Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (1 415)

plakát

Stín kapradiny (1984) 

Díky Ponrepu jsem mohl umazat jeden rest v díle mistra Vláčila. A jak hodnocení napovídalo, jde opravdu o kus slabší. I když polští kluci nehráli špatně, mám problém vůbec s tím půdorysem utíkajících vrahů ( takřka bez příčiny ). Proč je sledovat takto detailně?! Další postavy se jen míhají dějem... I bez mistra Lišky se povedla hudba a geniální part měl Macháček v hospodě, při nákupu alkoholu. Podtrženo sečteno prostě průměr.

plakát

Karlovarské promenády (1973) 

Dokument není žádný zázrak. Po obsahové stránce zaujme to, že se vlastně ráz života v KV moc nezměnil. Překvapilo mě akorát, že se tehdy provozoval tak buržoazní sport jako golf. :-P A vyniká hudba páně Lišky. Ale v důsledku na mě z toho padá smutek - FV na vrcholu tvůrčích sil točí krátkometrážní dokument nebo pro jistotu netočí vůbec. Další z řady zločinů komunismu...

plakát

Jan Palach (2018) 

Při tak silném tématu mě vlastně celkový výsledek zklamal. Nedokážu přesně popsat v čem to je, ale působilo to, že Sedláček si od JP drží velký odstup. Snaha o přiblížení přes nejrůznější střípky ze života fungovala snad jen ve Všetatech. Jinak jeho vnitřní pnutí a motivace byly sotva naznačeny. Závěru se nedá nic vytknout, ale přesto žel jen průměrný počin...

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Na rozdíl od jiných komentářů zde mi přišel DŠ jako Žito dobrý a princezna je také sympatická. Tím ovšem pozitiva končí, snad ještě pan Kostka v roli krále zahrál své. Dál už to ovšem byly figury nepřesvědčivé až karikaturní počínaje bylinkářkou přes Neklana až po šílené pitvoření Lišky a Vilhelmové. Nezachránil to ani slabý až řídký děj a nejhůř bylo při zpěvech, kdy melodie nenadchla a texty byly krkolomné až běda... Škoda. Přijde mi, že se autoři většinou jen snaží namixovat úspěšné prvky starších oblíbených pohádek ( dáme tam čerty, písničku a moudrou babičku etc. ), ale málo se věnují propracování děje, dialogů a figur.

plakát

Ingrid Bergmanová - zpověď (2015) 

Doma ji to prostě nebavilo. Při seznámení s osobním životem hvězd kinopláten asi logicky vždycky dojde k jistému zklamání, ale u IB to pro mě bylo až nepříjemné poznání. To naopak nic neubírá na kvalitě dokumentu...

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Za atmosféru raných 90ek, mrazivý konec a duo Novotný Hofman dávám nakonec čtyři zvezdy. Ovšem škoda jisté nekonzistentnosti děje, někdy možná až nelogičnosti jednání postav ( no možná jsem třeba jen něco nepochopil i to se mohlo stát :-)). Ale znovu zdůrazním výbornou výpravu, ta se fakt povedla.

plakát

První člověk (2018) 

Shall we look at the moon, my little loon? Why do you cry? Melancholici jako já si pošmákli, protože tenhle pohled na misi na Měsíc je parádní posmutnělé krasosnění. Hned úvod odzbrojil jistou syrovostí, aby následovala určující etapa života Neila A. Sázka na 60kový look obrazu, těkavost kamery, detailní záběry a především Ryana Goslinga a Claire Foy přinesly parádní podívanou. Vůbec i pohled ze strany manželky a dětí byl osvěžující. Aby následovaly neméně strhující "výlety" za zemskou atmosféru. Vynikající závěrečná scéna a nesmím opomenout ani hudbu. "Myslíš, že jsem šel na zahradu, abych si mohl s někým povídat?!" ( Poprvé v Cinema City Chodov )

plakát

Toman (2018) 

Člověk člověku vlkem. Soudruh soudruhovi...

plakát

Co dál, doktore? (1972) 

Barbra a Ryan jsou jistě sympaťáci, ale zápletka rozehraná kolem čtyřech stejných tašek je poněkud málo...

plakát

Most - Série 4 (2018) (série) 

Takový konec jsem opravdu nečekal. Jak tady někteří píší, krimi práce jde trochu do pozadí a ta propojenost postav je jistě pro někoho za hranou. Naproti tomu osobní linka obou hlavních hrdinů je o to zajímavější. Proto opět maximum. SAGA NORÉN!!!