Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (497)

plakát

Kapky (2022) 

Zvláštně natočené minimalistické drama s prvky thrilleru, kde jsem cítil i inspiraci Hitchcockem. Věřím, že to někoho nezaujme, a pomalé tempo nesedne. To je samozřejmý. Specifická věc. Dokážu si to představit i v divadelních parametrech. Avšak jedná se o dílko, které má co nabídnout. Už jen to, jak se změní situace počas filmu. Komu se vlastně fandí? Nebylo nalezení lupiče nakonec přínosné k uvědomění si vztahových problémů? Jaká je síla peněz a kdo si je zaslouží? Těch otázek vyvstane více. A taky nesmím opomenout atypickou roli Jasona Segela, který to zvládl výborně.

plakát

Stranger Things - Kapitola čtvrtá: Drahý Billy (2022) (epizoda) 

Tak takhle epizoda mě naprosto emočně vyždímala. Tohle jsem skutečně nečekal. Na konci jsem byl fyzicky i psychicky vyčerpán. Finále s Max a Vecnou - to bylo něco nezapomenutelného. Na poli seriálů a filmů "masterpiece". Měl jsem strach a zároveň mi šli slzy. Tohle si Sadie Sink ukradla pro sebe. Úžasná herečka. Úžasný seriál. 4.serie ma hodně temný tón.

plakát

The Gray Man (2022) 

Úplně reálně to vidím na červené zabarvení. Zas je tu někdo přehnaně kritický a pseudo-expert. Přitom se jedná o svižnou akční jízdu, kde se střídá plno lokací v Evropě, ukazující velikost světa ve které se agent nachází, operuje, utíká. Obzvlášť scény v Praze jsou v topu! Obsazení je výborné. Gosling si svou roli náležitě užívá a je motorem. Nějaká hláška se taky najde. Billy Bob jako vždy výtečný, Chris Evans správně šáhlý egomaniacký zabiják, Ana de Armas kouzelná. Já se dobře bavil. Vy ne?

plakát

Životní trefa (2022) 

Jsem moc rád, že Netflix v poslední době nabízí Adamovi takovéto dramatické projekty, kde může naplno ukázat své charakterní herectví a odškatulkování. Po filmu Drahokam je to další trefa do černého, a nedivím se fanouškům, že volají po nominaci na Oscara. I já bych si to moc přál. Už za dříve zmiňovaný snímek si minimálně nominaci zasloužil. Role basketbalového skauta je mu ušitá na míru. Tady se nezapře, že basket je Adamovou velkou vášní a je v něm jako ryba ve vodě. Sledujeme srdnatý příběh o nalezení obrovského talentu a jeho prosazení v nejlepší basketbalové lize. Těžká a trnitá cesta v neskutečně konkurenčním prostředí. A i když se může nekomu zdát, že se jedná o klasickou šablonu sportovního filmu, tak má to svou výjimečnost, originalitu, kouzlo. A vše velmi dobře drží Adam Sandler, který dává do filmu srdíčko a svůj vztah.

plakát

Nikdo (2021) 

Je to řádná nálož! Bob Odenkirk doslova válí. Film má tempo a je svižný. Nejvíc top je pro mě scéna v nočním buse, kdy se pustí do přesily výtržníků. Snoubí se v tom okouzlující syrovost pořádné rvačky a pravá akční zábava. Krvavé efekty, make-up na vysokém levelu. Hlášky a odlehčení pasují "jako prdel na hrnec". Nikdo je dost dobrý film, co by potřeboval více pozornosti a propagace. Ale možná i tím, že je to "malý" film, tak ten efekt je ještě větší. Určitě jeden z nej filmů letošního roku.

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

To hodnocení by mohlo být i vyšší. Neříkám, že se jedná o vynikající pokračování či reboot legendární série, ale má to svou kvalitu. Chris Rock je můj oblíbený herec a to, že má zde hlavní roli je velkým plusem snímku. Dává filmu určitý humor, hlášky a zároveň potvrzuje i charakterní schopnosti. Samuel L. Jackson je jako vždy skvělý, i když se neobjeví až tak moc. Potěšili mě i odkazy na Pulp Fiction (pozorný fanda Tarantinovek si všimne). Závěrečná pětiminutovka s podmanivou a silnou hudbou mě opět dostala, jak je u této série zvykem. Další díl prosím

plakát

Městečko Wander (2020) 

Až moc překombinované. Jakože šíleně. Top herci, celkem dobrý námět ale tolik zvratů, twistů, že to vše jde do kopru.

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Já se prostě bavil. Uberte od kritického smýšlení a relaxujte. Tohle je prostě chytrá crazy komedie. Jasně, někdy jsou vtípky a situace horší, ale film odcejpá a nenudí. A to jsem měl obavy, že to ke konci už nebude stíhat, ale rád jsem se mýlil. Obsazení je výborné, utahování z kriminálek funguje. Hodnocení na čsfd již poněkolikáté naprosto vedle. Tohle by mělo mít aspoň 67 %. A i proto dávám čtverku.

plakát

Drahokam (2019) 

Vtahující a energetický počin s podmanivým elektro soundtrackem. Od začátku vědomě přeřvávaný a agresivně narativní pohled na život jednoho newyorského zadluženého klenotníka a "šméčkaře", jenž se doslova a úmorně "topí v každodenních sračkách" a propadá se do zoufalství a beznaděje, aby se následně mohl z tohoto dna šéfovsky vylízat. Adam Sandler exceluje ve své životní roli a je velmi ostudné, že Oscarový akademici jej nezařadili mezi nominanty za nejlepší hlavní herecký výkon. Sandler (Howie) si Vás podmaní. Ač je charakterově mnohdy nepochopitelný a budete se držet za hlavu, co jej opět napadne, tak se s ním dá v lecčem ztotožnit a fandit. Režisérská dvojka věděla přesně co dělat. Ve filmu je toliko věcí, které vás doslova "serou" a ruší (zaseklé dvěře / rušení při telefonování) protože serou a znepříjemňují život právě Howardovi. Dokonale psychologicky promakané s důrazem na autenticitu. Velmi syrový a reálný pohled na svět kšeftů, podvodů, lichvy a sázení. Uncut Gems je proklatě výborné drama s fenomenálním Sandlerem, kde i přes delší stopáž to utíká velmi rychle. Výbušné a citlivé. Jeden z filmů roku. A zásadních!

plakát

Joker (2019) 

Jsem moc rád jakou cestou se DC dalo. Joker má odstartovat sérii DC Dark projektů, která se bude věnovat zfilmování náročnějších a temnějších comicsovek. A samozřejmě s vyšším ratingem přístupnosti, což velmi kvituji. Ze začátku chci říct, že divák lačnící po nepřetržité akci, množství "battlů" bude velmi zklamán. Tohle je totiž řádná depka. Psychologické drama o neúspěšném stand-up komikovi, který vede zoufalý a nudný život ve špinavém a zločinném Gothamu, jenž nabude šílených rozměrů. Buď Vás to nadchne nebo si odskočíte pro srandu k Marvelu. To už je na každém. Za mě se ale jedná o mistrovské dílo plné atributů nezávislého nízkorozpočtového filmu při jehož sledování Vám nebude úplně příjemně. Dostanete se totiž na lidské dno, vcítíte se do Arthura, násilí uchopíte jako jeden z prostředků, kterým se dá řešit bezpráví a budete chtít revoluci. Joaquin Phoenix musí získat Oscara. Předvádí školu herectví. Jeho smích, mimika, fyzické herectví jsou neskutečné. Kamera má prvky filmů od Scorseseho. Joker je kult již nyní. Scéna v metru, tanečky na schodech, vražda v late night show a zrod Jokera a zároveň i Batmana - epic!!! Chci více takových filmů od DC. Chci více Jokera!