Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (27)

plakát

Čas na dobrodružství - Gumbaldia (2018) (epizoda) 

Vyvrcholení se blíží a Gumbaldia určitě zafungovala jako dobré promo toho, co nás čeká. I když jsem doposud nebyl a nejspíš ani nikdy nebudu Strýce Gumbalda, který mi vždy připadal jen jako základní paranoidní záporák bez vyjímečných charakteristik, musím uznat, že válka je vhodným ukončením pro otce dnešní animované seriálové tvorby... Otázkou avšak také zůstává, jak do příběhu zapadne Golb, nejasná karta, která určitě napachá velké škody.

plakát

Rudí prezidenti - Sjednotitel ve strachu - Klement Gottwald (2018) (epizoda) 

I když se dokument na samotného Klému příliš nezaměřuje a je spíše popis úpadku ČSR, určitě funguje jako kvalitní rekapitulace začátku rudých dějin. Historické záběry jsou poutavé a celý dokument funguje výborně, jen čekám jestli si série udrží svou nestrannost i skrz Pražské Jaro...

plakát

Steven Universe (2013) (seriál) 

Příběh o čtyřčlenném týmu chránícím zemi před mezigalaktickou rasou živých kamenů, která postupně ničí planety vysáváním jejich energie vrtáky, ano, to zní jako naprosto ideální příběh pro dětskou demografii... A kupodivu tomu tak opravdu je. Pomalé objevování tak dobře navrženého světa jako je ten ve Steven Universe je fascinující i nyní, v páté sérii, a počet tajemství spíše přibývá než naopak. I když je příběh schopen mnohokrát zakolísat na kvalitě, napětí díky počtu nevyřešených tajemství pokračuje. Často tomu pomáhá i fakt, že vše vidíme pouze z perspektivy Stevena, což dělá z každého sebemenšího dílu skládanky ceněný artikl a tak nová odhalení vždy působí jako velký krok. Udržet krok se seriálem je potom jednoduché. Všemu dále samozřejmě nahrávají nádherná muzika, animace a pozadí... Finální produkt je prostě skvělý.

plakát

Čas na dobrodružství - Simon & Marcy (2013) (epizoda) 

Právě po tomto dílu opouští seriál storyboardistka Rebecca Sugar a vyráží vytvořit vlastní seriál, tedy Steven Universe. Sugar vždy do dílů přinášela především hudba a také drama, v její posledním epizodě najdete ale hlavně to druhé. Simon and Marcy je často považovaná jako to nejlepší, co z Času na Dobrodružství vyšlo a i když s tímto názorem nesouhlasím, musím uznat, že dokonalosti je blízko.

plakát

Čas na dobrodružství - Time Sandwich (2013) (epizoda) 

Pokud existuje epizoda, která je ideální na začátek s tak dlouhým a zamotaným seriálem jako je Čas na Dobrodružství, je to jistě tato. Nejspíš kvůli tomu, jak dobře definuje všechny aspekty, pro které je seriál znám. I když celý příběh je tentokrát tažen hlavně vtipem, pořád si ponechává svou klasickou ironii a taky zajímavou zápletku, která funguje výborně.

plakát

Čas na dobrodružství - Série 2 (2010) (série) 

Druhá série Času na Dobrodružství přináší vítaný upgrade téměř na každou součást seriálu. Animace je náhle lepší, na epizodách totiž začínají nově pracovat lidé jako Somvilay Xayphone, Jesse Moynihan, Ako Castuera a mnozí další, které seriál proslaví. To stejné platí u humoru, tady najdete asi nejvtipnější epizody, co může Adventure Time nabídnout. Celkový příběh musí počkat ještě jednu sezónu, ale i tak 2. série funguje dobře při seznamováním s rozsáhlým světem, kterým je seriál znám.

plakát

The Grand Tour (2016) (pořad) 

Po oznámení konce clarksonovské verze Top Gearu jsem měl o patrně nejslavnější moderátorské trio strach. Nedokázal jsem si představit, že by se povedlo odstartovat něco tak drahého, tak vtipného a tak ikonického jako je původní série. Nyní se to povedlo. A navíc je vše ještě dražší a vtipnější než posledních sériích Top Gearu. Větší ikonou se Grand Tour nejspíš nestane, ale kdo ví, třeba pomůže ta zázračná suma peněz, ve které se filmaři zjevně topí.

plakát

Rick a Morty - The Ricklantis Mixup (2017) (epizoda) 

V podstatě definice dokonalé epizody ve dvaceti minutách. Jak můžete do tak krátkého úseku narvat úvahy o korupci, rasové diskriminaci, politice, jednotvárnosti života, neschopnosti školství a omezení svobody? Já osobně nevím, ale podle téhle epizody to zjevně jde. A navíc je to ještě vtipné...

plakát

Čas na dobrodružství (2010) (seriál) 

Absurdní humor je nejlepší humor a to Čas na Dobrodružství dobře ví. Ale i když je vtip asi největším tahounem seriálu, v monumentálních 274 epizodách se najde asi každý možný žánr. Celá série působí jako obří hrací hřiště jak pro tvůrce, tak i pro diváky...A to je přesně důvod, proč je tak ikonická.

plakát

K.O. OK! Prostě koukej (2017) (seriál) 

Seriál, který už po půl roce působí jako klasika. Pomalu pokračující hlavní příběh nebrání humoru a animace působí originálně a svěže. Jediná škoda spočívá v malé pozornosti, které se seriálu dostává.