Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 251)

plakát

Před úsvitem (1995) 

100 % - Romance jako krásný nádech, když se člověk vynoří zpod vody. Magické, kouzelné, dech beroucí. Jen jsem to hltal.

plakát

Cimrman v říši hudby (2006) (divadelní záznam) 

90 % - Dávám opět za pět, ale pravda je, že "aktové" kousky sedí Járovi o kousíček víc.

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

100 % - Absolutně nejlepší český seriál, který znám. Nic dalšího netřeba dodávat.

plakát

Annie Hallová (1977) 

85 % - Když si vzpomenu na určitý scény, směju se, jako bych to viděl poprvý :-)

plakát

Něco jako láska (2005) 

55 % - No, čaj vařený podesáté ze stejného sáčku :-) Nebýt Ashtona a Amandy, mezi kterými to fajn jiskřilo, zřejmě bych to asi zvládal dost obtížně. První půlka dobrá, druhá už mě nudila. Poměrně neoriginální příběh, ale ve správnou náladu (a počtu osob:-) se může celkem hodit.

plakát

Ve stínu Beethovena (2006) 

60 % - Logicky se nabízí srovnávání s Amadeem - takže řekněme Amadeus v b moll. Komorní příběh stojí na dvou hercích, Harrisova "exhibice" se tak trochu bije s nevýraznou Kruger (přeci jen, je to modelka, né herečka). Nedostavilo se ale nic tak silného, co by mě strhlo jako Amadeus. Snad kromě Beethovenovy hudby, kterou ale už měli tvůrci nachystanou samotným mistrem. Líbila se mi ale kamera, nádherná hra s malou hloubkou ostrosti - to já můžu :-)

plakát

Osudový dotek (2004) 

100 % - Tento film je pro mě pecka. Špičkový námět přetavený do špičkového scénáře a špičkově natočený. Nemám slov...

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

77 % - Věcička ryze originální, na které jsem asi nejvíce ocenil fakt, že k natočení působivého filmu vůbec nejsou potřeba miliony peněz a drahá technika.

plakát

Dům voskových figurín (2005) 

18 % - Kdybych neznal originál z roku 1953 (byť i to už byl remake filmu ze 30. let), asi by se mi to líbilo o 5,78 % víc. Vesměs ale klasické hororové béčko, které se snaží sázet na atraktivní obal a zcela mu uniká, v čem tkví podstata dobrého hororu. Dementní příběh s tupými herci a Paris Hilton. Škoda, že tuhle fiflenku scenártista nezlikvidoval už po minutě filmu.

plakát

Renesance (2006) 

78 % - Zas tolik bych to se Sin City nesrovnával, už proto, že SC bylo hrané, tohle je záležitost animovaná. Jinak ale překvapivě dobrý noir animák, který rozhodně osvěží dnes už tuctovou 3D animaci. Na začátku mi to pořád připomínalo ČB komiks Chata v jezerní kotlině nebo Záhada hlavolamu od kreslíře Marka Čermáka :-)