Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (914)

plakát

ABBA: Vítěz bere všechno (1999) 

Zde došlo k omylu.Obrázek a dokument nepatří k sobě.Tento obrázek je z u nás vydaného DVD společnosti Intersonic s názvem Pravdivý příběh ABBA v originále-Story of ABBA.Šlo o velmi průměrný dokument se stopáží 52 min.

plakát

Absolvent (1967) 

Komediálnější první polovina filmu která je dokonalá,výrazně kontrastuje s vážnější druhou půlkou.Bohužel díky tomu kontrastu nemohu hodnotit maximálně.Rozhodně jde však o skvělý kult,režijně a herecky perfektně zvládnutý.Milovníci neobvyklých a originálních kamerových záběrů,což jsem i já,budou nadšeni.90%.

plakát

Ad Astra (2019) 

Vy,co o tom básníte...mám pro vás vzkaz:jsem přesvědčen o tom,že jste jen hledali v hovně švýcarskou čokoládu.

plakát

Admirál (2008) 

Ruský "Pearl Harbor" a v něm nejhezčí ruská herečka současnosti.Být to tak o hodinu delší(film působí dojmem,že byl brutálně sestříhán) hodnotím i výše.Velké plus za režii,kameru,hudbu,triky a ústřední herecký pár.Jelizaveta Bojarskaja je k sežrání.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Kouká se na to hezky.Tím myslím pouze interiéry,pár akčních scén a Charlize Theron,která je tu sexy jako nikdy předtím.Zároveň jde asi o její nejhorší film.Škoda.

plakát

Agora (2009) 

Typický příklad áčkového filmu,který je relativně kvalitní,ale na druhou stranu neskutečně nudný.Film se začne hýbat a zaujme bohužel až čtvrt hodinu před koncem.Do té doby tu neexistuje děj.Jsou tu jen slepené dějové části bez výraznějších dialogů(výuka Hypatie,náboženské kecy,masakr pohanů,zničení knihovny,náboženské kecy,masakr židů,náboženské kecy,Hypatiina posedlost vesmírem aneb jak to s tou zeměkoulí je?,náboženské kecy,Hypatiin konec.

plakát

Akashinga: Statečné strážkyně (2020) 

Byl jsem zvědavý a těšil jsem se.Když se po dvanácté minutě objevili závěrečné titulky,překvapilo mě to.Ano,dokument je velmi krátký a tím pádem je tam toho logicky velmi málo.Přišlo mi to jen jako náborové stručné video pro uchazečky o práci v jednotce Akashiga.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Seriál jsem nesledoval.Viděl jsem jen pár scén z pár dílů.Mulder a Scully,tahle dvojka mě nikdy nechytla.A obvzvlašť v této slátanině,kde se nechtěně parodovali.Svěřil bych jim nanejvýš vyšetřování vykrádačky.Přesto na staršího bratříka- Akta X:Film se dalo docela koukat.Ale co bylo tohle?!Jen nuda a spousty klišé.Dále pak těžko uvěřitelné herecké výkony a trapný děj se spoustou nelogičností.Neschopný Chris Carter natočil nekonečnou nudu o ničem.Film mi přišel jako dvouhodinový.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Budu hodnotit vysoce,jelikož mé nadšení zatím neopadlo(film jsem viděl před chvílí na DVD).Tim Burton opět nezklamal.Z podivné předlohy vycucal většinu známých momentů a postav,ale hodně toho také přidal...a po svém,čímž udělal Alenku více koukatelnou a ne tak bláznivou jako byli předešlé adaptace.Tedy aspoň doufám,že mu do tvorby filmu studio moc nekecalo.Knihu jsem nečetl,ale viděl jsem animovanou Disney verzi a TV film z roku 1999 a to co se odehrálo v Burtonově verzi v předešlých filmech nebylo.Tudiž usuzuji,že se nejedná se ani tak o remake,ale spíše o sequel.Co se týče herců,Mia Wasikowska sice není žádná kráska,ale hrála výborně a role Alenky ji sedla.Johnny Depp zatím u Burtona nikdy nezklamal,ale uvítal bych více pitvoření a Helena B.C. jako Srdcová královna je geniální.Skvělá byla i Anne Hathaway,které svoji postavu jemně parodovala a byla velmi vtipná.Obrazová stránka je bezdiskuze velkolepá a vůbec ne kýčovitá,jako tu někdo psal.Wonderland(Říše divů)jsou prostě vyzuálně ohromující orgie a nechybí ani typicky Burtonovské atributy,jako např. podivný pokroucený strom nebo křívé mříže.No a triky od Sony Pictures Imageworks jsou natolik kvalitní,že jsem si říkal "ILM mají velikou konkurenci a nejsou už samy na vrcholu,jako to bývalo kdysi".Směle napíši,že tohle je nejlepší filmové zpracování Alenky a odvážím si tvrdit,že lépe ji už nikdo nenatočí.Podobně to je s Frankensteinem Kennetha Branagha,ale to jsem trochu víc odbočil.

plakát

Alenka v říši divů (1999) (TV film) 

Alenka,ať už ji natočí kdokoliv bude vždy divná,protože je divná i předloha.Již jsem si na to zvyknul a jsem ochoten ten bláznivý svět s bláznivými postavičkami ochotně strávit,takže hodnotím relativně kladně.Tohle TV zpracování mělo velmi slušnou výpravu,masky,triky a herecké obsazení.Takže za 60%.Jsem zvědav na verzi Tima Burtona.