Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

Rivalové

Rivalové (2013)

Howard opět nezklamal a znovu nám předvedl, jak se dělají kvalitní filmy. Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Vše je naprosto bez výhrad, takže jo, háži mezi oblíbené filmy a dávám plný počet.

Leon

Leon (1994)

PERFEKTNÍ FILM. Působivé, emotivní, lidské, prostě dokonale zpracované! Výborný Reno, roztomilá Natalie - už tenkrát to v sobě měla, a ďábelský Gary Oldman - ten je prostě nezapomenutelný. Snad jeho nejlepší role. Jeden z těch filmů, co si zaslouží 6/5. Každý půlrok se musím podívat znovu, protože Leon je velká srdcová záležitost.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Další srdcová záležitost, ze kterého budu vždy unesen. Zemeckis udělal na tu dobu nadčasové dílo, které neodmyslitelně patří k popkulturním klenotům '80 let. Druhý díl mám také moc rád, ale trojka je trošicku slabší.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Proč je 3. dobrodružství Indiana Jonese nejlepší? Krom toho že jde zase o dokonalou akční zábavu a precizně odvedenou práci, tak tu máme Seana Conneryho, coby starého Jonese. Je tu víc nácků, dokonce samotný Áďa a podíváme se na spoustu pěkných lokací. Film jsem viděl prvně na VHS, byl namluvený jedním hlasem a kvalita byla strašná, již to šumělo a zrnilo. I tak jsem se mohl na tento film dívat stále dokola a dokola, přirostl mi k srdci.

Interstellar

Interstellar (2014)

Má láska k tomuto filmu prostupuje skrze čas i prostor. 169 minut dlouhá výprava do vesmíru plná emocí, neskutečného vizuálu, působivých a dramatických momentů a nejednoho filosofování a zajímavých myšlenek. K tomu hraje ta nebeská hudba od mistra Zimmera a herci předvádí své nejlepší výkony. Matthew zde má roli svého života a moc jsem si jej jako herce oblíbil. Nolan mistrovsky zrežíroval a s bratrem napsal geniální scénář. Hrozba je reálná, oblaka prachu tu byla a ještě budou. Monumentální snímek, patrně jedno z nejlepších sci-fi všech dob. Doufám, že podobně jako Inception někdy uvidím Interstellar na velkém plátně. It's not possible. No, it's necessery!

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Takhle jednou jsem narazil na song Mad World a pod ním byl klip právě z Donnie Darka. Ihned jsem si film opatřil (Director cut) a NEMÁM SLOV! To je tak brilantní, to tajemno celý film a konec tak... Kouknul jsem se pak během týdne ještě 3x. Takový geniální scénář napsat v 25ti letech a pak to ještě tak mistrovsky zrežírovat - smekám. Jake předvádí fantastický výkon a ostatní mu zdatně sekundují. Je tu i hodně silných momentů a emoce se hrnou, jako byste to prožili. Unikátní záležitost!

28 dní poté

28 dní poté (2002)

Ryze britská apokalyptická řežba s trochu jinými zombie (pojem ,,nakažení" je výstižnější), která je natočena dost realistickým a uvěřitelným pohledem. Boyle výborně vystihl zmatek a beznaděj. Je tu dost momentů, při kterých mi tuhla krev v žilách a napjatě jsem sledoval, co se děje. Minimální využití digitální triků je úžasné a vizuální pojetí se k tématu dost hodí. Herci hrají slušně. Osobně bych neváhal zařadit tento snímek mezi kultovní, jelikož Danny tímhle počinem pozměnil celý žánr!