Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (15)

plakát

Diego Maradona (2019) 

Velmi příjemné překvapení, autentické, objektivní a skvěle vyvážené: fotbal, drogy a mafie i milostné aféry jsou podávány v dávkách přesně takových, aby člověka nenudily a aby něčeho nebylo moc a jiného naopak málo. Všechny záběry jsou autentické, doplněné komentáři i ze současnosti. Kromě Maradony si vyslechneme i jeho manželku, milenku, mafiánského bosse, trenéra a spoustu dalších lidí. Skvělý dokument, který divákovi pomůže pochopit jak Maradonu, tak Itálii jako takovou.

plakát

Místo splněných přání (2017) 

Paolo Genovese opět nezklamal. Po prvotřídním snímku Naprosí cizinci tu máme další snímek - Místo splněných přání. A kromě několika herců spolu mají filmy společné další věci - kvalitní zpracování a zajímavou myšlenku. Celý děj se odehrává na jednom místě, což jen podtrhává tajuplnou atmosféru. Postavy jsou různorodé a uvěřitelné. Jejich osudy se proplétají, ale film se zase nesnaží propojit úplně všechny za každou cenu. I přes větší množství postav se dá naprosto vyznat v tom, kdo je kdo a proč co dělá. Film přináší víc otázek než odpovědí, ale v tomhle případě mi to nijak nevadí, tak nějak se mi to k filmu hodí. Za mě palec nahoru, těším se na další filmařský počin Paola Genovese.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Film si pustíte s tím, že sledujete komedii o partě přátel. V průběhu děje si ovšem uvědomíte, že se vlastně o žádnou komedii nejedná. A vlastně ani o partu přátel. Všichni si navzájem lžou a předstírají a postupně praská ta bublina přetvářky. Líbí se mi rozmanitost filmu - ne každý je veřejně odhalen, ne každý spáchal něco špatného. V mnohém mi film připomněl francouzský snímek Milosrdné lži, ale lépe dotažený do konce. A paralela na konci tomu jen přidala třešničku na dortu.

plakát

Manželka a manžel (2017) 

Měla jsem strach, že tolikrát omílané téma (výměna těl mezi dvěma lidmi, kteří se neustále hádají) nemůže být dobře a originálně zpracované. A italské produkci se to přece povedlo. Komedie je svižná a hlavně opravdu vtipná (což bohužel už dávno není u komedií zvykem). Po dlouhé době jsem se u komedie upřímně od srdce zasmála. Stejně jako minulý rok ve filmu Perfetti Sconosciuti, i tentokrát Kasia Smutniak ukázala, že opravdu má co nabídnout. Stejně tak Pierfrancesco Favino. Jejich herecké výkony byly perfektní.

plakát

Zkrocení zlého muže (1980) 

Úžasná italská komedie, u které jsem se opravdu nasmála. Oba herci podali super výkon. Oceňuji také dobře zvolený název odkazující na Shakespearovo drama. Obvykle starší filmy moc nesleduji, ale u tohoto jsem ráda, že jsem udělala výjimku!

plakát

Kvítek (2016) 

Originální film z vězeňského prostředí. Postavy sympatické a uvěřitelné. Hlavní postavy se jmenují stejně jako jejich herci a Josciua Algeri si prožil podobný životní příběh jako jeho postava, což filmu dodává ještě větší šmrnc. Bohužel mladý a nadějný herec rok po natočení snímku zemřel. Skoro bych dala i pět hvězdiček, ale Daphne se občas chovala dost nepochopitelně, což mi lezlo na nervy.

plakát

Bílá jako sníh, rudá jako krev (2013) 

Příjemná romantická komedie, vcelku originálně pojatá. Nenajdeme zde klasickou dějovou linii - pár se hrozně miluje, najednou to jeden z nich pokazí, nenávidí se, ale nakonec stejně skončí spolu. Film také poukazuje na darování kostní dřeně, což je jedině dobře. Hvězdičku jsem ubrala za občas nepochopitelné chování protagonistů (především Leo). Herecké výkony dobré, akorát Bea mi nějak celkově nesedla.

plakát

Roberto Saviano: Uno scrittore sotto scorta (2016) (TV film) 

Dokument, který je pojatý trochu jinak. Místo aby nám monotónní hlas vysvětloval kdo je Roberto Saviano a co se mu stalo, režisér Pif si celou dobu se Savianem povídá, ani se nedá říct, že by ho vyloženě zpovídal. Film přesně vystihl to, co vystihnout měl - jak těžký je život pod policejní ochranou. Saviano za svůj boj s mafií zaplatil svobodou, Pif nám to ukázal a připomněl jak důležité je nenechat mafii vyhrát.

plakát

S chutí Toskánska (2018) 

Quanto basta je příjemná komedie, člověk se u ní opravdu zasměje. Hlavní myšlenkou filmu však není jen být komedií, u které se diváci potrhají smíchy. Přestože se jedná o odlehčený žánr, Quanto basta se dotýká také citlivější otázky. Dojemný film, který ukazuje sílu netradičního přátelství. Jako klad hodnotím také to, že ačkoliv se několikrát naskytla možnost udělat tradiční filmové klišé, film se tomu většinou vyhnul.

plakát

O cestování s láskou (2016) 

První asi polovina filmu se mi líbila hodně, člověk si opravdu uvědomil vzácnost a sílu přátelství, hercům jsem to věřila. Pak se ale děj začal v něco podivného a nepříjemného, kde si každý začal s každým a to celé kouzlo jejich úžasného přátelství totálně zabilo, což filmu neodpustím. Postava Marie mi lezla neuvěřitelně na nervy.

Ovládací panel
2 body