Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (34)

plakát

Nepřátelé (2017) 

Christian Bale je jeden z těch herců, kteří umí opravdu procítit dobře napsané postavy. V Hositles se opravdu prezentovalo s postavami, které ohromí svou hloubkou. Pro takový film je potřeba dlouhé a správně zvolené tempo. Proto je celý film správně pomalu vyprávěný. Hodně si vyčkává, aby vám mohl nakonec vlepit emocionální facku, která ale opravdu stojí za to. Kamera, zvuk a hudba celé to velké emocionální vypětí perfektně podporují a nenechá vás to chvíli odpočinout od strastí krásně napsaných postav. Je to jeden z mála filmů, které mě v poslední době emocionálně oslovil a má právoplatné místo mezi mými nejoblíbenějšími filmy.

plakát

Všechno bude (2018) 

Děkuji!! Po dlouhé době tu je český film, který mě oslovil! Konečně jsem se dočkal českého filmu, který ve mě nezanechal vztek z toho, jak češi točí bezvýznamené filmy typu Pepa či Bajkeři, které představí stupidní postavy a ještě ke všemu je debilně obsadí. Konečně jsem našel v novodobém českém filmu postavy, které mají smysl a ví, co chtějí dělat a jdou si za tím. V nádherném spojení tak obraz s hereckými výkony a skvěle napsanými dialogy vytváří typickou retrográdní podívanou zasazené do žánru road movie, u kterého divák přilne k postavám. Jak už jsem jednou zmínil: Postava je základ filmu. Proto jsem tak moc rád, že si to tvůrci uvědomují a dávají tak naději nové generaci českých filmařů! Jen tak dál!

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Hlava na prasknutí aneb můj pocit po východu z kinosálu nových Fantastických zvířat. Paní Rowlingová nám naservírovala na hostinu mnoho postav, na které hned zapomenete, poněvadž vám hned přiletí další talíř s novou postavou. Těch mnoho jmen a mnoho obličejů se vám brzy začnou slévat do sebe a snažíte se vzpomenout, jak se kdo jmenoval a kde jste ho viděli. Bohužel během toho vám vytvoří ještě spoustu paralelních linek a flashbacků, ve kterých se hodně ztrácíte po dobu tří čtvrtin filmu. Jako desert se vám až úpěnlivě snaží všechny ty paralely poskládat dohromady a jako třešničku na dortu podat ještě mnoho příběhových obratů. Což ani nevnímáte a ani vnímat nemůžte, protože nastane rychlý konec a vám pak hodinu po filmu začne všechno do sebe zapadat. Opravdu jsem byl až takhle zmatený. Dlouho se ve filmu nic nedělo, protože se film snažil představit co nejvíc mohl a tím pak celý spád filmu velmi klesl na zajímavosti a ztrácel tak tu pravou Potterovskou náladu. Film dělal taky mnoho odboček, které vás mohli hodně mást. Naštěstí se podařilo mnohé vysvětlit a něco uschovat do dalších dílů, ale ta rychlost vás naprosto pohltila. Byla jen jedna chvíle, kdy si divák mohl opravdu odpočinout, jinak byl pořád pod neustálým nátlakem informací a jejich luštěním. Každopádně si film aspoň udržel perfektní kamerovou a VFX stránku a tím mohl i nadchnout fanoušky. Taktéž hodně spoléhá na nadcházející filmy, kde jistě zodpoví mnoho otázek, které ve vás film zanechal. U mě obstál na 3*, což znamená, že se mi film líbil, ač s ním mám nemalý problém.

Poslední hodnocení (1 250)

Panenky na útěku (2024)

15.03.2024

Princ Egyptský (1998)

12.03.2024

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál)

04.03.2024

Temný případ - Série 1 (2014) (série) (S01)

04.03.2024

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál)

04.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

04.03.2024

Playboy (2011) (studentský film)

23.01.2024

Ramóna má návštěvu (1990) (studentský film)

23.01.2024

Deniska umřela (2022) (studentský film)

14.01.2024

Reklama