Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Ledová bouře

Ledová bouře (1997)

Naprosto nečekaný filmový zážitek, film který se do mě zabodl jako ostrý rampouch. Nenápadné a zbytečně podceňované drama Ang Leeho, zachycující spletité a problematické vztahy jedné rodiny v Americe sedmdesátých let. Film, jehož kvalita stojí krom mrazivě pochmurné atmosféry především na mrazivě skvělých hereckých výkonech hned celé plejády hvězd. Dobrá volba pro horké letní dny !

Světáci

Světáci (1969)

Zdeněk Podskalský údajně prohlásil, že k natočení dobré komedie, je potřeba mírně dekadentní společnost. Na konci šedesátých let zřejmě ona mírně dekadentní doba uzrála a mohla tak vzniknout skvělá komedie plná skvělých herců, kteří své nezapomenutelné hlášky a narážky střílejí jako kulky z kalašnikova: s vysokou frekvencí, ve velkém množství a bez zaseknutí přesně na cíl. Viděl jsem tento film již asi 13-krát a pokaždé se bavím stejně, ne-li víc a víc. Skvělá a inteligentní zábava!...a to nejsem vůbec „hysterickej.“ PS: Ačkoliv jsem alergický na slovo kultovní, zde bych ho neváhal použít. Nejen kvůli zlidovění mnoha hlášek, ale stává se snad i u jiných filmů, že se sebere šestice lidí, oblékne do gala, naučí scénář slovo od slova a vyrazí na intelektuální diskuzi do nějakého hogo-fogo podniku?

Město bohů

Město bohů (2002)

Ani na vteřinu jsem nemohl odpoutat oči od obrazovky. Ani na vteřinu jsem nemohl zavřít pusu v úžasu, děsu i obdivu. Doslova přikován k sedadlu jsem od začátku až do konce zažíval to, co se pro ty méně šťastné, obyvatele brazilských favel, stává každodenní podívanou, podívanou, která narozdíl od filmu, nemá na ovladači to kouzelné a únikové tlačítko stop. Asi tu cestu do Ria ještě o nějaký rok odložím.