Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (505)

plakát

Přežít (1993) 

Dosti realistický snímek. Podíval jsem se na něj téměř po dvaceti letech a to docela dlouhé časové rozmezí je znát a to tak, že dávám plné hodnocení čili pět hvězd. Již mě nezajímala dlouhá stopáž a rádoby nudné výjevy ..ne, to jsem špatně napsal... spíš všechno bylo tentokrát dokonalé a velmi sugestivní. Jak bych se asi zachovala moje maličkost, abych přežil.....

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Mě se to líbilo. Sice to už není Spielberg, ten by vyšperkoval každou scénu filmu, ještě lépe, ale prohlašuji, že je to Indiana Jones. Harrison Ford a dvorní skladatel John Williams si jedou svůj nadstardantní výkon a Mangold umí zkrátka točit.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Původně jsem hodnotil třemi hvězdy, ale při psaní této mé recenze jsem to snížil na dvě. Původní román jsem nečetl, takže nemohu to spolu porovnati. Nápad tam je, relativně to dějové odsýpá. Ale zas jsem věděl, jak to celé dopadne. Ty robotický pavouci či co to bylo, mě jaksi nudili. Snímek se tvářil moc cool, ale vůbec mě nechal chladným.

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Prvotřídní film. PRVOTŘÍDNÍ! Jeden z nejlepších počinů Tonyho Scotta. Will Smith a Gene Hackman hrají tak šíleně famózně. Opravdu jest strhující, zajímavý a napínavý thriller. Děj od samotného začátku do úplného konce tak nabitý a scenářově vynalezavý!

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Antman se mi vždy líbil. Ty dva původní filmy jsem si velmi oblíbil. Sympatický Paul Rudd se na to skvěle hodí. Mrzí mě, že třetí díl obdržel velmi nízké hodnocení a když jsem to shlédl, tak se tomu ale vůbec nedivím. Tentokrát se celý děj odehrává v Kvant a je z toho po celou dobu klasický digitální bordel. Opět repetitivní marveovský scénář bez špetky vlastní originality . Když ten svět porovnán se světem Pandory, tak to jsou nebe a dudy. Ten pandořin digitál je o několik stupínků výš. Avšak je to jednoduchá docela zábavná podívaná se sympatickým hrdinou.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Neeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Proč jako??????????? To měl být geniální a jedinečný seroš! Legendární Obi-Wan Kenobi!!! Z nejdůležitějších postav v báječném světě Star Wars. Příběhově měl propojit epizodu III a IV (jak Rouga One). Na něj jsme všichni dlouho čekali. A prvotní zvěsti, že se vrátí McGregor a Hayden Christensen, mě tenkrát velmi nabudili. Moooc jsem se již už netrpělivě těšil. A pak to přišlo. Ihned jsem zhltnul těch šest epizod a nestačil se divit. Moc divit. CO TO SAKRA (měkčí synon. dopr...) BYLO? Fajn jako ty dva původní protagonisti, ale to je vše. Oni to celé jaksi úplně zpackali (opět měkčí synon. posr....)  Celé to bylo zpracováno jaksi amatérsky. I ty krátkometrážní fan snímky jsou daleko lepší. Nelogika se táhne celým seriálem, prakticky v každé scéně. Ten "úžasný" flashback odehrávají se před Klonovými válkami, byl jako co. Čekal bych nějaké digitální omlazení herců (už i určitě nějaká mobilní aplikace dokáže omladit osobu z fotografie). Vždyť ten "flashbackový" duel byl do očí bijící!  Z Dartha Vadera udělali totálního imbecila. Ne.....prostě to bylo gigantické zklamání za posledních pár let. Jen "dvorní" SW skladatel maestro John Williams složil hlavní znělku seriálu, který si to vůbec NEZASLOUŽÍ!

plakát

Menu (2022) 

Čekal jsem více! Mohl to být velmi originální (až skoro) geniální film. Kulinářský horůrek. Ale jaksi... jaksi chybělo gradující napětí s dalším novým chodem. Ralph Fiennes byla dokonalá volba, mám pro něj slabost. Ale žádné "WAU" se bohužel nekonalo.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

No, jako silné téma. To jako ano. Ale jaksi mi chybělo se nějak více "přiblížit" k hlavním postavám a režie (celkové vyznění snímku), byla jakási mdlá. Škoda.

plakát

Pach krve (2021) 

Napřed jsem byl mylně chycen na to, že se jedná o sedmé pokračování. Série Pach krve byla sama o sobě otřesná, ale bavily mě ty bezduché vyvražďovačky a oni, mutantní kanibalové.  Vzápětí jsem se dočetl, že je to reebot a dle "lepšího" hodnocení,  že to bude prostě fajn filmík, který půjde ve stopách oné série. ANI OMYLEM! Má to společného jen ten název. Jinak nic. Zhola nic. Jedna velká, ale opravdu velká KATASTROFA!

plakát

Hra (1997) 

Opět precizní filmová tvorba Davida Finchera. Vskutku originální děj a ta hustá atmosféra. Tak hustá, že by se dala krájet. A výborný hlavní hrdina... vždy skvělý Michael Douglas!