Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 251)

plakát

Květ mého tajemství (1995) 

80 % - Velmi zdařilá almodovarovská vztahovka s výbornými hereckými výkony. Viděl jsem až po Volveru, a vtipné je, jakým způsobem se režisér po letech k tématu naťuknutému právě tady vrátil :-)

plakát

Město ztracených dětí (1995) 

90 % - Je to divné, hodně divné, až tak divné, že jsem si to zamiloval. Nečekal jsem od toho v podstatě nic, a byl jsem velmi překvapen. Groteskně pokroucený svět "neandrtálce" Rona Perlmana, sladkého úsměvu Judith Vittet a ujetých klonů Dominique Pinona. Doporučuju všem, co mají rádi nevšednost. Tahle mě pohltila.

plakát

Insider: Muž, který věděl příliš mnoho (1999) 

70 % - Řemeslně naprosto precizně odvedený film, kterému po technických stránkách nedá mnohou vytknout. Výborný Al Pacino, průměrný Russell. Celkově vzato ale nechápu, proč sedm nominací na Oscara. Tento příběh není nic víc, než dobře zpracovaná obměna toho, co člověk viděl už tisíckrát.

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

80 % - Dřív jsem to nenáviděl, ale když jsem se teď na Neverending Story podíval s odstupem času znovu, najednou ve mě zasvitlo jeho kouzlo. Je to vymazlená fantasy, z níž je cítit propracovanost a hravost - na rozdíl od většiny podobných fantasy filmů, které jsou prázdné nic.

plakát

Sabrina (1954) 

70 % - Audrey je prostě k nakousnutí, jako ostatně pokaždé, takže je to radost se na to dívat. Mr. Bogart má charizma na rozdávání, ale stejně jsem u této dvojice příliš necítil to šimravé romantické jiskření, které dělá romantické filmy nádhernými, přestože jsou vesměs podle jedné šablony.

plakát

Prodám šéfa zn. spěchá (2006) 

30 % - Bez špetky nápadu, sem tam dobrý vtip, ale tak jeden z deseti. Kladem jen pohled na Amandu Peet (teď nemám na mysli herecký výkon:) Poměrně dobrá volba, pokud chcete dělat nějakou činnost a nechcete mít v bytě ticho :o)

plakát

Našli mě naši (2006) 

15 % - Vrtá mi hlavou, jak se Danny DeVito a Kathy Bates mohli upsat do takovéhle nehorázné slátaniny...

plakát

Poslední plavky (2008) 

15 % - Je odvážné říct, že to mělo nějaký příběh. A ještě odvážnější, že to bylo vtipné. Možná to bavilo těch dvacet zúčastněných, co si udělali filmový letní dýchánek u rybníka, ale jinak... :o(

plakát

Krajina střelců (2003) 

65 % - Tanec s vlky se sice nekoná, ale nedělní odpoledne mi to zpříjemnilo celkem solidně.

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

60 % - V porovnání s Černou knihou, která mě příjemně překvapila, zůstala moje očekávání od Pádu třetí říše nenaplněna. Vesměs nijak chytlavý příběh se vleče a vleče, aby se dovlekl do konce. Je to pořád na jedno brdo, nevzalo mě to. A Bruno Ganz pro mě nadále zůstává jako Damiel :o)