Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (71)

plakát

Spider-Man 3 (2007) 

Promarněný potenciál až na půdu. Vždyť tohle mělo být úctyhodné završení celé trilogie! Místo toho se Spidey utopil v levném patosu a senilitě své komiksové předlohy ze začátku 60. let (ta vlajka byla snad vtip, ne?!). Přitom kdyby alespoň Raimi předvedl světu bombastickou akci, ale on ne... Většina triků tady vypadá asi tak opravdově jako prsa Pamely Anderson, a to, že film stál 250 milionů byste do něho neřekli ani náhodou (v tomhle se od mistra Baye mají pánové ze Sony rozhodně co učit). Je vlastně jedno, jestli se na plátně pohybuje počítačový Spider-man, nebo Tobey Maguire, protože ani reální herci zřejmě neumí mluvit a chodit tak, aniž by u toho vypadali nemotorně jako dřeva. Jediní, koho bych mohl vyzdvihnout, byli James Franco (jenž působil opravdu opravdově a ta jeho jizva byla "really cool" a je ho opravdu škoda), Thomas Hayden Church (pro něhož mám od dob Bokovky slabost) a Topher Grace spolu s Bryce Dallas Howard (kteří měli rozhodně dostat víc prostoru... tak snad se dočkám v pokračování). Všichni tito herci (pokud se objeví v dalším díle) by měli dostat zvýšení platu na úkor ústřední dvojice Maguire-Dunst.

plakát

Škola Na Výsluní (2007) (seriál) odpad!

Pokud tvůrci chtěli zachytit dnešní školní prostředí, tak se jim to opravdu krutě nepodařilo. Při jeho sledování mi bylo u některých scén až trapně, protože s jistotou vím, že takhle to ve třídách našeho školského systému ROZHODNĚ nechodí. Tak odporně a zcestně idealizovaný seriál á la "Nábor do první třídy pro nevinné předškoláky" se jen málokdy vidí (a to jsem si už prošel výplachem typu My všichni školou povinní)... O hrůzostrašných hereckých výkonech se snad ani nemá cenu zmiňovat.

plakát

Transformers (2007) 

Tohle je jediný film, který je hřích stáhnout a sledovat doma na monitoru. Michael Bay znovu dokázal, proč mu hollywoodští producenti tak rádi svěřují peníze - dokáže totiž každý film proměnit ve zlato. Oslíčku otřes se nové generace! Jasně, ten film je fetišistický kýč až na půdu, ale vadí to někomu? Mě ani jednou, a to jsem na něj šel do kina 5x (pokaždé s jiným člověkem... naposledy už jsem nikoho nesehnal, tak jsem si aspoň sedl vedle moc hezké slečny - její kluk se na tu, podle jeho slov, "p*čovinu" nemohl už déle dívat). Dokonalý blockbuster!!! P.S. Po závěrečných titulcích mi dala číslo. Díky, Michaele! :)

plakát

Blade (2006) (seriál) odpad!

První dva filmy docela ušly. Proboha, ale vážně nechápu, proč museli natočit něco takovýho... navíc po trojce, která byla totálně zprasená, a už to samo o sobě naznačovalo, že tahle série nemá budoucnost.

plakát

Dům voskových figurín (2005) 

Jediné dva plusy: za všech okolností sexy Elisha Cuthbert a v závěrečných titulcích znějící My Chemical Romance.

plakát

Final Fantasy VII: Advent Children (2005) 

The best of animace, hudba, choreografie soubojů... prostě všechno. Pro fanouška této série povinnost... vlastně pro fanoušky všech animáčů, akčňáků, fantasy a dobrodružnejch filmů :) ten film jsem po prvním zhlédnutí musel vidět ještě 10x, abych se ujistil, že je opravdu možné přenést FF i na plátna, aniž by se to tak pokurvilo jako v Esenci Života, do které jsem vkládal nemálé naděje a nakonec se dočkal obrovského zklamání... nechápu, jak někoho mohlo napadnout úplně vyměnit postavy, děj, prostředí a prostě zničit celou atmosféru FF. Vždyť právě tyto vlastnosti jsou dovedené k dokonalosti a opěvované po celém světě. Vždyť právě to dělá z FF něco výjímečného. A tento film to jenom potvrzuje.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

První díl byl dokonalý, a kdyby to tímhle stylem pokračovalo i v díle druhém, s jistotou by se Kill Bill zařadil mezi mé nejoblíbenější filmové série. Převeliká škoda, že se Quentin pomátl a úplně slevil z akční kadence, přičemž zabředl do vod mystifikování a filozofických úvah... Finální souboj mezi Beatrix a Billem byl snad jedním z nejodfláknutějších, co jsem kdy viděl (jestli v tom měla být nějaká filozofická myšlenka, tak já jsem si jí nevšiml).

plakát

Maljukgeori janhoksa (2004) 

Tak tenhle film mě uchvátil hned v prvních okamžicích - míchá plno žánrů (akční, drama, romance...), hlavního hrdinu hraje jeden z mých nejoblíbenějších korejských herců... a hlavně to fantastické časové zasazení. V dnešní době si asi už jen málokdo dokáže představit, že by dostával rákoskou i za sebemenší prohřešek, šikana by ve škole byla na denním pořádku a oslovení holky těžší než zmlácení desítek padouchů... Film postupem času skvěle graduje až k nevyhnutelné, úžasně promakané finální bitce na střeše, která bez příkras či zpomalených efektů ukazuje rvačku v té nejsyrovější podobě. Dovoleno je vše!

plakát

Někdo to rád blond (2004) odpad!

Jedna z nejstupidnějších a nejtrapnějších "komedií", kterou jsem kdy měl tu čest zhlédnout. To, že se v některých pubertálních vrstvách stal tento výtvor jakýmsi kultem, jenom dokazuje, kam až to u nás maintream a levná zábava dotáhly.

plakát

1 Night in Paris (2004) 

Lepší výkon podala Paris snad i v Domě vozkových figurín... jednoznačně zklamání