Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (660)

plakát

Plán 9 (1959) 

To se nedá popisovat :-). Takhle dobře jsem se nepobavila hodně dlouho. K zábavě dopomůže i znalost Burtonova Eda Wooda...

plakát

LazyTown (2004) (seriál) odpad!

Tak u sledování tohohle skvostu jsem se musela smát (málem jsem se udusila :))...

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Za příšerné herecké výkony některých "herců" a příběh plný klišé. Vypadá to však zajímavě a jsem zvědavá na další pokračování.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Takhle zvláštní film jsem už dlouho neviděla. Emile Hirsch celý film bez větších obtíží utáhnul skoro sám. Příběh je to silný, promyšlený a jednotlivé části na sebe dobře navazují a jsou celkem vyrovnané, přesto jsem si občas nebyla jistá, ve které časové linii se právě nacházíme (pokud to tam ovšem tvůrci velkoryse nenapsali :D). Film má navíc skvělou atmosféru, kterou podkresluje perfektně vybraná hudba. Ne, že by Útěk do divočiny nepotřeboval trošku zkrátit, ale ty myšlenky, které v něm jsou, si pět hvězdiček prostě zaslouží... Tenhle film je z těch, co doslova vyžadují opakované zhlédnutí.

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Tahle verze je asi tak tisíckrát lepší než ta z roku 2003, přesto ale nemá moc co nabídnout, protože originalita se v tomhle filmu hledá opravdu jen těžko... Filmy tohohle typu mi připadají čím dál víc zbytečné. Hodně dobrá byla ale hudba Craiga Armstronga. Herci jsou na Hulkovi asi jediným dalším velkým plus. Nortonovi ta role docela sedla, Liv Tyler se taky snažila hrát a Tima Rotha je snad na tyhle filmy škoda. Chvíli jsem váhala nad čtyřmi hvězdičkami, než přišel ten úděsný závěr (abych pravdu řekla, tyhle závěry mě už začínají nudit). To samé bylo v Iron Manovi - jediný rozdíl tkvěl v tom, že tam se řezali dva maníci v kovovém oblečku, zatímco tady to byli dva velcí zelení maníci. Jak to asi dopadne? :) Iron Man byl však v mnoha směrech daleko lepší. Docela mě ještě pobavily odkazy na jiné filmy - nejvíc ten závěrečný, kdy se na scéně objevil Robert Downey Jr. Hulk není vyloženě špatný, jen vážně pochybuji, že si z něj budu za pár dní něco pomatovat.

plakát

Iron Man (2008) 

Opravdu podařený komiksový film... Jeho hlavní předností je, že má netypického hlavního hrdinu. Tony Stark v podání Roberta Downeyho Jr. si v podstatě celou dobu vystačí sám a tímto jeho představiteli skládám poklonu za skvělý herecký výkon. Gwyneth Paltrow také předvedla to nejlepší, co má v sobě. Ani Jeff Bridges a Faran Tahir nebyli špatní. Příběh je celkem klasický a předvídatelný (ničím vás nepřekvapí), ale zase je poctivě zpracovaný a chytlavý, takže se asi jen tak neodtrhnete. Hodně bych pochválila krásné vizuální efekty a všechny ty technické vychytávky. Film je navíc místy velmi vtipný. Hudba - ta je velmi netradiční. Ramin Djawadi do toho šel s elektrickými kytarami a složil hudbu, která se k filmu perfektně hodí. Závěr se mi zdál až přetechnizovaný a rvačka "dvou maníků v obleku" mě fakt neuchvátila. Ale úplný závěr (který mimochodem "zcela náhodou" nechává otevřená vrátka pro nástup do dalšího dílu) se vydařil. Na pokračování se těším, protože tenhle film patří (v rámci těch komiksových) mezi naprostou špičku.

plakát

Gauneři (1992) 

Perfektní Tarantinovka se skvělým příběhem, postavami a zajímavou zápletkou. Některé dialogy jsou jednoduše geniální (hádka o krycí jména :D). Jako vždy je zde i dobře vybraná hudba. Nejlepší jsou ale na tomlhe filmu jednoznačně herci - obzvlášť pak Tim Roth podal úžasný výkon. Závěr také skvělý... Pro mnoho lidí je tenhle film lepší než Pulp Fiction - je sice pravda, že v Tarantinově tvorbě se dají Gauneři srovnávat opravdu jen s Pulp Fiction (a to je co říct), ale s tímhle názorem se neztotožňuju...

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Zatím hodně příjemné překvapení, uvidíme dál... ----- Po mnoha a mnoha zhlédnutých dílech Comebacku, mohu říct jen to, že něco tak dobrého v české televizi už hodně dlouhou dobu nevzniklo. Sitcom téměř "západního" ražení nezačal nudit a pro mě je ideálním dílem pro odpočinek a zábavu, kterou poskytuje i při o pakovaném zhlédnutí...

plakát

Temný rytíř (2008) 

Ten film je geniální! Mým pocitům po prvním zhlédnutí se zatím žádný jiný nevyrovnal. ----- Když někdo hodnotí TDK nižším počtem hvězdiček z přesvědčení, že mu tam něco chybí (či přebývá), beru to - je to osobní názor. Pokud ale někdo nedá těch pět hvězd "jen, protože nechce, aby ten film byl v TOP 10 filmech na CSFD", přijde mi to jako ubohost - to se na mne nezlobte! Nevidím totiž jediný důvod, proč by tam nemohl být, když je na prvním místě Shawshank Redemption (čímž nechci říct, že by snad ten byl špatný - právě naopak - jen to nevidím na post nejlepšího filmu všech dob). Rytíř si to umístění zaslouží, jelikož je opravdu geniální a v některý směrech naprosto nedostižný (a tím neříkám, že je dokonalý nebo bezchybný - popravdě si ale řekněme, který film je skutečně bez jediné chyby?). Mě zkrátka uchvátil. Myslím, že vychvalovat příběh, atmosféru, režiséra, herce, postavy, hudbu, hlášky a nevím co všechno ještě, je zbytečné, protože to tu už za mě udělalo nadmíru ostatních. To jak mě dokázal přikovat do sedačky a vtáhnout do děje, byl pro mě nezapomenutelný zážitek. U žádného jiného filmu jsem nezapomínala dýchat. Nic mě nikdy nedokázalo podobným způsobem naplnit děsem, obavami a nejistotou, nikdy jsem tak nefandila "kladným" hrdinům a nikdy mi z žádného záporáka (kromě Jokera) neběhal mráz po zádech... To by tak asi vystihovalo můj postoj a objasňovalo můj názor. Závěrem jen toto: Děkuji, děkuji vám všem, kdo jste pomohli vytvořit takový film! P.S.: U Ledgera to na toho Oscara fakt vidím, škoda jen, že si ho už moc neužije... ----- Ani na počtvrté mě Rytíř nenudil a stále v něm objevuji nové věci.

plakát

Říše hraček (2007) 

Nemůžu si pomoct, ale mě se Říše hraček opravdu líbila. Celá ta filmová metafora o životě, smrti, důvěře a sebedůvěře je natolik dospělé téma, že jsem v některých chvílích přemýšlela, je-li tento film vůbec pro děti. Ano, je... ale těžko si z něj odnesou něco víc, než krásné obrázky a vtípky. Hoffman a Portmanová byli, jako ostatně vždy, skvělí a hodně mě překvapil malý Zach Mills a také Jason Bateman. Slušná byla i hudba a několikrát jsem se ze srdce nahlas zasmála. Není to úplně dokonalý film, ale když mám váhat mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, přikloním se k vyššímu hodnocení.