Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Biografie (30)

Joel de la Fuente (herec)

04.05.2021

Americký herec filipínského původu se narodil v New Hartfordu ve státě New York, ale společně se dvěma bratry vyrůstal v Evanstonu v Illinois. Už jako dítě Joel miloval filmy a návštěvy kina, ale navzdory tomu nikdy nesnil o kariéře herce. Částečně z toho důvodu, že v době jeho dětství bylo amerických herců asijského původu… (více)

Emma Appleton (herečka)

02.04.2021

Britská herečka Emma Jill Appleton pochází z městečka Witnex z hrabství Oxfordshire v Anglii. I když odmalička inklinovala k herectví a uvažovala dokonce o jeho studiu, nejdříve se proslavila coby úspěšná modelka pro značky jako Rimmel, Fred Perry nebo Converse. K hraní se oklikou dostala až ve svých 25 letech, kdy ztvárnila… (více)

Mimi Ndiweni (herečka)

29.12.2020

Britská herečka se zimbabwskými kořeny vyrůstala v Guidfordu v hrabství Surrey nedaleko Londýna. Herectví se začala věnovat na střední škole a po maturitě byla přijata na Royal Welsh College of Music and Drama v Cardiffu, kde studoval například také Anthony Hopkins. V roce 2013 získala cenu Spotlight Prize v soutěži… (více)

Caleb Landry Jones (herec)

29.11.2020

Americký herec Caleb Landry Jones se narodil v Garlandu v americkém státě Texas a dětství strávil v nedalekém městečku Richardson. O herectví se začal zajímat při studiu na střední škole a jeho zcela první rolí byl kluk na kole v cenami ověnčeném dramatu bratří Coenů Tahle země není pro starý (2007). Poté se mezi lety 2008–2010… (více)

Maria Bakalova (herečka / producentka)

17.11.2020

Bulharská herečka už v 6 letech začala chodit na zpěv a hrát na příčnou flétnu. Postupem času ji okouzlilo také herectví, které nejprve studovala spolu s hrou na svůj oblíbený hudební nástroj přímo v Burgasu a poté v hlavním městě Sofii.Ještě jako studentka debutovala v komedii ze školního prostředí s názvem XIIa (2017). V… (více)

Mya-Lecia Naylor (herečka)

04.11.2020

Mya-Lecia Naylor byla britská filmová a televizní herečka, zpěvačka a tanečnice. Pocházela z Londýna, kde vyrůstala spolu s rodiči a dvěma mladšími bratry Ellisem a Oscarem. Kariéru započala už jako nemluvně v sitcomu Naprosto dokonalé (2003). První větší rolí pro ni byla hlavní postava Tati v rodinném seriálu Tati's Hotel … (více)

Harry Melling (herec)

03.11.2020

Britský herec Harry Edward Melling se narodil do umělecké rodiny Troughtonů, z níž pochází jeho matka. Jeho pradědečkem je proto herec Patrick Troughton, který ztvárnil druhého Doktora v kultovním britském seriálu Doctor Who, strýcové David Troughton a Michael Troughton, a také jeho bratranec Sam Troughton, jsou rovněž herci.… (více)

Tanya Reynolds (herečka)

08.04.2020

Britská filmová a seriálová herečka s výraznýma hnědýma očima se toužila věnovat umění už od útlého věku, a to navzdory své introvertní povaze. Prvním impulzem pro ni byla pozitivní recenze od maminky na její vůbec první herecký výkon, kterým byla postava ve školní vánoční besídce ve věku čtyř let. Touha věnovat se herectví ji… (více)

Veronika Lazorčáková (herečka)

26.03.2020

Všestranně talentovaná herečka Veronika Lazorčáková pochází z Olomouce, kde studovala šestileté česko-francouzské gymnázium. Při studiu navštěvovala školní cizojazyčný dramatický kroužek, kde ale začala aktivně účinkovat až po naléhání spolužáků. Stejně tak se pod jejich tlakem po maturitě přihlásila na brněnskou JAMU, kam byla… (více)

Anita Krausová (herečka)

23.03.2020

Herečka Anita Krausová pochází z Trutnova a sen stát se herečkou měla už od první třídy, i když v její rodině nikdo divadlo nehraje ani se nijak umělecky neprojevuje. Vystudovala herectví na KALD. Během studia absolvovala několik stáží v zahraničí, např. v Berlíně, Brémách, Hamburku nebo norském Hammerfestu. Po absolvování DAMU… (více)

Michal Isteník (herec / režisér / scenárista)

19.03.2020

Herec Michal Isteník pochází z Nového Strašecí v okrese Rakovník, kde strávil své dětství a dospívání. Vyrůstal ve fotbalové rodině a sám se propracoval až do SK Kladno, kde hrál dokonce první ligu. Po zranění ale musel sportu zanechat a dodnes se mu věnuje spíše příležitostně.K divadlu se dostal náhodou při studiu na gymnáziu,… (více)

Tomáš Jeřábek (herec / scenárista)

04.03.2020

Herec Tomáš Jeřábek vystudoval katedru alternativního a loutkového divadla na DAMU. Hostuje v pražských divadlech Komedie a Na Prádle a od roku 2017 je členem Dejvického divadla. Současně je aktivním členem Divadla Vosto5, které se specializuje hlavně na improvizaci a autorskou tvorbu.Do povědomí běžných diváků se Tomáš Jeřábek… (více)

Angela Sarafyan (herečka)

26.02.2019

Americká herečka arménského původu Angela Sarafyan se narodila do rodiny herce Grigora a malířky Zarmine Sarafyanových. Ve čtyřech letech se s rodinou přestěhovala do Los Angeles v Kalifornii, kde se začala věnovat baletu a hře na klavír. V dětství se chtěla stát lékařkou, řidičkou kamionu nebo učitelkou. Nakonec však zvítězilo… (více)

Erika Stárková (herečka)

05.02.2019

Česká divadelní a filmová herečka Erika Stárková vystudovala brněnskou konzervatoř a poté herectví na JAMU. Už při studiu účinkovala v Divadle Radost nebo v Národním divadle v Brně, kde také po škole dostala své první angažmá. Působila rovněž v HaDivadle, v pražském Švandově divadle, v ústeckém Činoherním klubu a v Divadle pod… (více)

Jimmi Simpson (herec)

28.12.2018

James Raymond Simpsons, známý spíše pod zdrobnělinou svého křestního jména Jimmi, je americký filmový a televizní herec. Vyrůstal se dvěma staršími bratry v rodině, která všechny své potomky plně podporovala v tom, co je baví.Po maturitě nastoupil na Bloomsburg University v Pennsylvánii, kde nejprve studoval obchod a anglickou… (více)

Anthony Ingruber (herec)

19.10.2018

Filmový herec a dabér s holandskými a australskými kořeny se narodil na Filipínách, kam byl jeho otec vyslán jako diplomat. Díky otcově povolání Anthony strávil dětství v Austrálii, na Kypru, na Novém Zélandu, v Nizozemí a také v Kanadě.Hereckou kariéru zahájil roku 2006, kdy byl obsazen do epizodních rolích televizních seriálů… (více)

Dacre Montgomery (herec)

17.09.2018

Australský herec Dacre Montgomery se narodil Judith Barrett-Lennard a Scottu Montgomery-Harveymu. Jeho matka má předky z Austrálie a Kanady a otec pochází z Nového Zélandu, díky čemuž má jak australské, tak kanadské občanství. Jeho nezvyklé křestní jméno odkazuje na starobylý rod baronů Dacre, z něhož pochází jeho matka a díky… (více)

Sadie Sink (herečka)

01.09.2018

Americká herečka Sadie Sink se narodila do rodiny trenéra amerického fotbalu jako čtvrté z pěti dětí. Má tři starší bratry: Caleba, Spencera a Michella, a mladší setru Jacey. S herectvím začínala v útlém dětství, kdy byla fanynkou Muzikálu ze střední a se svým starším bratrem neustále přehrávala scénky z tohoto populárního… (více)

Caleb McLaughlin (herec)

24.08.2018

Americký herec, tanečník a zpěvák Caleb Reginald McLaughlin se narodil do početné rodiny April a Coreyho McLaughlinových. Kromě něj mají rodiče ještě dcery Caitlyn a Crystal a syna Coreyho.V rodném městě navštěvoval taneční školu Happy Feet Dance School a poté, co se ve svých 11 letech s rodinou odstěhoval do New York City,… (více)

Natalia Dyer (herečka)

21.08.2018

Herečka Natalia Dyer se narodila v Nashvillu, kde také vyrůstala. Kvůli zdravotním problémům strávila velkou část svých raných školních let doma, kde se snažila zabavit vymýšlením nejrůznějších her, což ji do budoucna pomohlo v herectví. I přes tyto komplikace ale navštěvovala místní dramatický kroužek.Její první rolí ve filmu… (více)

Reklama