Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (898)

plakát

Antikrist (2009) 

Dlouho jsem váhal, jak tento šokující snímek ohodnotit, protože ještě déle sem váhal a uvažoval nad tím, zda se mi ten snímek vlastně líbil. Nakonec jsem dospěl k tomu, že ano, ale na rovinu říkám, že režisér Lars von Trier to v hlavě určitě nemá v pořádku, protože tohle myslím normálně myslícího člověka nenapadne. Dějově je to téměř o ničem, až ke konci to začne dávát větší a větší smysl. Po režisérské stránce mě naprosto učarovaly úvodní titulky a samá vymazlenost celého filmu, který má nesmírně krásné a zapamatování hodné obrazy. Po herecké stránce nemám žádnou výtku, Dafoe je špica, to je jasné a Gainsbourg, kterou sem snad v žádném jiném snímku nespatřil mě zde také dokázala, že je špičková herečka. Šokující poslední půlhodina mě naprosto usadila, něco tak nechutného jsem snad ještě nikdy neviděl, na tom si rozhodně fandové krvavých hororů určitě smlsnou, já sice zbožňuji horory a všemožné gore efekty, ale zde už i já koukal jak z jiné planety. Tomuto filmu rozhodně nepřijde každý na chuť, protože je opravdu určen pro zvláštní povahy.

plakát

Moon (2009) 

Překvapivě solidní sci-fi, které sice působí levně a místy i "oldschoolově". Naštěstí to není jedna z těch trikových sci-fi, takže zde nejsou nějaké rušivé a odpudivé levné triky. Film sází na scénář, který je vymazlený, ale především sází na herecký um Sam Rockwell, který zde svou "one man show" zvládá na jedničku a dokáže celý film utáhnout sám. Ovšem abych se přiznal, chvílemi jsem se nudil, ale naštěstí má film rozumnou stopáž, takže to není nic, kvůli čemu bych měl jít s hodnocením níž.

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Další z mnoha romantických komedií, která je klišoidní, tak jako všechny ostatní, ale dle mého natočit originální film v tomtu žánru je nemožný úkol. Ani zde se to nepodařilo, ale tvůrci se o to ani nesnažili a vsadili na přisprostlé prupovídky a oplzlé scény a byla to docela riskantní sázka, ale vyplatila se. Čekal jsem, že mě ty sprostá slova budou spíše rušit, ale naopak, do filmu sedly. Ovšem největší výhodou je herecké obsazení hlavních rolí. Butler je frajer a brzo se zařadí v mé herecké TOPce, Katherine Heigl, kterou, abych se pravdu přiznal moc neznám mě překvapila a zahrála skvěle, a k tomu všemu mezi ní a Butlerem to jiskří, což je vždycky v těchto romantických komediích to největší plus.

plakát

Tormented (2009) 

Takže komedie v žádném případě, teda aspoň já se nesmál a nevím čemu jsem se měl smát. Po hororové stránce je to na krvavé scény a brutálnosti docela obstojné, sem tam je tam scéna, která zaujme. Po dějové stránce to mohli více doladit, čekal jsem a zároveň jsem si přál, aby vrah nebyl ten, kdo jim nakonec byl, tím u mě film hodně klesnul. Silný podprůměr.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Bylo milé vidět Duchovny a Anderson zase spolu v jejich nejslavnějších rolích, ale čekal jsem za prvé něco víc a za druhé, a to především něco jiného, více mysteriózního a hlavně nějaké pořádné sci-fi s UFO tématikou. Nic z toho se bohužel nekonalo, a to je velká škoda. Dějově to není nejhorší, ale na celovečerní film je to málo, kdyby to byl obyčejný řadový díl seriálu, řekl bych si, že to byl jeden z těch lehce nadprůměrných, ale jako celovečerák je to málo. Konec konců se mi zdá, že tento film spíše slavné sérii uškodil, tvůrci měli natočit důstojné finální zakončení a ne tuto natahovanou epizodu.

plakát

Stan Helsing (2009) odpad!

100 % Odpad!!! Bez debat. Protože zde není o čem debatovat. Tato rádoby "parodie" akorát tak zesměšňuje vše, co jí přijde pod ruku, ale o parodii zde nemůže být řeč, protože k smíchu to absolutně není ani v nejmenším. A když už přijde nějaká naděje, že by mohl přijít nějaký ten vtípek, tak zase působí nuceně, nechutně a bez vtipu. P.S. Ovšem co tady dělá Leslie Nielsen nechápu, sice tento žánr je jeho šálkem kávy, ale proč hraje ženu ? Asi už je až tak senilní, že netuší co dělá, jestli tohle ten člověk má zapotřebí.

plakát

Doghouse (2009) 

Parádní snímek jak po stránce hororé tak i komediální, stylově natočen, přesně obsazen, sice mi herci nic moc neříkali, ale snad ani jeden nebyl nudný nebo nesympatický. Dějově je to sice obyčejnej zombie horor říznutý komediálním prvkem, ale nápad vraždících feministických zombie mě potěšil a dobře se nato koukalo. Jak fanoušek hororu tak i komedie si zde najde to své a rozhodně se výborné pobaví, tak jako já.

plakát

Zombieland (2009) 

Naprostá šílenost, zhovadilost, ale v tom nejlepším slova smyslu. Tento snímek mě chytl a už nepustil. Naprosto dechberoucí míchanice hororu a komedie s pořádnou dávkou jak krve, mrtvol, zombí, tak na straně komedie vtípků, hlášek a hlavně zábavných situací. Postavy jsou skvěle napsané a výborně obsazené. Woody Harrelson "ruluje", tohoto herce jsem měl vždycky v oblibě a vždycky jsem si ho představoval v takovýchto rolích frajerů. Ostatní herci mu zdatně sekundují. K tomu všemu hraje skvěle vybraný rockovo-metálový soundtrack (úvodní titulky se songem Metallicy For Whom The Bell Tolls nepřekonatelný). Jedinou výtkou je snad poněkud krátká stopáž, protože bych na to vydržel koukat klidně o hodinku déle.

plakát

Mrtvý sníh (2009) 

Jde vidět, že režisér Wirkola má hodně nakoukáné filmy, které kombinují horor a humor a obojí dost brutální formou. Mrtvý sníh je sice kopie všemožných hororů o zombie, ale oceňuji na něm to, že sám ze sebe si dokáže udělat srandu, dále oceňuji to, že se brutalitou a krví nešetřilo. Sice je děj a především chování postav naprosto absurdní, tak já se přiznávám, že jsem se bavil celou stopáž této šílenosti. K tomu všemu mě naprosto překvapilo to, že film pochází z Norska.

plakát

Rána z milosti (2005) (TV film) 

Slušné české televizní krimi drama, které má slušnej scénář a především výborné herecké obsazení v čele s Kňažkem a Dlouhým, který se v roli mafiána vyžívá.

Ovládací panel
4 body