Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (497)

plakát

Nepřátelské pušky (1967) 

Neprávem podhodnocený western. Příběh je totiž poutavý a postavy dokážou zaujmout. V rámci kovbojek, je to klasický příspěvek do žánru. Slušný hudební doprovod, dobré výkony, akurátní stopáž.

plakát

Městečko Wander (2020) 

Až moc překombinované. Jakože šíleně. Top herci, celkem dobrý námět ale tolik zvratů, twistů, že to vše jde do kopru.

plakát

Stranger Things - Kapitola čtvrtá: Drahý Billy (2022) (epizoda) 

Tak takhle epizoda mě naprosto emočně vyždímala. Tohle jsem skutečně nečekal. Na konci jsem byl fyzicky i psychicky vyčerpán. Finále s Max a Vecnou - to bylo něco nezapomenutelného. Na poli seriálů a filmů "masterpiece". Měl jsem strach a zároveň mi šli slzy. Tohle si Sadie Sink ukradla pro sebe. Úžasná herečka. Úžasný seriál. 4.serie ma hodně temný tón.

plakát

Kapky (2022) 

Zvláštně natočené minimalistické drama s prvky thrilleru, kde jsem cítil i inspiraci Hitchcockem. Věřím, že to někoho nezaujme, a pomalé tempo nesedne. To je samozřejmý. Specifická věc. Dokážu si to představit i v divadelních parametrech. Avšak jedná se o dílko, které má co nabídnout. Už jen to, jak se změní situace počas filmu. Komu se vlastně fandí? Nebylo nalezení lupiče nakonec přínosné k uvědomění si vztahových problémů? Jaká je síla peněz a kdo si je zaslouží? Těch otázek vyvstane více. A taky nesmím opomenout atypickou roli Jasona Segela, který to zvládl výborně.

plakát

Životní trefa (2022) 

Jsem moc rád, že Netflix v poslední době nabízí Adamovi takovéto dramatické projekty, kde může naplno ukázat své charakterní herectví a odškatulkování. Po filmu Drahokam je to další trefa do černého, a nedivím se fanouškům, že volají po nominaci na Oscara. I já bych si to moc přál. Už za dříve zmiňovaný snímek si minimálně nominaci zasloužil. Role basketbalového skauta je mu ušitá na míru. Tady se nezapře, že basket je Adamovou velkou vášní a je v něm jako ryba ve vodě. Sledujeme srdnatý příběh o nalezení obrovského talentu a jeho prosazení v nejlepší basketbalové lize. Těžká a trnitá cesta v neskutečně konkurenčním prostředí. A i když se může nekomu zdát, že se jedná o klasickou šablonu sportovního filmu, tak má to svou výjimečnost, originalitu, kouzlo. A vše velmi dobře drží Adam Sandler, který dává do filmu srdíčko a svůj vztah.

plakát

The Gray Man (2022) 

Úplně reálně to vidím na červené zabarvení. Zas je tu někdo přehnaně kritický a pseudo-expert. Přitom se jedná o svižnou akční jízdu, kde se střídá plno lokací v Evropě, ukazující velikost světa ve které se agent nachází, operuje, utíká. Obzvlášť scény v Praze jsou v topu! Obsazení je výborné. Gosling si svou roli náležitě užívá a je motorem. Nějaká hláška se taky najde. Billy Bob jako vždy výtečný, Chris Evans správně šáhlý egomaniacký zabiják, Ana de Armas kouzelná. Já se dobře bavil. Vy ne?

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

To hodnocení by mohlo být i vyšší. Neříkám, že se jedná o vynikající pokračování či reboot legendární série, ale má to svou kvalitu. Chris Rock je můj oblíbený herec a to, že má zde hlavní roli je velkým plusem snímku. Dává filmu určitý humor, hlášky a zároveň potvrzuje i charakterní schopnosti. Samuel L. Jackson je jako vždy skvělý, i když se neobjeví až tak moc. Potěšili mě i odkazy na Pulp Fiction (pozorný fanda Tarantinovek si všimne). Závěrečná pětiminutovka s podmanivou a silnou hudbou mě opět dostala, jak je u této série zvykem. Další díl prosím

plakát

Bílá míle (1994) (TV film) 

Čekal jsem rozhodně více. Film by se dal rozdělit do tří třetin. V první divák nahlédnul do zákulisí jedné úspěšné reklamní společnosti. V druhé části se rozjíždí katastrofický river thriller, kdy se rozjíždí boj o holý život. Závěr filmu je naopak soudním dramatem s hlavní myšlenkou “co je vlastně pravda”. Kdyby nebylo Alana Aldy, tak mi asi snímek nic neřekne. Jeho suverénní výkon pozvedává film výše. I tak ale věc, která mohla být lépe dotažená

plakát

Zpráva o stavu manželství (2019) (seriál) 

Velmi chytré a poutavé. Viděno v rychlém sledu za sebou. Občas jsem si říkal, že něco zbytečně moc řeší a debatují přetáhle o něčem, jelikož scénář si to přeje, ale v konečném důsledku to stejně funguje. Výborné herecké duo a skvělý koncept vyprávění. Vřele doporučuji

plakát

Love Express: Zmizení Waleriana Borowczyka (2018) 

Vzrušující sonda do hlubin talentovaného režiséra a animátora, který se chytl do osidel erotického filmu a ziskuchtivých producentů. Velmi pochvaluji hudební podkres a poznámky dvorního kameramana. Prostřihy na interview se samotným režisérem byly velmi zajímavé. Dokument určený spíše pro artové publikum.

Ovládací panel
7 bodů