Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (684)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Dyzny rozkázal - zanegrovat. Ne, nejsem rasista, mám  rád černé herce a má hodnocení u filmů Willa Smithe, Eddieho Murphyho a Morgana Freemana jsou jasnou obhajobou. Tady byl však černý knihovník úplně mimo mísu. Přestože šlo o sympatického herce... ... Ještě že "zagayovat" zaznělo asi fakt pozdě, ačkoliv malá narážka na konci moc lidem patrně neunikla... Dál... ... Emma Watson je úžasná, Dan Stevens k nepoznání, nádobí a nábytek hráli fajn, písničky člověka občas sr..ly - nápaditost to opravdu nemá - a chce to původní znění. Hodnocení zvedat nebudu. Originál bude sice možná lepší, ale shlédnout to podruhé bude zážitek... 3*

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

Tenhle film je pro mě osobní srdeční záležitost. Dnes jsem ho po letech shlédl a zapůsobil na mě ještě silněji než kdy dřív... ... Vlastně nevím, koho, nebo co chválit dřív: Úvodní čtveřici? Eliška Křenová je opravdu překrásný andílek. :-) To, že v tomhle filmu mám Bolka Polívku snad ze všeho nejraději? Jakékoliv jiné herce? Úžasný vizuál a práci s kamerou? Nebo silné poselství? ... To, že mě ten film dovede jednou scénou rozplakat i rozesmát? Podle mne je na něm skvělé úplně všechno. Podle toho i hodnotím... 5* "Štěstí je čas."

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Do háje, tak tohle se POVEDLO!!! Ústřední čtveřice je naprosto úžasná, ovšem VELMI mile překvapily i vedlejší postavy. Nejvíc asi Jiří Langmajer, který se ukázal jen na chvíli, ale dokázal pobavit. Nebo Petra Polnišová... ... Už podle úvodu bylo více než jasné, že film bude střídat drama a ujetou komedii. No a taky střídal. Šlo mu to perfektně. Knihu jsem sice nečetl, ale možná to napravím. Několik nečekaných scén - jak komických tak dramatických - dává příběhu solidní hloubku a "nehoda" mě dokonale zaskočila. To mi spadla čelist, slezl jsem z gauče a sedl si blíž k televizi. Bylo to pro mě úplné vytržení. Ne z děje, ale ze všeho, co se odehrávalo. Jako silná čára. Jenže to se stává i v životě... Asi jen sotva bude druhý díl, což je škoda, ovšem pokud ano, půjdu na něj do kina. 5*

plakát

Mass Effect: Ushinawareta Paragon (2012) odpad!

Tohle někdo z gruntu posral. Vlastně mě nenapadá nic, za co by si tenhle "výtvor" zasloužil kladné hodnocení. 1. James Vega je ten nejdebilnější stereotyp vesmírného mariňáka, který se v sérii Mass Effect (herní) kdy objevil a to ještě ve trojce, tudíž ani pro hráče nijak extra důležitý není. Jako třeba Garrus nebo Tali. (Nebo mohli udělat film o tom, co prováděla Jack mezi dvojkou a trojkou. To by mě zajímalo.) ... ... 2. Hned od začátku se na vás hrne jen tuna debilního vojenského patosu - takového toho na blití: Tuny debilních keců a... fuj. Takhle dementní hra není ani s Jamesem... ... 3. Co to sakra udělali kroganům? S tou animací se někdo posral, ne? Ačkoliv... Měřítka celkově v tomto paskvilu nefungují. Krogani jsou jen začátek - bylo hůř... ... 4. Tuna klišé. Kdo je scénárista a kterej blbec mu to schválil? Viděl tenhle "zázrak" před oficiálním uvedením Bioware? Ptám se, protože by mě zajímalo, kolik lidí mělo možnost to zničit dřív, než se to dostane mezi lidi... ... 5. Freddie Prinze Jr. do toho šel dobrovolně? Počkat, to mě nemusí udivovat, namluvil Vegu ve hře. Tak nic. Ale tady je ten James nějakej bledej... ... Stačí těchto pět důvodů, proč dát ODPAD?

plakát

Mass Effect: Isolation (2018) 

Ta bitka je opravdu trapná - včetně zvuku, jenž provází použití uničepele. Jenže na druhou stranu... Nicolette McKeown by rozhodně nebyla jako komandér Shepard marná. Za ni dávám 2*.

plakát

Muž taiči (2013) 

Po nejnovějším shlédnutí - teď - zvedám na 5*. Tai-chi (pokud pomineme hovadiny z Wikipedie) je energetické umění. Jak to poznáte? Zjistěte, kolik lidí ho dělá a kolik z nich jej využívá k boji. To je první zásadní pilíř a tenhle film se ho nebojí zmínit. Další skutečností je, že v případě vysokého potenciálu (Tiger Chen) mohou přijít vysoké ambice a neklid. I zde jede film na dřeň a hlavní protagonista (jistě i díky tomu, že Tai-chi skutečně umí) hraje více mimikou obličeje a řečí celého těla než čímkoliv, co řekne. Skvěle! ... podržíme se tedy hlavního protagonisty i dál: Zjišťování svého potenciálu za pomocí boje znamená více ambicí i více neklidu. Rozhodíte si tím vnitřní harmonii, k jejímuž naplnění Tai-chi existuje. Využíváte totiž čistou energii nekalým způsobem. Napravit se člověk může, ano. Stačí si vše uvědomit a nadnést se nad to. "Nejsi nic." "Já nejsem nic..." ... ... ... Vlastně se nedalo čekat, že tímto způsobem zpracovaný film naplní nějaká extra očekávání. Bez alespoň základních znalostí tohoto úžasného umění vás totiž film jen sotva zaujme. Samotný nevím, co by mi film řekl, kdybych nebyl s Tai-chi (velmi dobře) srozuměn. V tom vidím patrně jedinou chybu filmu: Pro nezasvěcené je tam málo vysvětlení. A řekněme si to narovinu: Prostor byl. Stačilo vypustit vyšetřovatelku a zaplnit ten prostor něčím užitečnějším... ... Ale co? Zde se jedná o subjektivní názor a za mě je Man of Tai-Chi skvělým filmem, kterému odpustím i lehká škobrtnutí jako pád (opravdu ošklivě) digitálního vozu z útesu a přeplácaný finální souboj. Rada na závěr: Mrkněte se na pár dokumentů a pak si pusťte tohle... PS: Klobouk dolů Reevesově režii.

plakát

Spolu (2022) 

Tak jo. Odbudeme si výtky a jdeme na klady: Zlatým pravidlem tvorby - ať už literární či filmové - je: "Neříkej. Ukaž." Abych se vyhnul spoilerům (i když, kolik lidí asi moje recenze může číst?), podám věc takto - Velmi důležitá součást příběhu podaná formou vyprávění se zvuky toho, co se stalo, na pozadí, zasloužila pohled zpět, tzv. flashback a vlastní scénu... To jediné mi na tomhle filmu vadí. Nyní klady: Na svoji délku film nasadí konstantní tempo a zvládne si jej obstojně udržet. Štěpán Kozub jako retardovaný chlapec na mě zpočátku působil nevyváženě, ale v průběhu cca 30 minut si to skvěle "sedlo." Veronika Žilková jako ztrápená matka ve mně dokázala vzbuzovat lítost a Kamila Janovičová, co by odstrkovaná dcera, zase pochopení. Ta mě svým hereckým výkonem nejen mile překvapila, co by - pro mne - neznámá herečka, ale má i velmi příjemný hlas... U matky i dcery jsou pochopitelné jejich pohnutky. Za výtku uvedenou výše nemohu jít na víc než 4*. Ty ovšem dám. Při filmu mi několikrát vhrkly slzy do očí. POKLONA PANU KOZUBOVI.

plakát

Grand Prix (2022) 

Dost průměrný film. Na jednu stranu jsem rád, že jsem na něj nešel do kina. Příběh je všelijaký, jeho kostra stokrát ohraná...  ... No... Spíš podprůměrný, dobře. Navzdory tomu zvládá ústřední trojice - Hádek, Ferro a Kozub - své postavy naprosto parádně. Díky nim tenhle snímek dosahuje alespoň nějakých lepších kvalit. A kvůli nim zvedám z původně plánovaných 2 na 3*. Víc to bohužel nejde. Přesto mohu tuhle "jednorázovku", která by klidně snesla zkrácení o nějakých 20 minut, doporučit všem, kteří mají představitele ústředních rolí rádi. Pokud je ale rádi nemáte, vůbec se na to ani nedívejte. Ten film stojí z valné části na nich...