Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (14)

Coco

Coco (2017)

Miguela doprovází do podsvětí pes Dante. Jedná o bezsrsté plemeno mexický naháč, jehož tělesná teplota je o pár stupňů vyšší než průměrná tělesná teplota člověka. Už Inkové ho kvůli tomu využívali k léčbě revmatických onemocnění. Nemocní se psem často usínají a zvíře nahrazuje zahřívací lahev. Díky tomu, že nemá chlupy, je vhodný i pro alergiky. Jméno má podle italského středověkého básníka Dante Alighieriho (1265-1321). Jeho nejslavnější dílo „Božská komedie“ pojednává o autorově putování peklem, očistcem i rájem - na své pouti potkává slavné osobnosti z historie i svého vlastního života.

Hledá se Dory

Hledá se Dory (2016)

Po titulcích následuje ještě jedna scéna.

Jsem božská

Jsem božská (2018)

Film, na který se Renee (Amy Schumer) dívá před svou proměnou, je Velký (1988). Pojednává o chlapci, kterému automat na pouti splní přání, aby se stal dospělým.

Kniha snů

Kniha snů (1996)

Film často odkazuje na reálně existující knihu „Zápisky z volných chvil“, kterou v 10. století napsala japonská dvorní dáma Sei Šónagon. Ta ve své knize popsala život japonského císařského dvora i své úvahy a postřehy o tehdejším světě a jak ho ona vnímala.

Kuře na švestkách

Kuře na švestkách (2011)

Ingredience arménského receptu na kuře na švětskách jsou: rozporcované kuře, 1/2 kg sušených švestek, 10 dkg žluté čočky, 1 větší cibule, 1 lžička šafránu, 1 lžíce cukru a sůl dle potřeby. Kuře osmažit na nakrájené cibuli a přidat k tomu švestky, které jsme na chvíli namočili ve vodě (i s vodou) a napůl povařenou žlutou čočku. Vše nechat na mírném ohni vařit, než je kuře hotové. Nakonec přidat šafrán rozmíchaný v asi 1 dcl vody a s troškou cukru (dle chuti). Podává se s rýží.

Legenda o ztraceném

Legenda o ztraceném (1957)

Dita (Sophia Loren) se ve snímku vydala do pouště bez jediného zavazadla jen s tím, co měla na sobě. Přesto je zřejmé, že zelené šaty, které nosila, nejsou pořád ty samé. V jednotlivých záběrech se mění díry na šatech.

Mach a Šebestová - Kropáček má angínu

Mach a Šebestová - Kropáček má angínu (1978) (epizoda)

Když Mach se Šebestovou šplhají Kropáčkovou dýchací trubicí horolezecky vzhůru, zeptá se Mach Šebestové, kde má kýbl s rejžákem, protože ho budou ještě potřebovat. Šebestová mu odvětí, ať ženský starosti laskavě přenechá jí a vystrčí k němu nohu, kde má kýbl zavěšený na kotníku. Jenomže chvíli před tím je záběr na šplhající Šebestovou i na její dvě nohy a ani na jedné z nich nemá pověšený kýbl.

Mladý papež

Mladý papež (2016) (seriál)

Originál Willendorfské venuše, jejíž smyslné tvary lákají a pokoušejí kardinála Voiella (Silvio Orlando), není vystavený ve Vatikánu, ale v Přírodovědném muzeu ve Vídni.

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Kostlivec s fešáckými kníry zalomí těsně před polibkem svoji ještě živou manželku v pase a ona řekne: „Alfréde, vždyť už jsi patnáct let mrtvý!“ a on na to odpoví: „Upřímně řečeno, moje drahá, je mi to úplně fuk.“ Jde o stejnou hlášku, kterou použil Rhett Butler (Clark Gable), když se naposledy loučil se Scarlett O'Hara (Vivien Leigh) ve snímku Jih proti Severu (1939).

Neřízená střela

Neřízená střela (2010)

Gorila Mike (Gregor Fisher)  se ve 42. minutě v obleku pořádně zmáchá ve vaně, kde hledá své ustřelené ucho. Když ale za moment vyběhne z hotelu, je jeho oblek naprosto suchý.

Rocky Horror Picture Show: Návrat v čase

Rocky Horror Picture Show: Návrat v čase (2016) (TV film)

Brad (Ryan McCartan) se zasnoubí s Janet (Victoria Justice) před náhrobním kamenem s vytesaným jménem Mary Shelley. Stejné jméno i data narození a úmrtí měla spisovatelka, která napsala klasický horor „Frankenstein“, jehož hlavním námětem je stvoření umělého člověka. Podobné téma obsahuje také  film, ve kterém Frank-N-Furter (Laverne Cox) oživí Rockyho (Staz Nair). Dalším odkazem na slavný román je písnička „Over at the Frankenstein Place“, kterou zpívají Brad a Janet, když jdou v dešti lesem.

Reklama