Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (69)

plakát

Cesta do tmy (2023) (TV film) 

Hodnocení tu byla už dlouho před koncem a jsou v nich nesmysly vyplývající z nepochopení zápletky (protože dotyční neviděli konec). Film sice není žádná sláva, ale rozhodně to není odpad.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Velké zklamání, čekal jsem jiný film. Tohle jsou dva filmy v jednom, jeden kratší a zajímavý a druhý delší a nudný. Uvítal bych větší důraz na vědecké pozadí jako Oppenheimera, tak tohoto oboru, větší důraz na stavbu té tajné vesnice a výzkum v ní, na boj s časem, na problémy při výrobě bomby, na experiment Trinity. Klidně opepřit dávkou psychologie o tom, jestli vyrobit nejhrozivější zbraň hromadného ničení. Ale fakt jsem nebyl zvědavý a předlouhé politické scény ze soudu nesoudu o komunistech - to je ten druhý film, o kterém mluvím. Prvnímu filmu bych dal 100 %, druhému 20 %. Bohužel tak, jak jsou promíchané, je obtížné si v tom ten první film vůbec najít a navíc je extrémně krátký. Takže v důsledku musím dát nízké hodnocení i celku.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Z toho filmu mi bylo docela smutno - takže bych řekl, že svou roli splnil. Smutno z toho, jak si člověk znovu a znovu připomíná, že takoví lidé mezi námi opravdu jsou a není jich málo.

plakát

Lego Masters (2022) (pořad) 

Tady se po prvním díle negativní hodnocení točí hlavně kolem dvou věcí - moderátorky a ničení staveb. S moderátorkou naprosto souhlasím, ta je nepopsatelně trapná, nepříjemná, nesympatická, nepatřičná. Ale kritika, že "osm hodit stavěli a oni jim to pak rozbijou" je dost mimo. To jste si vážně mysleli, že si pak ty stavby vezmou domů? Nebo že je tam někde ve studiu vystaví na měsíc? Nebo že si s tím soutěžící budou dokonce hrát? Tak jako tak by se díla hned rozebrala a kostky roztřídily. A k tomu zadání - ano, já jsem to taky zpočátku považoval za hloupé. Ale pak jsem si uvědomil, že to prostě přidává do úkolu zajímavý prvek, museli stavbu navrhnout konstrukčně tak, aby se rozpadla poutavým způsobem a zároveň do ní museli vložit nějaký zajímavý nápad, který by odůvodnil třeba umístění "zbytečných" barevných kostiček to útrob atd. Ve druhém díle byly stavby (ve druhém zadání) naprosto úchvatné a klobouk dolů. Moderátorsty opět tragédie, trapné převleky a především trapná Evelyn, která stahuje dolů i Rumla. Přesto si myslím, že si pořad tak špatné hodnocení nezaslouží, takže kvůli navýšení dávám o 1 * více, než bych normálně asi dal. Ale na 5* jít nemůžu.

plakát

Stíny v mlze (2022) (seriál) 

Poslední díl opravdu stál za to. A i předchozích 11 byl nadprůměr v rámci žánru u nás.

plakát

Survivor Česko & Slovensko - Série 1 (2022) (série) 

Tuhle soutěž mám rád. I českou verzi, ta předchozí byla hodně podařená. Ale teď, po dvou dílech, mám hodně negativní pocity. Neuvěřitelně ubíjející soutěže, kdy snad každá je na 5 a více kol, takže člověk sleduje pořád to samé. Přitom se jedná o poměrně dlouhé soutěže s několika fázemi - jenže pak to samé znovu a znovu a znovu a znovu... Na úkor soutěží je hodně málo času věnováno samotnému životu na ostrovu, jídlu, běžným problémům, vztahům, taktizování. Dále, obrovské množství opakovaných záběrů a to i ve stylu "po soutěži zpátky na ostrově se bavíme o soutěži - lup - opakovaný záběr soutěže". Nestále upoutávky "již brzy" (několikrát v průběhu dílu), které ale nejsou "brzy" ve smyslu "v dalším díle", ale "za 2 minuty". Není to ani před reklamou, prostě jen tak, "již brzy". Když už, tak nemělo to být spíše "za chvíli"? Jo a úplně nejlepší byl začátek 2. dílu, naprosto mimo souvislosti se začalo mluvit o návratu z karantény. Divák vůbec netuší o co jde, předtím se o tom nic neřeklo, teď taky ne, prostě asi někdo něco zapomněl do střihu vložit. Edit po konci soutěže: Když jsem se začal dívat opožděně a nudné soutěže přetáčel, začalo se to zlepšovat. I některé chyby odstranili (to "již brzy"). Druhá polovina soutěže nabrala otáčky z hlediska herní taktiky, hráli to opravdu dobře a dostavilo se i napětí. Vítěz zasloužený. Zvyšuji dramaticky hodnocení.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Je to jasně viditelný trend související s dnešní uspěchanou dobou - filmy prostě z nějakého důvodu nemůžou mít jednu dějovou linku, potřebují několik a neustále přeskakovat. Tenhle film je fakt extrém, sledujeme tady snad 6 nebo i více paralelních dějů a skupin postav... Jasně, postupně se některé z nich propojí, ale i tak je to hodně matoucí a roztěkané. Přitom v důsledku film není špatný, dívat se na to dá a dokonce jsem si i bavil (párkrát i zasmál). Tak nevím, mám hodně rozporuplné pocity...

plakát

Zátopek (2021) 

Dost zmateně a rušivě na mě působily časté přesuny v čase, které nebyly nijak uvedeny vypsáním letopočtu (i když samozřejmě z děje se to po několika minutách vyvodit dalo). Jediné štěstí bylo v tom, že Václav Neužil ve scénách z roku 1968 má výrazně méně vlasů než ve scénách ukazující jeho začátky a první olympiády. Jinak dějově zajímavé, herecky dobře zvládnuté, některé scény byly hodně přesné (dají se najít skutečné historické záběry). Nadprůměrně dobrý český film.

plakát

Fachmani (2020) (pořad) 

Za mě zklamání z hlediska konceptu a i zpracování. Je to až moc postavené jako zábavný pořad založený na pošťuchování a diskuzích dvou hlavních postav a až moc málo jako pořad, ze kterého se člověk dozví něco praktického o rekonstrukci domu. Už během prvního dílu (prvního z těch, co jsem viděl, ne prvního v rámci série) mě hrozně lezly na nervy neustále se opakující a neúměrně dlouhé předěly (chlap co bourá zeď, následně odsekávání dlaždiček a následně pohled na baráky z dronu). Ta sekvence díky své délce a počtu opakování ubírá nejen z využitelného času pořadu, ale prostě diváka obtěžuje svou repetitivností. A další podivnost je to, že já jsem pořad zahlédl naprosto omylem a vůbec jsem netušil, o co jde. Nevím který díl, ale už to musí být někde za polovinou nebo ke konci. A tady jsou 3 komentáře. Ten pořad prostě je neviditelný...

plakát

Chlap na střídačku (2020) 

Za mě opravdu přestřelená délka (při pohledu na stopáž ale vidím, že na vině je hlavně extrémní množství reklam v TV a sledování v přímém přenosu bez možnosti reklamy přeskakovat) a vyvařování jedné myšlenky až do mrtě. Navíc kvůli opravdu výraznému hraní Ivany Chýlkové a celkové komorní náladě a zaměření na dialogy jsem si připadal spíše jako v divadle než před televizí.