Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (123)

plakát

Skauti bez lilie (2017) 

Krátkej dokument o tom, jaký bylo skautování, když ho komunisti zakazovali. Ve filmu jsou rozhovory s pamětníky - lidmi, kteří takto vedli své oddíly ať už tajně v ilegalitě anebo též v ilegalitě, ale pod hlavičkou jiných - komunisty povolených organizací. Tyhle rozhovory jsou prokládaný dobovými záběry z různých táboru anebo jiných akcí a divák se tak může krásně vžít do celé tíživé atmosféry té doby. Celkově je film dokonale vyváženej a těch 52 minut uplyne jako voda a člověk se ani na vteřinu nenudí.

plakát

Specialisté - Útěk podle jízdního řádu (2017) (epizoda) odpad!

Na mě v tom bylo moc náhod a bylo to strašně naivní. Dokoukal jsem to sice do konce, ale od chvíle kdy byli hrdinové v tramvaji a potkali se s policejním šéfem, jsem to tak trochu odepsal. O dalším vývoji událostí nemá cenu mluvit. Prvoplánová rozhodnutí, záběry, který jsou totálně ale totálně o ničem, doplňuje hudba, která má vyvolat asi napětí....

plakát

Temný Kraj - Čarodějnice (2017) (epizoda) 

Po skončení epizody jsem začal přemejšlet, kolik se v ní toho vlastně událo a nepřišel jsem vlastně na nic, kromě prázdnejch rozhovorů ve vesnické služebně (ten vousatej, co furt mlel o tom jak píše o čarodějnicích, mě vyloženě štval), jedný záchrany umírajícího psa a základního popisu vraha, vůbec nic...

plakát

Trpaslík - Čtvrtek (2017) (epizoda) 

Z první trojice rozhodně nejlepší díl, nicméně stále to není ono. Některý scény jsou dobrý (třeba jako závěrečná, kde se pořádně ukazují charaktery jednotlivých postav). Pak jsou ale ty horší, spíš vlastně uplně blbý jako třeba vyměšování s pérem na ksichtu anebo zbytečná scéna se svlíkající se zlatokopkou. Ty nemaj naprosto žádnej smysl než nevybočit z řady moderních podlejzavejch a bejt "podbízivě moderní".

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Když jsem si pustil Fakjů pane učiteli, říkal jsem si: "Do háje, na co to zase čumim!" Scény, kdy je Zeki poprvý ve škole, ať už na pohovoru nebo jako učitel, mi přišly jako blbost a já si jen říkal co to zase je. Nicméně film ubíhal a všechno to vlastně dostalo smysl. Fóry dobrý, film celej vyváženej, prostě to šlapalo. Takže resumé? Výbornej film, kterej Vám uteče ani nevíte jak. A pokud jste učitel, ukáže Vám nové pedagogické metody! :-)

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Romantická zápletka mezi dětmi je vlastně docela dobrá a vtipná, ale že si dělají srandu ze skautů mi docela dost vadí...

plakát

Probudím se včera (2012) 

Jediný, co mi na tomhle filmu vadilo, bylo, že tam bylo jasně vidět, kdo ten film sponzoroval, že to byla taková reklama na sponzory... Například: kdo si kdy objednal tři Orbitky v hospodě? Jinak ale Mádl zde ukázal, že před kamerou se ohánět umí a že je to jeden z těch lepších českých herců!

plakát

Trochu lepší svět (2012) (TV film) 

Film, který mohl být natáčen i na našem táboře. Nakonec si ale filmaři vybrali tábor jiný, tábor bývalého tiskového mluvčího Junáka. Pro mě, jako skauta to bylo příjemné nakouknutí do toho, jak běží táborový život i v jiných oddílech. Bylo to příjemné nahlédnutí. Film plynul pěkně, pomalu, svým tempem a nikam nespěchal. Ukazoval tu klidnou, pohodovou táborovou atmosféru. Takovou, kterou mám tak rád.

plakát

Živí mrtví - Série 3 (2012) (série) 

Třetí série je lepší než ty předchozí a zaručeně Vás vtáhne do děje. Skupina najde nové útočiště před chodci ve věznici. Objevují se nové postavy, některým je dán větší prostor, jiným na můj vkus až moc malý, ale některé každopádně stojí za to. Tahle série vtáhne do děje takovým způsobem, že jen sedíte a hltáte jednu epizodu za druhou.

plakát

Drive (2011) 

Ne, ačkoliv jsem se těšil a auta miluju, tak tenhle fim se u mě na víc než na průměr nedostane. Což o třeba s kamerou se zde pracuje excelentně, soundtrack taky výborný, ale hlavní hrdina, který za celou dobu filmu pronese sotva pár vět? Možná někde by to mohlo fungovat, ale to si nedokážu představit. Od filmu prostě čekám, že na mě bude působit celistvě a to tenhle nesplnil. Další věc, která mi vadila byly detaily, někdy možná víc než detaily. Třeba když hlavní hrdina chodí v celém filmu v jedné budně, vůbec mu nevadí, že jí má od krve, nevadí to ani hostům z luxusní restaurace, kterou navštívil. Nebo když se nabourají dvě auta a jedno je namaděru a to druhé vyvázlo bez šrámu (a to platí nejen o autech, ale i o jejich posádce? Prosim? No, to byl příklad detailů, ono tam bylo těchdle bugů víc. Třeba to tak filmaři chtěli, ale mě nad tim zůstával rozum stát a neudělalo to na mě žádný dojem. Možná by taky prospělo, kdyby filmaři víc dotáhli závěr. Ale to už asi chci moc... Ty tři hvězdy dávám za to zpracování, které jsem vyzdvihl ve druhé větě - za hudbu a kameru, po téhle stránce byl zážitek maximální. O tom ostatním raději pomlčet.