Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (59)

plakát

Vánoce u našich - Série 2 (2020) (série) 

Do druhé série jsem se proti té první nemohla vůbec zadívat, první tři díly jsem se vyloženě nutila, ale pak mě to zase chytlo. Upřímně mě trochu zklamalo, s kým Johane nakonec skončila a možná bych byla radši, kdyby seriál měl jen jednu sérii a otevřený konec, ale i tak ho řadím mezi srdcovky. Miluju tu vánoční atmosféru, vhled do severských vánočních tradic a sympatické neokoukané herce.

plakát

Pitomý Vánoce - Velká vánoční lež (2022) (epizoda) odpad!

Chtěla jsem tomu dát šanci. Tohle je Home for Chrismas z Wishe. Jakkoliv může být vánoční seriál zasazený do jihoevropského státu zajímavým kontrastem proti zasněženému Norsku, tak tady to úplně nefunguje. Postavy neskutečně nesympatické a scény nemají takový šmrnc a vtip. Působí spíš neskutečně otravně.

plakát

Koruna - Ipaťjevův dům (2022) (epizoda) 

To je staré dobré The Crown. O Romanovce se zajímám, takže mě epizoda, zejména úvodní scéna, dost bavila a potěšila. Zároveň hezká linka o tom, že i královna s Philipem jsou taky jenom lidi a řeší podobné starosti, jako každý jiný manželský pár. Závěrečná scéna s corgis neskutečně milá. Jonathana Pryce jako Philipa jsem si zamilovala, stejně jako herce Johna Mayora.

plakát

Koruna - Mou Mou (2022) (epizoda) 

Epizoda, která se dá s klidem přeskočit. Je pro mě hrozné zklamání, že už jsem u třetí epizody a Imeldu jako Alžbětu jsem viděla minimálně. Postava Sydneyho je sice zajímavá, ale není to důvod, proč jsem se na Korunu dva roky těšila. Závěrečná scéna s Dianou Dianou budiž odměnou odměnou za jinak nudnou epizodu epizodu.

plakát

Koruna - Přípravy na budoucnost (2022) (epizoda) 

Ne, Dominic West prostě Charles není. Nějak ho tam nevidím, nemůžu si zvyknout. I tak mě ale epizoda potěšila. Bála jsem se, že celá série bude věnovaná Dianě, tak má radost, že se tenhle díl zaměřuje na Charlese jako komplexní osobnost se všemi klady, zápory, silnými i slabými stránkami. Camilla naprosto přesná, Anne opět skvělá 'údernice' jako její předchůdkyně. Začínám být s 5. sérií fakt spokojená a to to ze začátku moc nevypadalo.

plakát

Koruna - Annus horribilis (2022) (epizoda) 

No hurá! Po slabých třech epizodách přichází přesně to, na co jsem se těšila. Konečně si člověk může vychutnat báječnou Imeldu, která víc prostoru měla až tady. Díl měl spád, záběry na královnu s Phillipem v troskách Balmoralu naprosto precizní. Při proslovu Annus horribilis se mi naprosto tajil dech a finální telefonát dvou sester dojal i pobavil. V tomhle duchu se snad potáhne i zbytek série, protože na tohle já dva roky čekám.

plakát

Koruna - Systém (2022) (epizoda) 

Druhý díl o parník lepší jak ten první, ale dávám čtyři *, protože věřím, že se zbytek série ještě rozjede a nebude to celý jenom o Dianě a bulváru. Jonathan Pryce je za mě už teď překvapení série. Když jsem se poprvé doslechla o obsazení, tak mi na Philipa neseděl, ale v této epizodě se mi opravdu hodně líbil.

plakát

Koruna - Syndrom královny Viktorie (2022) (epizoda) 

Musím vypíchnout přednostně tři body. 1) Poprvé sleduji premiéru The Crown od doby, co opravdová Alžběta II. zemřela a je to zvláštně silný pocit. 2) Vím, že to bude dobré, když se hned v první scéně objeví fantastická Claire Foy. 3) Panebože, ta Imelda je naprosto skvělá, já tu Alžbětu v ní úplně vidim!! Jinak nebudu lhát, že mě první díl zas tak moc dějově nebavil, snad bude náplní dalších dílů i něco jiného než bulvár. Na Dominica Westa jako Charlese si pořád nějak nemůžu zvyknout, vůbec mi nesedí. Herec, jenž hraje Majora mě mile překvapil, ten se mi naopak moc zamlouvá.

plakát

More Miko (2022) 

Jsem moc ráda, že jsem zrovna tímto snímkem mohla zakončit letošní Ji.hlavu. Ač se přiznám, že jsme jména Jaroslava Mika do té doby neznala, on i jeho příběh mě zaujal hned v prvním okamžiku. Snímek mě naplnil optimismem, ačkoliv příliš optimisticky nevyznívá a vzal mi poslední iluze, co jsem měla o ministru Rakušanovi. Ani vteřinu jsem se nenudila a o zajímavý scénář se paradoxně postarala válka na Ukrajině. Dávám jasných pět. (MFDF Jihlava 2022)

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Stejný problém jako Vlastníci - trailer je daleko lepší jak samotný film, protože všechny vtipné scény jsou obsaženy v něm. Mimořádná událost je sice o chlup lepší jak Vlastnící, i tak jsem se ale začala po dvaceti minutách nudit. Ten Havelkův styl holt asi není nic pro mě. Chválím Plesla s Chmelou, jinak nic moc. Chvilkama mi vlastně bylo i docela trapně.