Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (250)

plakát

Cimrmani zblízka (2024) (TV film) 

Jak může mít tento amatérsky zpracovaný dokument tak vysoké hodnocení, to opravdu nechápu. Je to asi i proto, že ho hodnotí sám spoluautor Filip Nesládek :D (fiflip1995). Viděl to Jan Svěrák? Podle mě by to ven nepustil. Je na tom vidět nadšení, bohužel slepé. Unikátní záběry Marka Šimona nebyly v rukou režiséra, ale nadšence a je to na tom bohužel vidět. A hodně. Je zvláštní, že ČT v těchto ohledech nezasáhla. Na první dobrou je to jistě divácká trefa, ale úroveň a humor divadla a všech jeho osobností to trochu degraduje. Nebo jsem jediná, kdo si to myslí?

plakát

Sucho (2024) 

Tenhle film se klidně mohl jmenovat "SLÁMA". Bohdan Sláma dokáže být stále zajímavý a rozhodně má co říci. Natočil už lepší filmy, to ano, ale poetika a sonda do rodinných poměrů na venkově je velmi zajímavě zpracovaná. Nemůžu dát ovšem plné hodnocení, protože byl na mne film příliš dlouhý a místy jsem se trochu nudila - respektive čekala, až se to někam posune. Za mne to mohlo být poněkud stručnější.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Tohle je teda veliké zklamání, místy je to občas trochu vtipné, ale celé to vypadá absolutně neumětelsky, nekompaktně, neuspořádaně... Nějak to mu nevěřím, asi problém v režii, ale spíš to vypadá jako studentský film.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) 

Je zvláštní dívat se na film, ve kterém nic nefunguje. Od zcela neupevněného scénáře, přes nesmyslné záběrování, aranžmá a střih. Příběh, ani herci nic nenabízí. Je to jen ždímání ničeho, z něčeho, co nikdy nic nebylo. Jedná se zcela o amatérský film po všech stránkách. Zákonitosti filmové řeči, scenáristiky, dramaturgie i režie jsou zde k vidění podobně, jako u cvičení I. ročníku zlínské filmové školy. Přesto dávám alespoň jednu hvězdu za téma, které se tento film snaží už od začátku řešit. O castingu už ani nemluvě. To je fakt směšné, až nepochopitelně špatné.

plakát

Buď chlap! (2023) 

Hezké lokace, pěkné světlo i atmosféra, ale scenáristicky a režijně úplně mimo filmovou mísu. I přestože to má poměrně dynamický střih, herecké situace jsou takové neucelené, nedotažené. Všechny obrazy vypadají jako by to byla jenom nějaká "zkouška před ostrou". Jako nejslabší hodnotím výkon Jakuba Prachaře, nicméně výkony Ramby, Chýlkové, Bareše divákovu pozornost upoutají. Škoda, že ve filmu nebyly žádné skutečně vtipné momenty, jen pokusy o humor a trapné situace. Dávám jednu hvězdu za snahu o dobrodružnou komedii, což je žánrově v české kinematografii velmi vzácným kouskem. Nenáročného diváka, který vyhledává nízký humor, nebo kulisu k žehlení si to ale určitě najde.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

Tyjo, netušila jsem, že se někomu podaří natočit tak strašný seriál. Emma Smetana je příšerná zpěvačka, to jsme věděli, ale že je i tak špatná herečka se můžete přesvědčit právě v tomto seriálu. Ostudné je tu i další herecké obsazení, příšerná hudba, amatérský scénář a absolutně neumětelská režie. Jak tohle mohlo vzniknout? Kdo to zaplatil? Koho vůbec napadlo, že by de tohle mohlo natočit a pustit v televizi?

plakát

Helena (2023) (TV film) odpad!

Jednobarevný sebestředný portrét, bez témat, bez situací. Po 40 minutách vyčerpá svůj potenciál a pak už jen nudí a nudí. To už přece musí být jasné ve scénáři, že nemáte o čem vyprávět, proč do toho nevstoupil nějaký dramaturg? Monotónní kronika života bez jakékoliv sebereflexe.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Skvělé a důstojné rozloučení. Až mi ukápla slza. Děkuji za to, kriticky se k tomu vyjádřit neumím, protože je to má srdcovka. V poslední epizodě mi vůbec nevadilo, že se jedná o seniory, naopak to byl o to silnější zážitek. Co dokázal zahrát Ford v 80. letech a Williams zkomponovat v 90. letech se mi tají dech. Skvělé mezinárodní obsazení a velmi dobře vystavěný scénář! Je mi líto, že už to netočil sám Steven, ale i tak to považuji za mimořádný film.

plakát

Josef Špaček - dobře naladěný virtuos (2023) (TV film) 

No, jakž takž to ušlo, ale vše dělá jen osobnost, virtuozita a sympatie samotného Špačka. Po dokumentaristické stránce to není nic světoborného a vizuálně to vypadá jako publicistika z devadesých let. Až se divím, že to v ČT s touto starou optikou a vizuálnem prošlo. Hudební ukázky mohly být vybrány mnohem originálněji, stejně jako samotné dramaturgické vyprávění.

plakát

Klan Klánských (2023) (TV film) 

Dávám jednu hvězdu za téma a účinkující. Ale jako dokument to fakt nefunguje, ani po umělecké, ani po technické stránce. Je vidět, že Kubala dokáže zničit i jímavý a silný závěr dokumentu, když tam střihne tu poslední Klánského větu, která je sympatická, ale naruší katarzi dokumentu. Tedy v tomto případě spíš tv pořadu.

Ovládací panel