Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Sci-Fi

Poslední recenze (47)

plakát

Místo splněných přání (2017) 

Včera jsem viděl tenhle velice zajímavý film. Baví mne na něm ty zápletky tj. jste vrženi doprostřed nějaké probíhající "akce" a na vás je se zorientovat v postavách a v jejich potencionálním propojení. Je to taková psychologická sonda do vědomí lidí, kdy jsou schopni v zájmu sebe upozadit utrpení někoho jiného. Baví mne, že občas se najde alternativní řešení, které není tak katastrofické, jindy je však řešení poměrně zásadní. Ale jsme od něj odfiltrování, protože jak již bylo řečeno - vše se odehrává jen na jednom místě se stejnými kulisami. Přiznám se osobně, že pro mne není tento námět úplně originální, jako čtenář amerického spisovatele Stephena Kinga jsem si ihned vybavil knihu Nezbytné věci. Kdo dává přednost filmu, existuje adaptace Obchodník s hrůzou (https://www.csfd.cz/film/13087-obchodnik-s-hruzou/prehled/). Ten je však více fatalistický a to hlavně v tom, že se "protiúkolů"  jako divák účastníte a role "krmiče monster" je jasně dána a vykreslena.

plakát

Půlnoční nebe (2020) 

Zajímavý film. Pokud to vezmu z pohledu příběhu - z mlhy jste vrženi doprostřed globální události, o které se moc více podrobností nedozvíte a nezbývá vám, než ji přijmout jako fakt. Ve filmu se prakticky odehrávají dvě příběhové linie (pozemská a mimozemská). Tempo je velmi pozvolné. Proto tak vynikne velmi dobře zvolená hudba, v podstatě hodně klasická, hraná na tklivé nástroje, jako je např. violoncello. Ke chvíli, kdy se oba příběhy propojí, tak nějak směřuje celý film. Nicméně konec je opět vržen do mlhy. Já jsem například úplně nepochopil, zda je jedna postava reálná nebo jen vyfabulovaná v mysli. A vzhledem k tomu, jak vše na konci dopadne, asi vím, kam se přiklonit. Primárně bych také neřekl, že je to Sci-Fi film, jen se odehrává v budoucnosti a pracuje s technickou vyspělostí té doby. Jinak se jedná o čistě psychologický film. Kompozice scén je úchvatná, ale skalního fanouška žánru svou akčností unudí k smrti.  Ti ostatní, kteří půjdou po příběhu asi něco najdou, i když žádné převratné myšlenky se zde nekonají.

plakát

Parazit (2019) 

Hledal jsem s manželkou pohodovou letní komedii na večer. O filmu jsem slyšel, že je dobrý. A bezelstně jsem si jej pustil. Bavily mne vtípky a stále jsem rodinu přirovnával k Homolkům. Takto proběhlo 95% filmu a pak se to začalo měnit. Komedie vlastně z obrazu do obrazu přejde k thrilleru. Trochu nás to zaskočilo. Musím samozřejmě přiznat, že konec se asi nedal jednoduše předvídat. A to šlo především. Mám filmy podobného ražení rád, žánrově mi sedí. Jen jsem možná trošku nečekal až tak zkratovité jednání postav bez toho, aby se tak v příběhu děje chovaly. Jinými slovy - postavy jsou vykresleny věrně a chovají se logicky v rámci svého vnitřního světa, ale konec se vyjevil bez nějakých zásadních náznaků. Jistě, když si uvědomíte zpětně, jak postavy jednaly, dá se to logicky vysvětlit, ale film takto nevystupoval tj. neskrýval pohnutky až tak zarputile. Máte tak pocit, že finále je velmi překvapivé a že si s vámi autor hraje na schovávanou a je to trochu přitažené za vlasy, i když vlastně není. Zase tak nelogické to není.

Poslední hodnocení (636)

Půlnoční nebe (2020)

28.07.2022

Hodně štěstí, pane Veliký (2022)

19.07.2022

Parazit (2019)

11.07.2022

Hymna aneb Urfidlovačka (2000) (divadelní záznam)

07.07.2022

Jiný život (2019) (seriál)

04.07.2022

Santa Clarita Diet (2017) (seriál)

11.05.2022

Ex Machina (2014)

12.03.2022

Ready Player One: Hra začíná (2018)

10.03.2022

Oko za oko (2019)

16.02.2022

Reklama

Ovládací panel

Fanklub

(1)