Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Dokumentární

Deníček (3)

Vánoce s Olafem

V krátkém filmu Ledové království: Vánoce s Olafem od Walt Disney Animation Studios prožívají sněhulák Olaf a sob Sven veselé vánoční dobrodružství. Princezna Anna a královna Elsa připraví v království Arendelle vůbec první oslavu Vánoc. Obyvatelé městečka však z oslavy rychle odejdou, aby si užili vlastních rodinných vánočních tradic. Královským sestrám dojde, že samy žádné rodinné tradice nemají. A tak se Olaf se Svenem vypraví na cestu skrz naskrz Ledovým královstvím, aby pro Annu a Elsu našli ty nejlepší a nejkrásnější vánoční tradice. 

Vánoce s Olafem

Oslava v Ledovém království

Ve filmu Oslava v Ledovém království, se chystá oslava Anniných narozenin.  Elsa, s Kristoffem, jsou rozhodnuti zajistit aby se jednalo o tu nejlepší oslavu vůbec. Když se ale Elsa nachladí, mohou její schopnosti ohrozit víc, než jen samotnou oslavu.

Oslava v Ledovém království

Popis / Obsah / Info k filmu Ledové království

Animační studia Walta Disneyho uvádějí snímek Ledové království, velkolepou dobrodružnou komedii inspirovanou pohádkou Sněhová královna z pera Hanse Christiana Andersena. Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí zachránit království dříve, než bude zcela pozdě.

Když Annu (Kristen Bell) prokleje její v odloučení žijící sestra, bezcitná sněhová královna Elsa (Idina Menzel), Anninou jedinou možností, jak kletbu překonat, je přežít riskantní, ale vzrušující cestu přes zamrzlou zem. Spolu s drsným Kristoffem (Jonathan Groff (2)), jeho sobem Svenem a smolařským sněžným mužem Olafem musí závodit s časem a bojovat s armádou zmrzlých válečníků...

Královští rodiče mají dvě dcerky, mladší Annu a starší Elsu, která dokáže svýma rukama vyvolat sníh a mráz. Svou neobyčejnou schopnost ale využívá především k zábavě a zimním radovánkám se svou mladší sestrou. Při hře Annu omylem zmrazí. Zoufalí rodiče požádají o pomoc lesní trolly, kteří jsou schopni dívku zachránit. Musí jí však vymazat z mysli všechny vzpomínky na sestřinu kouzelnou moc. Trollové se obávají, že Elsina moc bude den ode dne sílit. Král s královnou slibují, že na dceru dohlédnou. Také Elsa se trápí, její moc roste a často se vymyká její kontrole, nepomáhají ani rukavice, které jí věnoval otec. Pak během divoké bouře královští rodiče umírají. V den Elsiny korunovace Anna sestře omylem stáhne ochrannou rukavici. Princezna se přestane ovládat a uvězní království do věčné zimy. Vyděšená Elsa uprchne do hor, za sebou zanechá jen zkázu. Anna se pak v doprovodu drsného horala Kristoffa, jeho věrného soba Svena a sněhuláka Olafa vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila nejen Elsu, ale i celé království.

Animované dobrodružství Chrise Bucka a Jennifer Leeová Ledové království je vynalézavou, vtipnou a zábavnou adaptací Andersenovy pohádky Sněhová královna. Hlavním tématem je zde láska a strach o blízkého člověka, poučením pak to, že se nevyplácí dát na první dojem. Aby zachránila království Arendelle před úplným zmrznutím, vydá se princezna Anna vysoko do hor za uprchlou sestrou Elsou, která vše způsobila. Bez pomoci drsného pohledného horala Kristoffa, jeho soba Svena a optimistického sněhuláka Olafa by to však nedokázala. Zažije přitom hodně velehorských dobrodružství, málem přijde o život a pozná pravou lásku. Rodinný snímek pobaví a dojme všechny generace a potěší dobře zvládnutým dabingem.

Popis / Obsah / Info k filmu Ledové království