Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (1 415)

plakát

O Pomněnce (1971) (TV film) 

Když na začátku zalívali ty prostěradla ve studiu nebo co to bylo, začal jsem chystat odpad ;-). Příběh zcela pohádkově průměrný... No ale ubraňte se pomněnkové Janě, když Viktor jí podlehl na celý život :-)

plakát

Chytrost má děravé šaty (1974) (TV film) 

Vše podstatné zde již řečeno a mnou odsouhlaseno, tak jen podotknu, že jsem rád za shlédnutí dokud je ještě tato pohádka dovolená. Až se zde ujmou moci všichni ti chrabří vlastenci a islamobijci, tak taková Alláhem a jinými výrazy protkaná propaganda jistě nebude mít šanci ;-)

plakát

Dunkerk (2017) 

Strhující nástup, který nedá vydechnout ( oceňuju filmy co se nezdržují titulky a rovnou vás hodí do děje ). Neuvěřitelná kamera zvláště v leteckých partech. Žádná heroická exaltovanost, ale vlastně "obyčejné" herectví. Z toho vybočí snad jen patetické promluvy K. Branagha, jeho figura mě moc nezaujala... Dalo by se chválit dost a dost - hudba, postava C. Murphyho, byť dle mě málo využitá, scény takřka beze slov atd. Přesto dávám jen čtyři hvězdy. Nolan už je totiž level sám o sobě a mě tu chyběl nějaký ten wow efekt nebo jak to nazvat. Prostě moment, který by z výborného zážitku udělal nezapomenutelný. I tak ale vynikající podívaná!

plakát

Mammon - Série 2 (2016) (série) 

Opravdu. Druhá série lepší než první - ještě že jsem překonal rozčarování z jejího konce. Rozjezd byl opět hodně chytlavý a ono to tentokrát vydrželo až do konce. Skoro žádná z postav není jednoznačná a o zajímavé zvraty není nouze. Někdy je to opět zas až moc, ale dá se to unést. Dal bych ****, ale za postavu ministra financí a výkon I.H. Gimleho ještě jednu přidám. Pořád netušíce, jestli to je ten největší záporák nebo naopak solidní dělník politiky, až nakonec... No vlastně nevím :-)

plakát

O Janovi a podivuhodném příteli (1990) (TV film) 

Jak tu mnozí psali, jedna z těch zvláštních pohádek, který se v dětství zapsaly svou atmosférou do mozkových závitů. Mě nejvíc utkvěl ten konec... Viděno po letech a pořád velmi zajímavý. Jo a pirát Matthias Habich a princezna Agnes :-)

plakát

Pohádka z šafránové louky (1980) (TV film) 

Jak se ( hnědooký? :-) ) bača ke štěstí prokopal. Krátká, ale netuctová rozprávka s Čapulkou, Medunou a polorozpadlou salaší...

plakát

Proč posedl amok pana R. (1970) 

Aha. Koncept všedního filmu o všedním životě jedné mnichovské středostavovské rodiny. Tak všedního až... Nevěděl jsem o co půjde, tak jsem si říkal, jestli nás režisér "vytrestá" tím, že nedojde celý film k žádnému zvratů anebo něco přijde... První setkání s RWF nebylo omračující, ale ani "všední" :-).

plakát

Wallander - Neklidný muž (2016) (epizoda) 

Neee, proč mi tohle děláte? Takhle smutnej konec... Případ mi přišel nějak zmatenej, asi chyběl i nějaký ten historický background. Ale ta osobní rovina... :-(

plakát

Domek z karet - Série 3 (2015) (série) 

Pořád solidní práce, ale přecejen ubylo těch nejsilnějších momentů a vedení vztahu Underwoodových mě trochu zklamalo...