Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Biografie (4)

Robert Mulligan (režisér / herec)

07.01.2010

Robert Mulligan se narodil 23.8. 1925 v New Yorku. Zde také studoval na Fordham University, obor radiokomunikace a následně za druhé světové války sloužil jako radista u námořnictva. Po návratu z války nastoupil nejprve do redakce New York Times, odtud posléze odešel do televize CBS. Filmovou kariéru začal jako poslíček a… (více)

Catherine Hardwicke (režisérka / scénografka / scenáristka)

29.11.2008

Studovala umění v Mexiku a promovala z architektury na Texaské univerzitě. Chvíli jako architektka také pracovala a poté vystudovala filmovou školu na UCLA. Její školní práce, kombinace hraného a animovaného filmu, získala cenu Nissan Focus Award a byla uvedena v programu televize Landmark „Best of UCLA“.V svém dalším profesním… (více)

Martin McDonagh (scenárista / režisér / producent)

20.11.2008

Britský dramatik irského původu. Z Irska pocházejí oba jeho rodiče, kam se posléze také vrátili a zanechali šestnáctiletého Martina i jeho bratra v londýnské metropoli. Martin záhy opustil školu a dalších deset let strávil na podpoře. Oba sourozenci měli literární sklony, a když si starší ze sourozenců začal psaním vydělávat,… (více)

Burr Steers (režisér / herec / scenárista)

20.11.2008

Je synem amerického senátora za Maryland. Přes svou matku je spřízněn s Jacqueline Kennedy Onassisovou a spisovatelem Gorem Vidalem. Jeho bratr Hugh Auchincloss Voli (1963-1995) se proslavil jako malíř, který si za své téma zvolil boj proti AIDS. Je ženatý s Jenifer Bottovou.Ve filmovém světě se prosadil nejprve jako herec. Po… (více)

Reklama