Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbení herci (10)

Jean-Paul Belmondo

Pro Belmonda jsem měl vždycky slabost, velmi přirozeně ztvárňoval role rošťáků nebo sukničkářů, ale také nejrůznější zloděje nebo policajty, kde rozsévá rány na potkání. Vedle toho má ještě další tvář, kterou kázal v méně známých filmech (Tělo mého nepřítele, Sirény z Mississipi, Dr. Popaul aj.) a tato filmová tvář je také moc příjemná.

Lino Ventura

Lino Venturovi zpravidla sedly role tvrdých a rozhodných chlapíků. Vynikající byl především ve filmech Dotek medůzy, Poslední adresa, Nelítostný souboj, Ctihodné mrtvoly, 100 dní v Palermu nebo Ulice Montmartre č.125.

Alain Delon

Vynikající francouzský herec, který ztvárnil bezpočet nejrůznějších policajtů a tvrdých chlápků. Z méně typických rolích mě zaujal především ve filmech Uspěchaný muž, V plném slunci, Dva muži ve městě nebo Samuraj.

Jean Gabin

Filmy s Jeanem Gabinem lze rozhodně považovat za klasiku, a to zcela oprávněně, neboť jeho herecký výkon byl schopen utáhnout celý film. Velmi charakterní roli ztvárnil ve filmu Dva muži ve městě, humornější tvář představil ve filmu Svatý rok, tvrdého kliďase ve filmu Melodie podzemí, Paša nebo Sicilský klan.