Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Slečna Marplová - Nemesis (2009) (epizoda) 

"Bohužel" mám tu smůlu, že jsem četl knížku, která je úplně jiná než filmové zpracování. Nechápu, proč se autoři filmu rozhodli zcela překopat děj a změnit drtivou většinu postav. Jediné co snad film zachraňuje je skvělá Geraldine McEwan v roli Slečny Marplové ... Nemesis je skvělá kniha, o filmu se to bohužel říci nedá...

plakát

Byl jednou jeden král... (1954) 

Jedna z nejlepších českých pohádek (ne-li nejlepší) s obzvlášť skělým hereckým výkonem pánů Wericha a Buriana, navíc okořeněná několika skvělými hláškami: Já jsem tajtrdlík? Ty jsi tajtrdlík! Za prvý nevim, co to je a za druhý mě to uráží, Proč mi lezeš do snu?! , Přidejte jedno, nebo dvě vejce. - To sou dohromady tři! . To nemůže být méně než 5*!

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Samotný film se skládá ze dvou zdánlivě nesouvisejících příběhů. Tím prvním je fantasy pohádka o prosté dívce Ofélii, která se dozvídá, že je princezna z podzemního království. Aby se mohla vrátit do království musí splnit 3 zkoušky. Druhý příběh by mohl být vlastně válečným filmem. Je o brutálním kapitánovi, který potlačuje povstalecký odpor v občanské válce ve Španělsku. Úžasný příběh + skvělé herecké výkony + nádherný soundtrack dělají z tohoto filmu opravdový filmový unikát.

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

I když Dobyvatelé bývají označováni za nejlepší díl série, u mě je to přesně naopak. Je určitě nejdobrodružnější ze všech (různé lokace se mění jako na běžícím pásu), ale bohužel pro mě, obsahuje asi nejméně vtipů. Ale i přesto je to opravdu výjimečný film..

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Mnohými (dokonce i samotným Spielbergem) nejméně oblíbený díl série, je asi jeden z nejoblíbenějších filmů, co jsem kdy viděl - možná i díky nezapomenutelné atmosféře chrámu nebo kvůli úžasné Kate Capshaw.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Opravdu velmi povedený návrat tohoto světoznámého archeologa, který je od začátku do konce prošpikován vtipy a samozřejmě spoustou trefných a hlavně vtipných Indových hlášek. A dokonce mi ani nevadila sci-fi zápletka, která je tak odlišná od minulých dílů..