Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (2 429)

plakát

Slaměný vdovec (1955) 

Komedie, která má své jisté místo ve Zlatém fondu, i když na podobné téma bylo natočeno mnoho lepších komedií. I Marilyn Monroe (ačkoli se proti ní nedá říct ani popel) se svou legendární scénou vzdouvající se sukně prohrává na body s Anny Duperey - kráskou v červeném v Záletníkovi. 55%.

plakát

Záletník (1976) 

Jedna z nemnoha Francouzských komedií, jejíž zápletka nestojí na nadsázce, ale na reálném podkladu. Jean Rochefort se svou ležérní komikou je natolik vtipný, sympatický a přesvědčivý, že dokáže (samozřejmě že za podpory dalších výtečných herců) celý film utáhnout. "Záletník" není komedie, při které bych brečel smíchy. "Záletník" je skvělá komedie s naprosto civilní atmosférou, v jejíž společnosti mi bylo celých sto minut neuvěřitelně příjemně. A Anny Duperey je k sežrání. 85%.

plakát

Stepující stonožka (1977) 

Ve stínu "Velkého flámu" či trilogie o "Sedmé rotě" se na "Stepující stonožku" trochu zapomíná a byť není tak dobrá, stojí za pozornost. Dost dobrodružná a napínavá komedie s jednoduchou dějovou linkou, spoustou vtipných scén (Čepice, ty blbče!!!), sympatickými hrdiny, krásnými ženami a zajímavou menší rolí nestora Francouzské komedie - Michela Galabrua. 75%.

plakát

Gympl (2007) 

Tvůrci filmu v čele s Tomášem Vorlem nejspíš doplatili na to, že se plně nerozhodli, zda natočí hořkou komedii ze života, či nadsazenou ujetost alá Sklep. Do reality film nepasuje díky mnoha příliš absurdním situacím (osobně si myslím, že taková paka by se ani na gympl nedostala, i když kdo ví, dneska) a prostředí gymplu zde nefunguje jako zárodek absurdního humoru jako třeba pionýrský tábor v komedii "Pějme píseň dohola". A film (na vkus pana Vorla) moc stojí na hercích, z nichž stojí za zmínku snad jen Zuzana Bydžovská a Jiří Schmitzer. 40%.

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Jeremy Clarkson je kolík!

plakát

Tři dny Kondora (1975) 

Nejspíš úplně první a nepřekonaný thriller s osamělým hrdinou, proti kterému se všichni spikli a on neví proč. Film nedělá z diváků blbce a nic zbytečně sáhodlouze nevysvětluje, aby mu to všechno společně s hrdinou došlo jako brambor v páře. Slušně zamotaná zápletka (ale ne nepřehledná), vynikající herci v čele s naprosto přesným Robertem Redfordem, krásnou Faye Dunaway a ledově chladným zabijákem Maxem von Sydow v roli, pro kterou se narodil. Zlatá léta sedmdesátá! 100%.

plakát

Výkupné (1975) 

Ačkoli jsem, dle zdejších komentářů, očekával průměrné vyčpělé akční béčko, dostal jsem nadprůměrný a stylový politický thriller s perfektní sedmdesátkovou atmosférou, výbornými herci (Sean Connery, Ian McShane), uvěřitelným dějem a opravdu překvapivou závěrečnou pointou. 85%.

plakát

Studený pot (1970) 

Variace na téma muž s drsnou minulostí, nyní poklidný občan, kterého po letech navštíví zlé ozvěny minulosti - to už tady mnohokrát bylo a mnohokrát ještě bude. Ovšem tenhle film si na nic nehraje a Charles Bronson v čele poměrně hvězdného obsazení z toho podívanou udělá. 50%.

plakát

Umírání za dlouhého dne (1968) 

Jeden z nejpřesvědčivějších a nejvíce naturalistických válečných filmů. Těch 90 minut jsem skutečně cítil nerozhodnost, strach a rozdílnost povah ústředních hrdinů, pach krve, bláta a nábojnic a cesty, která nemůže skončit jinak, než tragicky. Hrozivější a brutálnější vyznění abys pohledal. 100%.

plakát

Mlha (1980) 

"Mlha" se od jiných podobných hororů liší především v tom, že žádný z herců nepřehrává a i konání postav je celkem uvěřitelné. John Carpenter sice svému řemeslu rozumí, ovšem pořádné hororové drámo rozpoutá až v poslední půlhodině. Jinak nemohu vyloženě říct, co by se mi na filmu nelíbilo, zároveň však nenacházím nic, co by mne přinutilo hodnotit výše než 60%.