Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Romantický

Oblíbené filmy (10)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Pro mě nejzdařilejší Tarantinův film vůbec. Vždycky budu žasnout nad jeho fantazií, která v tomto podání opravdu nezná mezí - tak zdařilou parodii na druhou světovou válku dokáže vymyslet opravdu jen geniální Tarantino. Nejvíc si cením herecké role Christopha Waltze, který nedokáže zklamat v žádném tarantinovském podání - jeho herecký výkon je prostě famózní. A celkově herecké obsazení nemá chybu. Kromě Waltze se člověk rozhodně nebude nudit u eskapád Brada Pitta a celé jeho povedené bandy panchartů, kteří tomu drsnému historickému pozadí dodávají nevídaný šmrnc. Tarantino skvěle dokázal zkombinovat brutalitu s humorem, takže si člověk jednu chvíli zakrývá oči u drsných krvavých (klasicky přehnaných) scén a hned o chvíli se musí smát Waltzovým nebo Pittovým komentářům. Jeho klasické dlouhé dialogy ani na okamžik nenudí a nepostrádají jízlivý humor a ironii.

Předčítač

Předčítač (2008)

Jako jeden z mála filmů pro mě představuje o mnoho lepší variantu filmovou nežli tu knižní. O což se především zasluhuje Kate Winslet, která hlavní představitelku nemohla ztvárnit lépe - její kamenné a nečitelné výrazy, které tam přesně mají být, by snad nedokázal nikdo tak autenticky ztvárnit. Milostný příběh je opravdu silný a tohle je přesně případ toho, kdy divák dokáže i u obrazovky prožívat to samé, tedy ten první silný vášnivý cit, který člověk mnohdy prožije jen jednou za život a v tomto případě Hanna jako ta "famme fatale" druhému dokáže život natolik ovlivnit a převrátit, že se toho do konce života nezbaví. Mimo to také bravurně odkrývá lidský charakter a pud sebezáchovy, který si málokdo dokáže zachovat jako Hanna, i přesto že ví, že je pro ni fatální.

Houdini

Houdini (2014)

Zcela neplánovaně jsem tento film zapnula, aniž bych vůbec tušila o co se jedná. Stačilo mi pár minut a byla jsem naprosto ohromená a nedokázala se od obrazovky odtrhnout. Adrien Brody jako Houdini má neuvěřitelné charisma, hned mě dokázal oslnit a já mu naprosto všechno hltala. Nejvíc však oceňuji propracovanost všech detailů při odkrývání triků - to je jednoduše dechberoucí. Každá scéna dokáže naprosto upoutat a divák se snad nemůže na chvíli nudit. Mimo kouzelnický svět je nádherně vykreslen vztah Harryho s Bess, který (i přes všemožné hádky a jiné excesy - což možná tím vztah ještě více přibližuje) se sám zdá být nakonec neobyčejně silný a romantický (konec mě vždycky dokáže pořádně dostat do kolen).