Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (1 732)

plakát

Správci osudu (2011) 

Velice osvěžující film, který na vás dýchne "bezstarostnou" romantickou atmosféru ve sci-fi podobě (i když možná trochu náboženství také není od věci). Vše jde jedna báseň a ústřední duo spolu velice funguje a je herecky vyvážené, že koukání na to je jedna báseň. Opravdu jsem nečekal, že se budu tak bavit. Matt Damon jede a Emily Blunt mám poslední dobou radši a radši.

plakát

Drive Angry (2011) 

Výborná jízda ze starých dob. Takovej grindhouse (klasickej ne od Tarantina a Rodrigueze) plnej digitálních triků, které jsou okaté až hanba, ale absolutně mi to nevadilo a patřilo to tak nějak k věci. Jen 3D opět dost zbytečné. Závěr naprosto brutálně nadstřelenej a tím to totálně nasadilo korunu všemu (ale v dobrém). Dost nahých holek, Amber Heard sice nebyla, ale i tak se na ni pěkně koukalo. Nick a jeho drsnej kukuč výborně zapadli. Ale všechny scény, ve kterých byl si pro ukořistil Will Fichtner a jeho nekompromisní účetní s mincí.

plakát

Na vlásku (2010) 

V českém znění: Helena Vondráčková - (Mamá Gothel) - (dialogy a zpěv), Ivana Korolová - (Locika) - (dialogy a zpěv), Vojtěch Kotek (dialogy) a Ondřej Izdný (zpěv) - (Flynn), Jaromír Meduna - (Kapitán stráží), Mojmír Maděrič - (Hák) +++ Rozhodně jsem se nezklamal v dabingu s režií Vojtěcha Kotka, který byl opět výtečný a dabingové obsazení na jedničku. Některé lokální vtipy jako "modří už vědí"; "sladké mámení" z úst Heleny Vondráčkové nebo Šemík. Kotka bych v hlase málem ani nepoznal a Korolová výborně i se zpěvem. Teď se obrátím k filmu. Co k tomu říci, rozhodně prvotřídní animák plný neotřelých a svěžích nápadů, u kterého jsem se nehorázně bavil a velice se smál, i když děti v sále moc nechápali proč. Ale rozhodně je tam dost i pro malé děti. Tlupa drsňáku se svými sny je neuvěřitelně vtipná a zvířata taky.

plakát

Pod jednou střechou (2010) 

Proč by ne, hlavní duo má tu jiskru, která některým filmům podobného ražení rozhodně schází. A to je to hlavní na podobných filmech, jelikož už od první minuty tušíte jak to bude pokračovat. Jednoznačně se to šine vždy stejným směrem, když je to made in Hollywood. Kdo si stěžuje na klišovitost, tak toho rozhodně nechápu, jelikož u těchhle filmů o to jde, je jen otázkou jak jsou ty klišé provedené a jak to funguje ústřední dvojici. A myslím, že tady se to docela povedlo, rozhodně jsou o kopec lepší filmy podobného ražení, ale také je ohromná spousta o dost horších filmů a ty převažují.

plakát

Arsen Lupin - zloděj gentleman (2004) 

Mohu se optat proč? Ten film byl nehorázně špatně režijně veden, že jsem se chvílemi cítil jak na tripu nebo jiných halucinogenních drogách. Postavy po celou dobu jednají iracionálně a vůbec to nedává smysl, kamerové nájezdy a objezdy mi v jednu chvíli připomínaly špatný béčkový akční film a hned vzápětí neskutečně špatný německý romantický film. Děj neměl kloudný postup a smysl, jediné "neočekávané" bylo jasné od samého začátku. Proč tam byl vůbec zmíněn Savate, když byl naprosto nepodstatný a ještě neefektivní. A takových nesmyslů, je zde spousta. Hlavním problémem je ovšem naprosto neskutečně a nemorálně přepálená stopáž, to vám prostě vypálí do mozku díru, což by taková kupříkladu hodina a čtvrt ještě nezvládla. A proč dávám jednu hvězdu? No ta je za Evičku Green a Romaina Durise, kteří byli ale pod tlakem okolních prací na filmu naprosto nevýrazní a nevyužití. P.S. WTF ten konec, u toho jsem si už trošinku ublinkl do pusy.

plakát

Luther (2010) (seriál) 

Fuck that bitch. Tak to byl náper, další britský seriál, který mi mě neuvěřitelným způsobem získal. Napětí, rozpolcenost, geniálnost. Já tyhle kriminální kousky žeru. Rozhodně čekám na další sérii.

plakát

Erasmus 2 (2005) 

Nevím čím to je, ale tohle pokračování se mi líbilo o kousek více než ten původní se studenty v zahraničí. Tohle je totiž úplně jiný film se stejnými postavami. Tohle je spíš taková neotřelá romantická komedie, a v jedné chvíli jsem si uvědomil, my chlapi jsme "občas" pěkný svině a Xavier je její příklad, jenže většina chlapů se nezachová jako tady Xavier. A pokračují býti sviní, jenže nikdo neví co se stane po konci asi se Xavier vrátí zpátky k tomu býti sviní. Rozhodně, ale oceňuji božskou scénu s ženou na ideální ulici. P.S. Rozhodně nedoporučuji tento film s dabingem, to sice žádný, ale tento tuplem, jelikož není nijak rozlišeno jakým mluví jazykem, na rozdíl od Erasma a spol., kde byla dabována pouze francouzština a zbytek zůstal v originálu.

plakát

Erasmus a spol. (2002) 

Slovo sympatický asi vystihuje tento film nejlépe. Takové klidné brouzdání po neklidné Barceloně s partou z různých částí EU. Nečekal jsem od toho tolik co jsem dostal. Další motivace k tomu vyrazit s Erasmem do zahraničí, ale to ne na to jsem příliš usazený a mám lenivou prdel.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Cage si konečně našel účes, který mu jde, stejně jako v učni. Nebýt toho mrdání scénáře do prdele rozbitou lahví na konci filmu, tak je to úžasná podívaná z dob křižáckých výprav. Hlavně ta úvodní sekvence je velice povedená a zábavná i přes ten trošku nižší rozpočet. SPOILER: Byl jsem ke konci připraven na dost, ale ne na létající svini, která ještě mluvila. KONEC SPOILERU P.S. Ta Claire Foy vůbec nevypadá na svůj opravdový věk, což je 26 let v době natáčení, když jsem se to zvědět, tak mě to značně překvapilo.