Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Romantický

Poslední recenze (24)

plakát

Černé vdovy - Série 2 (2023) (série) 

Druhá série byla ještě o něco lepší, hlavně díky tomu brilantnímu humoru. V první řadě mě moc nebralo to neustálé vyšetřování, ale v téhle sérii nebylo nic, co by mě ani na chvíli nebavilo. Žádné zbytečné dialogy, jedna vtipná scéna za druhou, akčnost a hlavně skvělé herecké výkony! Zbožňuju všechny tři hrdinky, každá je jinak specifická osobnost a vtipná jiným způsobem. Samozřejmě exceluje postava Veroniky a Alexe, ti se opravdu vyvedli! Taky skvěle vybraní záporáci, kteří se na to perfektně hodili! Sice to už bylo takové přehnané a nereálné, až takový americký akčňák, nakonec mi to vůbec nevadilo, protože to mělo prostě šmrnc a nevídaný humor. Konečně opravdu povedená komedie! Mohla by být ještě třetí řada! :-)

plakát

Služka (2023) 

Z tohoto filmu mám hodně rozporuplné pocity, ale příliš kladně hodnotit nemohu. Herecké výkony hlavních hrdinek jsou docela slabé, nejvíce asi exceluje Geislerová a Kerekes, přesto zde chybí větší psychologie postav, vše má rychlý spád, že divák nemá ani možnost se s nějakou postavou sžít, pochopit ji a oblíbit si ji. Chybí mi tam propracovanější dialogy a dějovost. Jinak téma rozhodně nevšední, co je na tom asi tak nejlepší tak to, že film nejvíce poodhaluje tabu témata a tím nemyslím jen lesbický vztah, ale takovou tu všednost žití, o které se moc nemluví. Zpočátku jsem si říkala, že je to samá erotika a moc explicitních scén (naštěstí to nepřesáhlo hranici porna byť je zde vidět víc než dost), ale ačkoli jsem čekala, že lesbická láska je hlavní téma (i když nějaké velké zamilování z toho vycítit moc nejde), nakonec bych to neviděla jako to nejhlavnější. Objevuje se tam ještě mnohem víc témat, které mi přišly důležitější i zajímavější, třeba dopad války, nechtěné těhotenství, mateřství (to je zde podáno dost zajímavě). Film naláká (hlavně muže) nejvíc asi na nejeden pohled na ženská ňadra a pak na působivé prostředí slatiňanského zámku (a ne, opravdu u něj není hned Karlův most). Z osobního pohledu to vidím tak, že mezi komparzem panovala mnohem lepší dobová atmosféra, která ve výsledném filmu už moc zachycena není (možná kdyby to pořád nebylo na jednom místě). Dost na tom, že to z knihy má opravdu pramálo společného. No, do filmu se musela přidat erotika a lesbický vztah, aby to bylo něčím zajímavé.

plakát

Příběh služebnice - Série 2 (2018) (série) 

Druhá série o něco slabší než první, a to hlavně proto, že se děj neskutečně táhne a zas tolik zvratů se nestane. Podle mě zbytečně dlouhé záběry na jedno místo (nejčastěji obličej nějaké z postav), ačkoli se mi jistým způsobem líbí, že si divák domýšlí, co se asi uvnitř postavy děje a jak by každý asi reagoval jinak. Vadila mi ale spousta nelogičnosti v ději. Pořád jsem si říkala, jakou spojitost mají ty retrospektivy, do toho míchání minulosti i dalších postav, a velkou návaznost jsem v tom nenašla (za mě bezpředmětné scény z minulosti). (TROCHU SPOILERU!) Nějaké momenty byly ale hodně silné, jako když se June schovávala v domě, to jsem skoro nedýchala. Opět ale pohled na celý porod June (mimochodem až moc explicitní) mě tedy skutečně nebral. Poslední díl jedno velké zklamání - spousta nelogičnosti! To, co udělají Sereně, mi nedávalo logiku, ale to bych ještě přešla, protože celkově jejich smýšlení nedává logiku, ale aby najednou jenom tak nechala odejít "své" dítě, aby June natáhla veliteli a on to v klidu přešel, aby Emily nehrozil trest po tom, co udělala, a naopak ji vysvobodili a aby se June najednou rozhodla neutéct? Pro všechny postavy velmi nepravděpodobné jednání...

Poslední hodnocení (372)

Její tělo (2023)

21.04.2024

Sexuální praktiky pozemšťanů (1999)

21.04.2024

Bratři (2023)

04.03.2024

Zóna zájmu (2023)

04.03.2024

Princ Mamánek (2022)

30.12.2023

Nejlepší přítel (2017) (TV film)

29.12.2023

Sissi (1955)

29.12.2023

Slovo (2022)

03.12.2023

Zlatá labuť (2023) (seriál)

25.10.2023

Reklama