni uvěří. Dredatá černoška se schopností odhadnout výšku mrakodrapu na centimetry (plus mínus autobus) je ze začátku docela zajímavá, ale na konci bych jí dopřál pořádnej krápník do kebule. Zklamání.

plakát

Paradise PD (2018) (seriál) 

Tohle jde tak strašně moc přez čáru, až je to snad geniální! Kde ostatní uberou a nebo zastaví, tenhle seriál přidá. Přiznám se – dávám dost, ale tady jsem chvílema cítili lehkou nechuť i já.

plakát

Čertí brko (2018) 

Fajn pohádka, která až moc cílí na dospělé. Smáli jsme se rozhodně víc než děti. Výprava naprosto skvělá, písně podprůměr, Budař otravnej a Vetchý úžasnej!

plakát

Jack staví dům (2018) 

Skvělá tragikomedie. Naprosto skvělá, ale asi jak pro koho. Pokud máte rádi chytrý černý humor, určitě tomu dejte šanci. Film jde chvílemi až na samotnou hranici promítatelnosti, z čehož řve Trierova snaha šokovat za každou cenu, ale já bych mu to i odpustil… Historie umění mi nic moc neříká, takže jsem spoustu přesahů nepochitil, a i přes to film dává smysl a příběh se k vám dostane úplně naplno. Množná až moc naplno. Super!

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) odpad!

Dlouho jsem se pyšnil tím, že jsem v kině nikdy neusnul. Dokonce jsem ani nemohl pochopit, jak může v kině někdo někdy usnout. A pak to přišlo – jednou se mi díky extrémní únavě povedlo usnout při filmu… při kterém, to už si ani nepamatuju. Dlouhá léta jsem se na tento prohřešek snažil zapomenout a včera to přišlo znovu. Tentokrát už to ale neberu jako prohřešek, ale jako naprosto pochopitelné vysvobození. Tenhle film je totiž hroznej průser. Strašně hroznej super-průser! Nemá to konec ani začátek. Není to o Grindelwaldovi ani jeho zločinech… Není to o fantastických zvířatech, ani o fantastických příšerách. Není to ani za mák vtipné a kouzelné. Je to strašně temná (chvílema skoro až černobílá) telenovela, kde na sebe scény naprosto nenavazují. Chvílemi člověk tápe, ve které časové rovině scéna vůbec je a jaké má spojení s hlavním "příběhem". Film se tváří nejdospěleji z celého HP univerza, ale pořád má 12+ rating a rozhodně cílí na ty mladší z nás a přesto ve filmu chladnoktrevně zavraždí batole a v rámci "šokující" historky zemře kojenec. What the fuck?! Ať si vzpomenete na jakoukoli scénu, je jen otázkou, jestli nedává smysl jen málo, nebo sakra hodně… Celé francouzské ministerstvo kouzel je totiž asi jen plné úřednic, kde nejdrsnější úřednice úplně sama hlídá nějaký sklad rodokmenů a pokud se něco zvrtne, má k dispozici pět nazlobených koček. (stejně jen proto, aby se film mohl jmenovat Fantastic Beasts) A finální scéna s naprosto neprolomitelným modrým ohněm, který ten zlý pán Johny Depp vykouzlí s úplně nulovou snahou je na celém filmu snad to nejhorší… Jedno velký špatný ble!

plakát

Josef Fritzl: Příběh zrůdy (2009) (TV film) odpad!

Nejhorší dokument co jsem snad viděl… Na jedný Wikipedia stránce si za 10 minut přečtete 10× víc informací než uvidíte v tomhle blábolu… A to přesně, bez omáčky a bez naprosto nesnesitelnýho kvíkání Fritzlovo švagrový, která s hodně velkou parádou dělá generála po bitvě. Nedoporučuju ani pokud máte sklep.