Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (33)

plakát

Wilsonova 10 (2021) (pořad) 

Když jsem si myslel, že politická satira je mrtvá, objevili se X+H a vyvedli mě z omylu. Díky za to!

plakát

Saturnin (1994) 

Kdysi jsem to viděl a bylo mi z toho nepěkně. Četl jsem knihu mnohokrát a naposledy jsem si ji dal asi před týdnem. Minuly víkend se mi stala ta nehoda, ze po noční šichtě jsem si pustil něco z YouTube a jak už to tam bývá, když to člověk nechá bez dozoru, skočilo to jinam a přehrálo mi to celý čtyři díly seriálu tohohle veledíla. Byl jsem utahanej a nějak jsem nebyl schopen se zvednout a jít to vypnout. Tak jsem toho na střídačku cca půlku viděl, nebo spíš slyšel. Jéééžišimarjá.  Takhle zprznit tu nádhernou předlohu, to chce žaludek. Kamera bez rozmazaného efektu, který má evokovat první republiku zalitou konstantně sluncem, ani ránu.  Pointy vtipů z 90% odvezené na hnůj. Chybějící scény a vyžívání se v dlooooooouhých němých pasážích, podkreslených uslintanou napodobeninou swingu, Dialogy (scénář i provedení) z ochotnické divadla v Dolních Kostomlatech… To vše završeno NEHORÁZNĚ přepálenými  hereckými “výkony” v čele s nesnesitelnými Synkovou, Molavcovou, třicetiletý Vackem, snažícím se jódlováním vzbudit dojem, že je adolescent, prázdnou a herecky  naprosto neschopnou Zedníčkovou , následováni Havelkou, kterého si někdo prostě vyndal z šuplíku “ten co vypadá jako z třicátých let” opět snaživě vzbuzující dojem  O deset let mladšího “hocha”… Teatrální Lasica a nemastný neslaný Lipský. S jednou jedinou hereckou výjimkou. Oldřich Vízner navzdory celému tomu amatérsky trapnému televiznímu napudrovanému cirkusu a navzdory neschopné režii odvedl skvělou práci. Všechna čest, za daných okolnosti to asi lépe opravdu nešlo.  Celkově ovšem děs a beznaděj.

plakát

Hooper (1978) 

Nenáročná věc o jednom z nejatraktivnějších povolání v chlapským světě. Kým by chtěl být kluk raději? Brunem Ferrari, nebo Michelem Gaucherem? Ve filmu o amerických kaskadérech bych nečekal filozofický hlubiny - a taky tam nejsou. Pakliže je tam někdo čeká, vypovídá to o něm, ne o filmu. Vzkaz pro uživatele vitekpe: ten skok autem je AUTENTICKEJ, v 90 roce jsem mluvil s amíkem jménem Bobby Ore kterej to skákal - měl jsem čirou náhodou možnost doprovázet muzikou jeho parádní stunt car show. (mimochodem jeho jméno v nezkrácený verzi Bob Orrison je i v titulcích). Ore si mimochodem říká, aby se odlišil od Bobby Orr - superhvězdy NHL.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Filmy o kšeftu jsem viděl lepší a za míň (Glengarry Glen Ross třeba). AAAle - Leo je kurva dobrej, Žádný velký hraní si na něco, Donnie je moje krevní skupina a celý to je jak to doopravdy je. Inu - co má dělat pelichající vlkomršina než prodat příběh do scénáře. Je to dobrý. a chytlavý.

plakát

Sviňák (2013) 

Verbal má trochu pravdu. Akorát že MCAVoy hraje vola, co je tvrdej proti svýmu mrníku. A tak se mu to dá věřit. To, že hraje tvrdýho kluka co neni tvrdej. A tak mě to bavilo. Pač je James dobrej, Verballike Neverbal., Mohlo to bejt delší =míň zkratek. Ale dobrý.

plakát

Trans (2013) 

dobrý. ne geniální - dobrý. místy zbytečně pateticky zavádějící. místy zbytečně popisný. ale dobrý.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Dvanáct charakterů, které pokryjí většinu možných variací lidské statečnosti, malosti, moudrosti, tuposti, zbabělosti, lhostejnosti, zapálenosti, a ještě asi dalších 100 -ostí...

plakát

Teče tudy řeka (1992) 

Míra očekávání = míra zklamání. Normálně mám Redforda rád, ale tady? Na můj vkus moc velký důraz na scenérie, na vypravěčovo křečovité mudrlantsví, na nedialogy mezi postavami... Filmy s chytrým, nebo moudrým vypravěčem miluju, ale tohle bylo moc. Dávat důraz na nepodstatné a zkratkou odbývat důležité - to je jen hra na umění - jak zmást diváka a přesvědčit ho, že mám ve věcech jasněji než on. Sorry - to nežeru. Zde v komentářích hojně používané pojmy, jako je "bezchybná režie" působí přesně jako tohle veledílo. Nikdo neví, co je chybná režie, tak proč RR neohodnotit touto napuchlou nicneříkající pochvalou a sám u toho vypadat jako arbitr elegance. Redford je z takové pochvaly od pseudoiteligence z CSFD určitě na větvi. Dneska jsem nějak militantně naladěn, tak toho nechám. Nebavilo mě to. I ten přismahnutej švagr se dal využít podstatně zábavněji.

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Místo toho, abych celý film čekal, čím mě americká produkce dvě minuty od konce dojme k slzám, neb jsem se rozhodl sledovat romantiku z Hollywoodu, od půlky korejského filmu jsem se snažil sám sebe přesvědčit, že bych mohl alespoň na chvíli přestat bulit jak holka a dívat se na to trochu s odstupem. Nešlo to. A líp než Renton bych vrchol filmu nepopsal. Přečtěte si jeho komentář - hlavně konec. Smutně krásnej zážitek. Nebo krásně smutnej.

plakát

M*A*S*H (1972) (seriál) 

Ani na popatnáctý dokola se mi to neochodilo. Je to neskutečně dobře napsáno, obsazeno, zahráno. miluju to.