Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 251)

plakát

Lesapán (2015) (studentský film) 

Vynikající práce! Super příběh, skvěle odvyprávěný, výborná práce s kamerou a se světlem, dobře zahrané... A parádní maska Hejkala - byť celá postava vypadá téměř jako kopie Fauna z Del Torova Faunova labyrintu. Na celkovém dojmu z filmu to ale neubírá.

plakát

Lída Baarová (2016) odpad!

Ehm... Na co padlo těch 80 milionů?

plakát

Líza, liščí víla (2015) 

Maďarská Amélie z Montmartru říznutá Wesem Andersonem. Má to kouzlo, šmrnc, je to vtipné, dobře zrežírované a skvěle zahrané. Doporučuju.

plakát

Jak jsme hráli čáru (2014) 

75 % - Velmi příjemné filmové překvapení. Takový mix Obecné školy, Báječných let pod psa a Občanského průkazu s povedenými hereckými výkony - zejména trio Richard Labuda, Milan Lasica a Ondřej Vetchý - a hezkou kamerou. Co filmu zbytečně ubralo body, je nadabování do češtiny. Být to slovensky, je dojem ještě lepší.

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

40 % - Anděly mezi námi nadefinoval v roce 1987 Wim Wenders. Alice Nellis ve spolupráci s Michalem Vieweghem se je pokusila předefinovat a výsledek je - kulantně řečeno - poněkud rozpačitý. Ani mi tolik nevadilo množství lidských postav, které příběh zabydlují: v nich se divák i zorientuje a jednotlivé vazby s průběhem filmu pochopí. Film ale selhal na pojetí andělů a na tom, že neví, zda být dramatem, nebo komedií. Andělé jsou tady velmi podivná sebranka, která působí jako parta chovanců psychiatrické léčebny. Někteří - Dyk, Křenková - navíc hloupými otázkami (které mají divákovi vysvětlit misi andělů, jasně) působí dojmem, že nemají o svém poslání vůbec páru. Zjevení archanděla Zuzaně Kronerové pak působilo jako vystřižené z Troškova Kaměňáku a úplně zabilo zbylé napětí. Tahle předloha měla být čistým dramatem, které by člověka donutilo se zamyslet nad důležitými otázkami, které krouží okolo jeho života. Bohužel se to nezdařilo, tak nezbývá, než si spravit náladu Nebem nad Berlínem.

plakát

From the Sky Down (2011) 

95 % - Zřejmě nejlepší dokument o U2, co jsem viděl. Zajímavé poodhaleni jejich tvůrčího procesu, unikátní historické záběry a první verze velkých hitů (One, Mysterious Ways).

plakát

Před půlnocí (2013) 

90 % - Celá trilogie je přesně vygradovaná a trojka došla tam, kam přirozený vývoj směřoval. Jsem zvedav, zda se ještě dočkáme pokračování.

plakát

Šmejdi (2013) 

45 % - Zklamání. Protože film nenabídl nic víc, než co už autorka vypověděla v průběhu předchozího roku v desítkách rozhovorů.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

85 % - Kluk s tygrem na člunu, stopáž dvě hodiny?Trochu jsem se obával, ale Ang Lee to zvládl mistrně - tedy až na úvodní titulkovou sekvenci, která mi vnucovala pocit "bude to rodinný film" :-).

plakát

V peřině (2011) odpad!

0 % - Tento Brabcův počin nahrává všem, kdo kritizují financování kinematografie ze státního rozpočtu. Tuto nesmyslnou stominutovku, jíž označit za film je urážkou kinematografie, nezvládne ani nejotrlejší divák. Děj (pokud tam nějaký je) nedává smysl, postavy působí, že jsou na drogách, písničky jedna jako druhá jsou otravné svými infantilními texty. Kladem je pouze hezká stylizace Písku. Doteď jsem si myslel, že dno české kinematografie je Kameňák. Už to neplatí.