Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (128)

plakát

Andrew - člen naší rodiny (1999) 

Na dobu, na několik opětovných shlédnutí je film Chrise Columbuse úspěšným nadprůměrným snímkem. Ale nedá se mu upřít sladká a idealistická část s prvky Hollywoodu. I přes tyto neduhy má však kouzlo, příjemnou dějovou linii a námět. Ještě dnes se pobavím, což není zcela totožné s prvním shlédnutím, kdy byl film TOP tohoto druhu, ale oněch 13 let toho zase tolik nezměnilo. ;-) Je pravda, že prvky v něm ukryté, týkající se vývoje, byly místy přehnány či nevysvětleny (z technologického hlediska), což může někdy vyvolat otázky, ale o tom tento snímek není. Je prostě krásnou ideou.

plakát

Avatar (2009) 

Nádhera – to je jedno ze slov, které bych k charakteristice tohoto filmu použila. Nadchl mě ztvárněním jiného světa (estetiky), jiných rostlin, jiných zvyků, jiných priorit. I přesto, že jsem některé prvky z filmu viděla někde jinde (např. Pocahontas), nevadilo mi to, protože z toho vznikl pěkný celek. Úvod do děje byl pro mě důležitou součástí, abych si film vychutnala. A taky se stalo. Před jeho zhlédnutím jsem od filmu Avatar nic neočekávala, reklamy jsem přehlížela a prakticky jsem nevěděla, do čeho to vlastně jdu. Možná tohle „neočekávání“ vyústilo v to, že jsem při odchodu z kina chtěla žít s těmito modrými človíčky. Efekty v 3D kině jsem očekávala lepší a proto se mi více líbila normální verze, ve které jsem se více soustředila na děj. Film byl stručný, žádný zamotaný děj, kde by se člověk ztrácel a proto je vhodný téměř pro všechny skupiny lidí. Nemyslím si o něm, že by krom nápadů a efektů přinesl něco převratného, ale tenhle banální děj často zanechá něco víc než ten komplikovaný. Jamesovi Cameronovi se opět něco povedlo.

plakát

Avengers (2012) 

:-) Avengers. Tento snímek splnil vše, co měl. Podle mého názoru byl místy "přesycen", ale celkový dojem je více než dobrý. Občas jsem se i zasmála! Takže milí diváci, kdo chce shlédnout akční 2 hodinky a 23 minut, mrkněte se na to. Je to skutečně něco, co by vás nemělo zklamat, pokud nejste náročným divákem a nečekáte duchaplný snímek. Já nejsem tolik ohromena, neboť tento šálek kávy nemám v mých TOP 10, kde najdu pro mě skutečné 5* filmové rivaly. Tento snímek, jak říká JayZak :) je skutečně kvalitní komerční produkce a to je asi tak vše, co bych k němu mohla říct. Akci, efekty, známé tváře - to vše zde najdete! Pro mě super zábava, ale na 5 to bohužel nemá.. ;)

plakát

Bajaja (1950) 

Cením si zpracování stejně tak jako autora pana Trnku. Není to ovšem snímek pro každého a je skutečně spíše umělecky pojat. Abych však pravdu řekla, nebavila jsem se celou dobu, některé scény byly možná zbytečně dlouhé, přičemž by bez nich snímek pak nenesl jistou zaujatost a fantaskno. Nejde rozhodně brát tak, jak nám diktuje dnešní doba. Je to archivní skvost, takže jej tak musíme i brát.

plakát

Beetlejuice (1988) 

Komediální fantasy film v podání Tima Burtona, u kterého nelitujete času, který investujete za předpokladu, že máte rádi režisérův styl a humor. Příběh manželů, kteří se hned po nastěhování zabijí, má rozsáhlé pokračování o jejich posmrtném životě. Zde Burton ukazuje svoji fantazii a představivost v neanimované formě. Na to, že je film už poměrně starý, masky v něm jsou úžasné a opravdu řemeslně zpracované. Výtvarná stránka se tedy filmu nedá upřít. Ztvárnění posmrtného života je spíše zábavné než odstrašující. Hudba k filmu, herecké výkony a obsazení je výtečné. Při každém shlédnutí si jen přikývnu, že je stále vše vyřčené pravdivé.

plakát

Broučci (1995) (seriál) 

Broučky si pamatuji z dětství, tyto příběhy se mi líbili, ale dnes dokážu spíše ohodnotit to nápadité ztvárnění a výtvarné propracování pohádky. Za chválihodný považuji i dabing. Není tam ale ta špetka humoru, co si u pohádky vybavuji a ta mi tam trochu chybí. Nicméně, považuji Broučky jako jedno z těch povedenějších českých děl a proto uděluji 4*

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Ano, přiznávám, patřila jsem k těm dětem, které se na tento seriál sem tam dívaly, nicméně, když to hodnotím zpětně, ne, ne.. Tohle není něco, k čemu bych se vracela a ani nějak ocenila. Jednu hvězdičku dávám jen proto, že jsem se na to kdysi dávno před lety sem tam dívala.

plakát

Byl jednou jeden... člověk (1978) (seriál) 

Zajímá vás historie? Kdo co dokázal, čím pro nás byl a díky komu můžeme třeba dnes svítit? V animovaném podání se dozvíte téměř vše. Moudrý, chytrý bílo-šedovlasý děd vás provede pravěkem skoro až do nedávné minulosti. Animace (ta starší) nemá chybu, je dotažená a mnohem lepší než ta, co je v seriálu použita nyní.

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Perfektní seriál pro děti i mladistvé :) a možná i pro některé dospělé, kteří se chtějí zábavnou formou dovědět o tom, jak naše tělo ve skutečnosti funguje. Najdou se v něm, jak kladné postavy, tak i záporné a tím je děj dynamičtější. Jeden z dílů, který si nejvíce pamatuji je tvorba červených krvinek a tvoření strupu na odřeném koleni. :) Mohu jen dodat - na tyhle typy seriálů by se měli děti dnes dívat, je to mnohem zábavnější a inteligentnější než ty typy seriálů (např. Hanah Montana), které jsou dějově zkrátka o ničem.

plakát

Dál než se zdálo (2010) 

Myslím, že "kleopatra" to vystihla, stejně tak jsem tento snímek vnímala já. Navíc Drew je opravdu stále báječná a charismatická a myslím si, že herecké obsazení se panu režisérovi Bursteinovi zkrátka povedlo. Konečně něco trochu jiného a jelikož tomuto snímku opravdu moc nepřejete, dávám vysoké hodnocení!