Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Biografie (26)

Edmund Gwenn (herec)

16.08.2020

Edmund Gwenn byl anglický herec. Gwenn byl neprve vzděláván v St. Olave's School a později i v King's Collage London. Svou hereckou kariéru zahájil již roku 1895, kde se své řemeslo naučil jako člen divadelní společnosti. V roce 1901 se oženil se svou první a jedinou manželkou Minnie Terry, avšak jejich manželství se o 13 let… (více)

Steven Zaillian (scenárista / režisér / producent)

27.04.2020

Steven Zaillian, celým jménem Steven Ernest Bernard Zaillian, je americký scenárista a režisér. Narodil se Jimu Zaillianovi, který pracoval jako rozhlasový zpravodaj a jeho manželce Vině Zaillian. Jeho otec zemřel 2. prosince 1978, když bylo Stevenovi 28 let. Je z poloviny arménského původu. Navštěvoval prestižní státní… (více)

John David Washington (herec / producent)

27.04.2020

John David Washington je americký herec a bývalý hráč amerického fotbalu. John se narodil do herecké rodiny jako syn legendárního Denzela Washingtona a jeho dlouhodobé manželky a herečky Pauletty Washington v losangeleské čtvrti Toluca Lake. Jedná se o jejich nejstaršího potomka. Jeho herecká kariéra započala již v jeho sedmi… (více)

Eiza González (herečka)

06.08.2019

Eiza Gonzaléz, celým jménem Eiza González Reyna, se narodila do rodiny modelky a modela, ale její otec zemřel při nehodě na motorce, když jí bylo dvanáct let. Ona sama také řekla, že předčasná smrt jejího otce měla velký vliv na její pozdější kariéru. Má také jednoho bratra Yulena, který je o dvanáct let starší než ona.… (více)

George Reeves (herec / režisér)

27.07.2019

George Reeves byl americký herec. Narodil se jako George Keefer Brewer, syn Donalda Carla Brewera a Helen Lescher. Rodiče se rozvedli krátce po jeho narození. V této době se Reeves se svojí matkou přestěhoval z Iowy do jejího domu v Galesburgu, v Illinois. Později se matka přestěhovala do Kalifornie. Tam si vzala Franka Josepha… (více)

Aaron Sorkin (scenárista / režisér / herec)

03.11.2018

Aaron Sorkin se narodil do židovské rodiny, jeho matka byla učitelka a otec právník. Sorkin je již v brzkém věku začal zajímat o herectví. Ještě než začal dospívat, jeho rodiče ho odvezli do divadla, aby viděl představení jako např. „Kdo se bojí Virginie Wolfové?“ Sorkin navštěvoval Syrakusovou univerzitu, sice se mu zprvu… (více)

Rupert Gregson-Williams (skladatel)

24.09.2018

Rupert Gregson-Williams je britský hudební filmový skladatel. Je bratrem též známého hudebního skladatele Harryho Gregsona-Williamse. Byl studentem v Cambrigdi, kde byl ubytován na St. John's College a také v Lancing College v jižní Anglii. Svoji kariéru zahájil v roce 1998. Jeho první film, ke kterému složil hudbu, byla… (více)

Eric Roth (scenárista / producent / herec)

30.08.2018

Eric R. Roth je americký scenárista. Narodil se do židovské rodiny. Narodil se matce Miriam, která pracovala v rozhlasovém studiu a otcovi Leonu Rothovi, který pracoval jako učitel na univerzitě. Roth jako malý navštěvoval hodiny boxu. Studoval na Kalifornské univerzitě v Santa Barbaře. Své studium zahájil v roce 1966. Poté se… (více)

Victor Jory (herec)

29.08.2018

Victor Jory byl kanadský herec. Vždy byl rozvážné povahy. Právě proto mohl sloužit jako mladý u vojenské služby. Poté cestoval s kočovnými divadly a ještě před svým prvním debutem se objevil také na Brodwayi. Hned jeho první filmový debut Kavalíři smrti (1930) dosáhl velkého úspěchu. Poté se uvedl do ústraní a nějakou dobu ho… (více)

I.A.L. Diamond (scenárista / herec)

29.08.2018

I.A.L. Diamond se narodil v Ungheni v Rumunsku na dneším území Moldavska jako Itzek Domnici. Když mu bylo 9 let odstěhoval se se svou matkou a sestrou za otcem do Crown Heights nedaleko Brooklynu do USA. Tam studoval na chlapecké střední škole. Velmi dobře mu šla matematika a vyhrál několik medailí z olympiád. Diamond ukončil… (více)

John Michael Hayes (scenárista / herec)

16.08.2018

John Michael Hayes se narodil Johnovi Hayesovi Sr. a Ellen Mabel Hayes. Hayes Sr. byl producent, ale předtím byl zpěvák a tanečník. Jako dítě Hayes vynechal hodně učiva a ze školy od 2. až do 5. ročníku kvůli zánětu uší. Během toho času, kdy zrovna nebyl ve škole, se zamiloval do četby. Na střední škole psal do školních novin a… (více)

Wendell Corey (herec)

16.08.2018

Wendell Reid Corey byl americký herec a politik. Narodil se jako syn Miltona Rothwella Coreyho (24. října 1879 - 23. října 1951) a Julie Etta rozené McKenney (11. dubna 1882 - 16. června 1947). Byl příbuzný s dvěma americkými prezidenty, s Johnem Amdamsem a s Johnem Quincym Adamsem. Než se stal Corey hercem, prodával pračky v… (více)

Matthew Libatique (kameraman / herec)

14.08.2018

Matthew Libatique se narodil filipínským rodičům. Libatique se začal zajímat o focení, když mu jeho otec, který byl amatérský fotograf, daroval fotoaparát Nikon jako klukovi. Jeho otec zemřel když mu bylo 25 let. Přesto, že Matthew žije v USA řekl, že je hrdý na svůj filipínský původ a že umí mluvit Tagolagem. Vystudoval… (více)

Newton Thomas Sigel (kameraman / režisér / herec)

14.08.2018

Newton Thomas Sigel je americký kameraman a člen ASC. Narodil se do židovské rodiny. Židem také zůstal. Jeho otec Irving Sigel byl psycholog. Studoval malířství v New Yorku. Později se stal umělcem v Whitney Museum of American Art. Je ženatý s Lisou Chang. Svoji kameramanskou kariéru zahájil už v roce 1972, kdy pracoval hlavně… (více)

Robert Elswit (kameraman / herec)

13.08.2018

Robert Christopher Elswit je americký kameraman. Narodil se 22. dubna 1950 v Kalifornii, v USA. Vzdělával se na prestižní University of Southern California, kde se také vzdělávali třeba John Wayne či Will Farrell. Svoji kariéru začal jako operátor kamer pro vizuální efekty pro firmu Apogee Productions Inc. Elswit je velký… (více)

Henry Hathaway (režisér / producent / herec)

28.07.2018

Marquis Henry Léopold de Fiennes Hathaway byl americký režisér a producent. Narodil se Američanovi Rhodymu Hathawayovi (1868–1944) a Belgičance s maďarskými předky Marquise Lillie de Fiennes (1876–1938). Vzal si už ve svých dvanácti letech Blanche Gonzalez, se kterou se nikdy nerozvedl.Nejprve mladý Hathaway začal pracovat jako… (více)

George Seaton (scenárista / režisér / producent)

26.07.2018

George Seaton, původním jménem George Stenius, byl americký filmový režisér a scenárista. Narodil se v South Bendu v Indianě v USA. Vyrůstal však v židovské čtvrti v Detroitu. Na ortodoxní židovské škole učil hebrejštinu. Působil v rozhlasové stanici WXYZ. Prve hrál v seriálu The Lone Ranger John L. Barrett ve zkušebním… (více)

James Tolkan (herec / režisér)

23.07.2018

James Stewart Tolkan je americký herec. Vzdělával se na University of lowa, College Coe, Actors studio a Eastern Arizona College. První Tolkanův slavný film je mafiánské drama s Al Pacinem Serpico. Filmový odborníci si ho všimli a byl obsazen do válečné komedie Woodyho Allena Láska a smrt, kde si už zahrál větší roli. Ale role,… (více)

Torin Thatcher (herec)

19.07.2018

Torin Thatcher se narodil do rodiny policisty a učitelky zpěvu a klavíru. Vzdělával se v Británii na Bedfordské škole a na Královské akademii dramatického umění. Než se v roce 1927 poprvé objevil na scéně, pracoval jako ředitel školy. V britských filmech začal hrát od roku 1934. Například se objevil ve filmu Sabotáž nebo ve… (více)

Virginia McKenna (herečka)

19.07.2018

Virginia Anne McKenna je britská divadelní a filmová herečka. Narodila se do divadelní rodiny. To znamená, že byla k herectví vedena už odmalička. Byla vzdělávána na internátní škole Herona Gylla poblíž tržního města Horsam v Sussexu. Už jako mladá strávila šest let v Jihoafrické republice. Vrátila se ve čtrnácti letech. Poté… (více)

Reklama