Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor
  • Akční

Recenze (13)

plakát

Slovo (2022) 

Na film od Beaty jsem se poměrně těšila, ne jenom kvůli tomu, že sdílíme stejné křestní jméno, ale i potom, co jsem, přestože lehce nedobrovolně, zhlédla její Chvilky. Chvilky mne velice nadchly, a tak jsem doufala, že promítání Slova stihnu- šla jsem sice poslední den, ale stihla. No ale nakonec jsem z kina odcházela zklamaná. Nemůžu říct ani slovo proti režii, protože ta byla dokonale zvládnutá a já věřím tomu, že autorka přijde jednou s filmem, který se posléze stane českou klasikou. Co byla vůbec první věc, která mě celkově vytahovala z děje byl scénář protkaný nesmyslnými větami a dovětky, které nedávaly smysl. Zároveň byl celý děj, i přes skvělé téma, nijaký. Chování postav moc nedávalo smysl a celkově jsem občas moc nechytala proč se co děje. Ačkoliv nejsem sama herec a nevím co všechno to obnáší musím říci, že obsazení jedné z hlavních rolí a to do role Věry bylo poměrně smolné a pravděpodobně by film dostal mnohem lepší hodnocení ( minimálně ode mě :D ), kdyby si ji střihla např. jiná Gabriela, která se ve filmu objevila a to Gabriela Míčová. Na Gabriele Mikulkové bylo patrné, že není filmová herečka, ale divadelní a její herecký výkon byl nijaký, bez žádných velkých emocí, anebo naopak moc přeafektovaný, pokud to tak mohu nazvat. Nerada jsem na ní koukala, ne že by nebyla hezká a do role se nehodila, ale právě kvůli tomuto výkonu. Vždyť byl film protkán skvělými herci, jako Martinem Fingerem, Jenovéfou Bokovou, ale i herci s těmi menšími rolemi jako Jaroslava Pokorná, ale i tu Markétou Hrubešovou :D, tak kde se stala chyba? Po tedy úspěšném zhlédnutí filmu s krásnou závěrečnou scénou jsem zjistila, že se autorka neangažovala pouze ve scénáři a režii, ale i v návrzích kostýmů a textu k hudbě. Ani k jednomu nemám velké výhrady, až tedy na kostýmy právě v té závěrečné scéně, nevím zda to byl záměr nebo omyl, ale opravdu si nešlo nevšimnout až strojeného "stejnokroje", tedy stejné barvy a pruhů. Na závěr řeknu: mrzí mě, že se scénáře nechytl někdo více zkušenější, který by scénář dopracoval k dokonalosti.  Rozhodně si ale tento snímek diváky najde, o tom nepochybuji. Pro mne to je ale jeden z těch špatných filmů, který vyšel z české produkce (pominu-li tedy české komedie, to je kapitola sama o sobě), je se rozhodně z toho co učit a věřím, že příště to půjde líp. Gratuluji ale k výhře dvou Křišťálových Glóbů, za hlavní roli a za režii to bylo zasloužené. :)

plakát

Duna (2021) 

Duna pro mě byla pro mě největší událost roku už jen, co se týče mé oblíbené Rebeccy Ferguson, ale i proto, že jsem obrovským fanouškem Denniho Villeneuva.  Když jsem se o tomto filmu prvně dozvěděla, bála jsem se, že se něco posere a byť sebemenší detail celý film zkazí a z tak opěvovaného filmu nakonec bude totální propadák, navíc pandemie tomu také moc nepomáhala, co se týče distribuce, apod. Přesto jsem se ale ohromně těšila a odpočítávala dny, kdy konečně Dunu budeme moci zhlédnout. Díky kamarádovi jsem měla film možnost zhlédnout již o den dříve a jakmile film skončil hned jsem vytáhla telefon a všem psala, jak je film úžasný, geniální a jak se na něj všichni musí jít podívat. Do teď se mi k němu nikdo nevyjádřil negativně. Doufám že stihnu naběhnout do IMAXu, protože to je přesně to, co si tenhle film zaslouží.  Film byl obrovsky nabitý všemožnými hvězdami, od milého broskve naplňujícího Chalameta, přes neviditelného Bautistu, až po Rebeccu ,,budu dělat všechny akční scény, přestože jsem těhotná" Ferguson. Každý z nich byl trefa do černého a přesně ti, co si asi každý představoval.  Nejdůležitější byly samozřejmě lokace a ty byly neskutečné. Me being vystrašená, že to bude naklíčovaný.. to se nakonec nestalo a tvl, to bylo tak nádherný, až to není možný. Každej záběr= umělecký dílo.. I love it!  Není asi nutný se tu více rozepisovat, od toho tu máme jiný a rozhodně chytřejší. Ale film přesně splnil moje očekávání, přestože to je rozdělený na dvě části, a hrozně doufám, že nakonec druhý díl vznikne!

plakát

Radioaktivita (2019) 

Madame Curie je určitě jednou z nejvlivnějších žen vůbec, proto byl tento film určen vyloženě pro feministky a předurčen k tomu, aby ho režírovala žena. Po zhlédnutí traileru jsem si říkala, že bych určitě tento film chtěla vidět v kině, představovala jsem si totiž jak budou krásně vykresleny vědecké pokusy..a ono nic. Celkově jsem proto z tohoto filmu byla zklamaná a stále jsem trochu na rozpacích, co si o něm mám vůbec myslet. Byl to vůbec první film od této režisérky, který jsem viděla a nemám možná již v plánu koukat na další. Režie nebyla vůbec zvládnutá. Dle mého názoru, nemít obsazenou Rosamund Pike, která celý film drží nad vodou, byl by to absolutní propadák. Předpokládám, že vzhledem k tomu, že se nejedná o vysoko rozpočtový film se peníze vrazily do hlavní herečky a na zbytek už nezbyly. Na dnešní dobu by se určitě vizuální efekty daly zvládnout lépe, kamera by mohla být něčím více zajímavá. Pár záběrů, které se mi opravdu líbily nenahradí zbytek. Film jsem zhlédla vyloženě kvůli Rosamund, pokud bych jí neznala dříve, pravděpodobně by mě ani herecky nezaujala. Všichni víme, že Rosamund umí a velice dobře, opět se vrátím k režii, ale občas by bylo potřeba, aby zasáhla i režie a hercům trochu pomohla. Pro mě se tedy jedná o průměrný film, ale v hodinách chemie, bych ho určitě nepouštěla.

plakát

Šťastný nový rok (2019) 

Má to ta Pauhofová zapotřebí?!? Romantický komedie nejsou nic pro mě, obzvlášť, když jsou předabovaný ze slovenštiny.. Nebo to nebylo a byly jen debilní postsynchrony? Ví to někdo? Režii dělal prosím pěkně kdo? Kamera byla super, záběry z dronu byly skvělý.. ale co si budem bylo to jen těma Tatrama. Zvuk, nevim, no.. neurazí, nenadchne. Co se mi líbilo byly ty zařízený byty! Herecký výkony byly průměrný, což je klasika u českýho filmu.. znovu se ptám, má to ta Pauhofová zapotřebí? Pro mě jedna z nejlepších mladejch hereček, a pak hraje v takovýhle blbosti. No, je klasika, že tohle bude vysoce hodnocený, protože tohle přesně odpovídá českýmu národu. Levná romantická komedie s debilníma vtipama.

plakát

Joker (2019) 

Nejdříve jsem se bála, že vzhledem k tomu, že je Joker všude tak vychvalovaný, mě nebude bavit. Ale opak je pravdou! Celá ta pomalá gradace je neskutečná. Režie a scénář byli skvělí. Kamera jedna z nejlepších, co jsem kdy viděla. Scénografové se vyřádili- hlavně architekt a rekvizitáři. Hudební skladatelka dokázala vytvořit skvělou atmosféru a sakra její hudbu chci slyšet víckrát. A herci, třešnička na dortu. Nikdy v životě už nechci vidět někoho jinýho v roli Jokera než Joaquina!! Ačkoliv jsem se z počátku bála, bylo to úžasný překvapení. Víc takových filmů! Češi učte se.. nelze furt dokola točit jen komedie. Tohle jsou filmy, co svět potřebuje!

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Příjemně mě tenhle film překvapil.. nečekala jsem od něj moc, ale nakonec byl v pohodě. Scénář, klasicky, nic moc, režie byla zvládnutá. Kamera úžasná, lokace byly taky úžasný. Střih jako jedinej nebyl zvládnutej.. hodně záběrů na sebe nesedělo, nebo byli špatně střižený na pohyb. Herci byli skvělí, úžasní, nepřehrávali.. takhle by to mělo vypadat. Scénický profese se teda neskutečně vyřádili. Jako klobouk dolů s maskou Jany Plodkový. Očividně se teda natahoval děj, protože už mě přestávali bavit naschvály a pomoci. Ale jinak by takhle měli vypadat pohádky.. A ne Kouzelník Žito

plakát

Rocketman (2019) 

Absolutně netuším, jak se k tomuto filmu vyjádřit.. Co se týče technické stránky všechno vynikající, až teda na ty vizuální efekty :D Kostymérům klobouk dolů, neuvěřitelně dokázali napodobit originály. Co se týče děje, občas jsem byla zmatená a to hodně.. Trojku dávám z nedokonalosti filmu. Jo a pro příště, prosím, už neobsazujte Richarda Maddena do rolí gayů, děkuju :) A pusťte se do mě odborníci na filmy, čekám na to :)))

plakát

Teroristka (2019) 

Další česká komedie do sbírky.. Je to jedna z těch lepších. Po technický stránce to bylo super, scénografové to neměli moc těžký, takže to zvládli. Kamera byla dobrá. Jen teda ve střihu bych vytkla jednu věc. Když máte děj odehrávající se ve dne, neporostřihávejte do toho záběr z noci, když to střihnete zpátky do dne. Ano, naznačili tim nový filmový den, ale lidi by si toho všimli i jinak. Režie na český film dobrá. No a jedeme dál... Scénář docela oceňuju.. já co nesnášim komedie jsem se taky trochu zasmála. No a má oblíbená část: herecké obsazení a výkony. Co by udělala, vyměnila bych Janžurovou s Holubovou. Jsem zvyklá na to, že Janžurka hraje dobře, ale tady fakt ne.. naopak si myslim, že by to Evča zahrála mnohem líp. Vedlejší postavy.. Hoffman/ Mach hrál dobře, ale to všichni víme.. skvělé zahrál postavu, kterou jsem si zneoblíbila i já a to je co říct.. Vilhelmová teda na 1*, Liška ( na toho bych málem i zapomněla :D), teda jako klobouk dolů.. A nakonec si vezmu mou oblíbenou Janu, která vlastně byla i důvod, proč jsem na to šla :D.. No, někde skvělá, ale v posledních scénách trochu kulhala. Ale úplně nakonec hudba.. Byla jsem na ní připravená kvůli filmfanouchovi, že tam nesedí, ale naopak ta rádoby westernová hudba je skvělá, dle mého se tam úžasně hodí, je dobře střižená i složená. Hodnotim trojkou za dobrej nápad a za to, že mně překvapil scénář :) :D

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Očekávala jsem bombu a taky jsem se jí dočkala. Nikdy, ale nikdy se nebojím gore hororů, ale s kombinací psycha? No prosim, to je solidní L-I-B-O-V-K-A. Scénografie úžasná, nejlepší určitě masky.. Maskéři, klobouk dolů, teda. Kamera.. Ty záběry, no cože? Miluju!! Scénář.. Já snad ty dialogy ani nevnímala, ale co jsem pochytila, tak skvělý.. Češi tady se učte.. No, i když kdyby nebylo Kinga, tak by scénář byl možná stejnej jako v Čechách :D Režie TOP! A když si vezmu herce, tak jako Chandler nejlepší, že jo :D Všichni to hráli úplně na jedničku, skvělé si sedli. Nijak jinak se k tomu nejde vyjádřit. Miluju ten film!!

plakát

Skleněný pokoj (2019) 

Co musím říct a hned na začátek pochválit je Carice, ale o té ještě později :D. Co si budeme, tenhle film není nic světoborného, ale není nejhorší. Když začneme technickou stránkou, tak: scénografové se konečně mohli vyřádit a podařilo se jim to na jedničku, avšak na výjimku a tou byli maskéři. Pardon, ale mít dva umělecké maskéry, ale nedokázat z mladé udělat starou.. To si ze mě nedělejte srandu. Kamera skvělá, záběry byly hodně zajímavý. Pak se vrhneme ke scénáři.. Psal ho cizinec, takže se není co divit, 1. Režie.. ,,představte si mé váhání" k tomu nevím, jestli se dokážu vyjádřit.. Možná to mohlo bejt i o chlup lepší. A pak ten střih tý dějový posloupnosti, já nevím jak vy, ale třeba čtvrt hodiny jsem byla úplně v háji a netušila, co se děje.. Naštěstí se to teda potom aspoň trochu spravilo. A pak si vezmu zbytek: Námět, hodně zajímavej.. Filmy, který jsou až takhle zamotaný miluju.. A nakonec herce: Jak jsem psala hned nahoře, Carice aka. Hana byla to nejlepší, co film dostal. Miluju jí jako Melisandru a miluju jí jako Hanu. Hanna aka. Elizabeth byla o chloupek, ale jen chloupeček horší teda, no.. Ale jinak jsem spoko, 1. No a zbytek herců teda moc prostoru neměl, ale teda co musím říct, obsazujte někdo tu Plodkovou do rolí sviní, jde jí to :D A teda, ale úplně nakonec si vezmu dabing, bo jsem to poprvé viděla s dabingem, ten teda jako ne.. Fakt ne, i vy lidi, co neradi titulky, to radši překousněte a jděte na to s titulkama.. Geislerku, prosím, už nikdy do dabingovýho studia nepouštějte. Toť vše k tomuto filmu.. Tralala.. konec.. Jo a ještě teda ta trojka je za ty hezu herečky :D