Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Životopisný

Recenze (95)

plakát

Adidas versus Puma (2016) (TV film) 

Nebylo to špatné, ale místy to kazí až moc televizní kamera. Stejně tak samotným botám se moc prostoru nedává, zato rodinná zápletka je trochu přehnaně rozebraná a pak se to natahuje ještě dlouhými záběry na zmatené tváře jednotlivých hrdinů typu "pohádali jsme se a teď spolu nemluvíme".

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Originální nápad a především zpracování. Efekty a technologie v soubojích jsou opravdu dechberoucí, Bohužel to všechno sráží dost hloupoučký příběh, který místy působí, jako by ho někdo silně prostříhal. I tak to ale zabaví a vtáhne do děje. Kultovka se z toho nestane, ale na první shlédnutí rozhodně nezklame.

plakát

Angel-A (2005) 

Tohle dílko mi dlouho zůstávalo utajeno, až jsem na něj jednou (díkybohu) narazil na ČSFD. Nádherný stylový černobílý film o životě a lásce. Musíte mít na něho možná lehce melancholickou náladu, ale pak vám sedne. Ze začátku se jeví, že to snad ani není Besson, ale v průběhu se objeví i mafiáni, podfuky a pár rvaček. Každý by zkrátka chtěl mít svého vysokého blonďatého anděla. Bonusem je i skvělý soundtrack, který podkresluje precizní noir atmosféru.

plakát

Anna (2019) 

Opravdu tohle režíroval Besson? Nebo se pod to jenom podepsal a ve skutečnosti je to dílo nějakého béčkového patlala? Někdo vzal Brutální Nikitu, přidal jí schopnosti masového vyvražďování Johna Wicka a celé to neumně zakomponoval do parodické KGB a fantasmagorických 90. let. Pro navození atmosféry sice použili pár žigulíků a postavy Rusů semtam prohodí "Da", ale jinak na tu dobu absolutně nesedí technika, kolem roku 1990 si tam všichni vesele mobilují (i v Moskvě!), laptopy mají velké barevné displeje a webkameru, občas se jim do záběru vloudilo i nějaké to moderní auto. Scénář je plný zvrat(k)ů a děravější než ementál, divák je každou chvíli ohromován nelogickým odhalením typu "já nejsem tvoje dcera, ale tvůj dědeček". Abych jen nekritizoval, tak je to po stránce kamery dobře natočené. Má to i pár světlých momentů kdy se děj trošku uklidní a divák má šanci aspoň na chvíli uvěřit příběhu. Plus se na hlavní hrdinku v sexy kostýmcích hezky kouká. Ale jinak je tenhle akční femme fatale eintopf spíš zklamání.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Taková pohádka, ale celkem hezky natočená. Je tam pár opravdu vtipných scének se zvětšováním a zmenšováním. Sbírka zvětšovacích angličáků je super.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Pokud máte rádi osmdesátkový styl a hudbu, tohle je něco pro vás (byť některé scény nejsou úplně věrohodné). Na pohled křehká blondýna zde likviduje dederonské a kágébácké padouchy ocelovou pěstí, aby odhalila krtka v řadách zpravodajské služby. Většina filmu celkem hezky odsýpá, souboje vypadají relativně věrohodně (nekoná se zde žádná Wonder Woman odrážející kulky). Taková akční, špionážní stylovka z konce studené války.

plakát

Baby Driver (2017) 

"Natočíme film o autech, nejlíp gangsterka. Jo třeba jak lupiči ujíždějí od bankovních přepadení. Ale chce to taky pořádnou hudbu, střihnem to napůl muzikálem. No a hlavní hrdina musí bejt vlastně hodnej, co třeba takovej autistickej klučina, co neumí do pěti napočítat a přitom pracuje pro mafii. A bude furt poslouchat iPod, ať máme kam narvat tu muziku. Hlavní padouch bude zlý profesůrek. K tomu pár prototypových gangsterů, jako Bonnie a Clyde, šílenej nigga, tetovanej asiat. Chce to samozřejmě taky trochu romantiky, hlavní hrdina se stará o hluchoněmýho černocha na vozejku a nakonec najde životní lásku..." Takhle nějak asi vznikal scénář filmu. Ono to vlastně ani není špatné, automobilové honičky jsou famózní. Jen to všechno stojí na dost gumových základech, logika místy kulhá na obě nohy a film se snaží být od všeho trošku.

plakát

Barry Seal: Nebeský gauner (2017) 

Cruise se nám tady zase o 15 let omladil a není vůbec podobný skutečnému Barrymu Sealovi, ale nakonec to vlastně nevadí. Film nemá moc hluchých míst, lokace i postavy jsou věrohodně podané. Není nouze o vtipné scény, historka hezky odsýpá. Není nad to, pracovat zároveň pro CIA i Pabla Escobara.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Napřed si říkáte "co to sakra je", ale pak si na ten styl zvyknete a dobře se bavíte. Je to jeden z filmů, který čím víckrát vidíte, tím víc si ho užíváte, protože už znáte hlášky a scénky ( I'll suck your cock for a thousand dollars).

plakát

Bitva u Midway (2019) 

3 hvězdičky s odřenýma ušima. Kupodivu to nebyl až takový patriotický výplach, jak jsem původně očekával. Jenže ten film se potácí na hraně těžkého béčka. První věc jsou efekty ala 8 let staré videohry. Nejsem člověk, který by lpěl na efektech, nicméně pokud se režisér rozhodne postavit půlku filmu právě na přehnaně akčních scénách, tak by si měl dát záležet, ať ty efekty vypadají k světu. Další věc jsou špatné herecké výkony, na některé postavy snad nabrali ochotníky z místního kulturáku. Třeba ten blonďatý důstojník s knírkem, co zařval hned na začátku při obraně lodi v Perl Harbour, působil jako ze scének Monty Python.