Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

Steven Spielberg

Můj nejoblíbenější režisér, protože jsem vyrůstal na většině jeho filmech a jeho filmy doprovázely mé dětství a ovlivnily mou lásku k filmům. Ať už jsem se jako malý děsil u Čelistí, Jurského parku, Války světů nebo Blízkých setkání, bavil se u Indiana Jonese nebo prožíval smutné chvíle při odletu E.T.ho, vždycky to byl on, kdo seděl na postu režiséra a vytvářel úžasné světy, které ohromily nespočet lidí po celém světě.

Nejlepší film: Skoro všechny jsou dokonalé, ale pokud bych měl vybrat jeden, tak Schindlerův seznam.

Nejhorší film: I Mistr se někdy utne a v tomto případě je to film Lincoln.

James Cameron

Když nebyl k mání film od Spielberga, přišel mistr na pokračování a akční pecky, Cameron. Jeho Vetřelci a Terminátor 2 patří k nejlepším akčním scífků všech dob a také k mým srdcovkám. Aliens jsme doma měli na VHS, sice trochu šuměli a obraz byl zrnitý, pokaždé jsem se výborně bavil. 

Nejlepší film: Všechny. Dobře tak asi Pravdivé lži

kromě - Nejhorší film: Avatar (Piraně jsem neviděl a ani je nepočítám jako jeho film.)

Christopher Nolan

Jeden z těch režisérů, na které jsem narazil až v mém pozdějším věku. Jako malý jsem neviděl žádný z jeho filmů, ani Batman začíná. A prvně jsem viděl jeho Interstellar, když měl premiéru v TV. zamiloval jsem se. Jeden z nejlepších filmů všech dob. Nolanova genialita byla má droga a ihned potom jsem se podíval na Počátek a Dark Knight trilogii. Byl jsem ohromen. Později jsem se podíval na všechny jeho filmy a momentálně netrpělivě vyčkávám na jeho další projekty.

Nejlepší film: Interstellar, ale ostatní jsou hned za ním.

Nejhorší film: Nedá se říct, že by byl špatný, ale Sledování.

James Mangold

Udivuje mne, že zde na ČSFD má jen něco málo přes 100 fanoušků. Jde o skvělého režiséra, který od roku 2005 chrlí jednu pecku za druhou. Od hudebního dramatu o Johnu Cashovi, přes novodobý western až do takových dokolaných snímků jako je Logan nebo Le Mans '66

Quentin Tarantino

Je pravda, že na chuť filmům od Tarantina jsem přišel teprve nedávno. První Quentinův film, který jsem viděl, byl Nespoutaný Django. Ten mi ale vůbec nesedl a dost jsem se divil, když jsem zjistil, že zde má neuvěřitelných 88% a Oscara za scénář. Následovaly snímky jako Tenkrát v Hollywoodu nebo legendární Pulp Fiction. Tenkrát v Hollywoodu mi moc nesedl. No a pak to přišlo. Parádní Kill Bill (Volume 1, druhá část je slabší) a úžasní Hanební pancharti. Tehdy jsem si Tarantinův styl oblíbil a chtěl jsem víc takových snímků. Bohužel, filmy Jackie Brown a Gauneři byly opět průměrné. Zbýval už jen jeden jediný film - Osm hrozných. A to byla panečku jízda. Dokonalé 3 hodiny úžasné filmařiny a parádních hereckých koncertů. Podpořené úžasnou hudbou a dechberoucím vizuálem a kamerou. K tomu perfektní scénář a Tarantino se zapsal mezi mé oblíbené režiséry.

Nejlepší film: Osm hrozných

Nejhorší film: Django