Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (125)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

OK, v UK umi delat detektivni serialy, o tom zadna. Sherlock je paradni a Luthera jsem si dokonce zamiloval. Ale k remeslu se vraceji panove z USA a co to nevidim....najednou se vyse uvedeni britsti gentlemani tezce nechytaj. Tot moje pocity po zkouknuti komplet prvni rady jednoho z nejlepsich detektivnich serialu, ktery jsem mel tu cest videt. Simply-a-fucking-jewel. HBO did it again.

plakát

Need for Speed (2014) 

Za mě cajk... Čekáš inteligenci a logiku? Zahraj si Need for Speed a zkus vletět ve 250 km/h do zatáčky. Tohle není o oscarech, tohle je o tom najít si záminku posadit týpka do nadupaný káry a nechat ho řídit, závodit, zdrhat policajtům a balit při tom krásný ženský. Za mě cajk.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Prozatím velké zklamání, ale hůl nad Agents of Shield ještě lámat nebudu. 2. Epizoda - začíná být hodně cítit Whedonovo nenapodobitelné psaní, čich na postavy a interakce mezi nimi, ale pořád je zde nevysvětlitelně špatný střih, kamera a režie celkově. / Po sedmi dílech se hůl téměř rozlomila. Snizuju ze *** na **. Nevim, kam se genialita, se kterou Joss natocil Firefly, Serenity a Avengers podela.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Pro mě, jako pro obrovského fanouška série Lethal Weapon, je tento film jedním velkým příjemným překvapením. Kvalitativně jede na stejné vlně jako předchozí dva díly, které měly své mušky, ale i přesto se mi líbily, a přidává osobitost Shanea Blacka - buddies, devadesátky, vánoce, humor a osobité záporáky. Trochu tomu chybí ten cit Ricka Donnera, dovézt ty atmosférické, evil scény se záporáky k dokonalosti. To, subjektivně poněkud slabší hudba, a po The Avengers docela rozčarování z velmi komorního, lidského podání (nečekejte emzáky na planetární úrovni, tohle je mnohem víc oldschool action buddy movie, právě po vzoru Smrtonosných Zbraní) chybí tomuhle bijáku do plných pěti. Ale i tak je to skvělá zábava.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

V podstatě nedokážu objektivně říct, co mi na tom filmu vadilo. Nemůžu najít důvod proč, ale vlastně jsem se u něj hrozně nudil (na rozdíl od minulého dílu). Opět výborní herci, skvěle navazující na své "historické" předchůdce, super zápletka, parádně mrazivý záporák, velkolepé efekty a hudba. Možná až moc velké upjetí k modelu jedničky (hraní na city fanouškům, uctívání starých filmů) ale z filmu dělají v podstatě předvídatelnou, nudnou a místy velmi hloupou (gravitace na Enterprise a další hlody) podívanou. Rutina je slovo, které by jej asi vystihlo nejlépe.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Film postavený na milostné zápletce, stojící a padající na tom, že se sžijete s hlavním hrdinou, ale zároveň házející vám v tomto ohledu klacky (v mém případě spíš klády) pod nohy. Subjektivně, největší překážka tkvěla v Carey Mulligan, jejíž herecký projev a vzhled mi nejsou nijak zvlášť sympatické. Její obsazení jsem si vysvětloval snahou tvůrců o vybrání ženy, která byla ideálem krásy ve dvacátých letech, ale pokud se snažíme být doboví, proč během večírků ve filmu slyšíme novodobé fláky, pokoušející se divákovi navodit známou atmosféru (což, musím podotknout, v mém případě fungovalo na jedničku a tento novodobý trend moderní hudby v dobových filmech se mi velmi zamlouvá - viz. Django Unchained)? I navzdory těmto protikladům a těžkostem má film okouzlující audiovizuální zpracování, některé scény jsou dechberoucí, a příběh (ač i k jeho výkladu mám jisté výhrady) je poutavý a napínavý.

plakát

Rudý úsvit: Nová krev (2012) 

Kdy už sakra přestane ta česká zášť vůči USA ovlivňovat hodnocení filmů... Velmi příjemný old-school akční film s vynikajícím Hemsworthem v hlavní roli a skvěle podanou akcí, která se mi líbila třeba mnohem víc, než ta digitální v tisíckrát omílaném The Raid. Epic movie.

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Kinoprojekce: ** Základní premisa docela fajn, bohužel film naprosto zabíjí absolutně hrozná, nepřehledná a chaotická akce, která čítá snad 300 střihů za minutu. Extended Unrated Blu-Ray: **** Sakra, to se mi zdá, nebo to Megaton / Besson na to Blu-Ray přestříhali? Akce v pohodě, pár nových záběrů, a safra, přes logické lapsy, kterých je ale plný každý druhý akčňák, to najednou bylo skvělý.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Scény tak nádherné a epické, až mě dovedly k pláči. Hudba ještě stupínek nad motivy z The Lord Of The Rings. Zdlouhavé představování a dlouhosáhlé scény? No a co?! Těším se na extended verzi! Pokud se celá série ponese v takovémto duchu, tak před sebou mám věc, která se zařadí mezi TOP 10 filmových zážitků, které znám.

plakát

Skyfall (2012) 

Mendesův Skyfall je vizuálně nejdokonalejším filmem poslední dekády, možná všech dob...a to ostatní jen hraje do noty. Bond par excellence.