Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (378)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Nemohu jinak než plný počet. Psychedelický vizuální styl celého filmu je pohlcující a neokoukaný. Film obsahuje skvělou hudbu. Je prošpikovaný epickými strhujícími akčními scénami a herecké obsazení je lahoda. Děj se věrně drží knižní předlohy a celé je to pojaté tak jak má být. Jen souboje na tělo mě nebavili tak jako v první části. Se štíty to mělo větší šťávu a je znát, že někteří herci si před natáčením prošli jen nějakými rychlokurzi. Ale, to je tak asi vždy.

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Musím se přiznat, že mi druhá a třetí série tolik neulpěla v paměti. Přistupoval jsem tedy ke čtvrté sérii bez jakéhokoliv očekávání. - Je to bomba. Filmová stopáž u každého dílu nacpaná napětím, popkulturními odkazy a dobové narážky. Díky expresivnímu vyobrazení násilí vynikne obvzvlášť konec čtvrté epizody, který je tak dojemný až mi ukápla slza a díky tomu na několik dnů utkvěla v hlavě písnička Running up the Hill. Výprava je tak epická, že by se za ní nemusel stydět kdejaký AAA blockbuster. V neposlední řadě postava Eddieho Munsona. Doba si prostě říkala o metalovýho sympaťáka s dlouhými vlasy a ofinkou. - Po téhle seriálové náloži se nějak nemůžu dokopat k tomu, koukat na něco jiného.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Poutavý seriál. Sonda do duše alkoholiků, kterým neřest postupně bere vůli a inteligenci. Ve hře jako šachy je to obzvlášť vidět. Hrdinka měla kruté dětsví.Má obrovský talent a v celém seriálu je chladná jako led. Snad díky tomu konec tak zahřál na duši. Šachy jsem nehrál hodně dlouho. Skoro jsem na tu hru zapoměl. Možná je čas to zase zkusit.

plakát

Chalífát (2020) (seriál) 

Civilní a hodně sugestivní dojem z celé výpravy a celkového pojetí seriálu. Chalífát je uvěřitelný. Náborové praktiky ISIS jsou skoro až děsivé. Děj je celou dobu neskutečně strhující a napínavý. Od Chalífátu nečekejte nějakou spravedlnost. Žádné poplácávání po zádech nebo pohádkově sentimentální pointu. Je z toho cítit chládná realita. Jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Opět pecka jako prase od dejvického divadla. Baví mě jejich diletantský kolektiv. Všechny postavy jsou jedinečné a zapamatovatelné. Včera jsem dal na jeden zátah půlku seriálu. Bavil jsem se celou dobu a nezaznamenal jsem jedinou komickou křeč. Co na tom, že ti stejní herci hrajou snad všude, když je to pořád tak dobré. Hlavně Trojan rulez.

plakát

Samotáři (2000) 

Miluju náladu Samotářů. Je to jeden z těch filmů, jehož kvality doceňuju pořádně až po letech a vždycky se na něj rád podívám. Není to jenom o zhulených hláškách Macháčka. Všechny zdejší postavy jsou skoro až dojemné. Nejlepší ze všech je , už tradičně, vyšinutý Ivan Trojan v roli chirurga elektrikáře. Film má skvělé kulisy, perfektní obsazení a pohodovou hudbu. Jako by se všichni v Praze znali.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Hodně dobrý a napínavý Star Trek. U které se dá i zasmát. Nechápající Spock jako terč lidských vtipů a popichování je skvělý. U filmu se nedá nudit ani minutu. Je to akční, má to spád a pořádně epické scény. Lepší reklamu na Star Trek si nejde už snad ani přát. A to i po vizuální stránce, na které je vidět každý dolar drtivého rozpočtu. Podmínkou je předchozí film z roku 2009 na který tenhle díl navazuje jak v seriálu. Parádní film.

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Vlastenci, zastánci "tradiční rodiny", odpůrci LGBT a multikulti z tohodle seriálu nebudou mít radost. Pro mě to ale byla skvělá vzpomínka na zlaté časy, kdy jsme s kamarády v patnácti sjížděli Prci Prci Prcičky na VHS. Všechno je to tak trapný, až je to hezký. Až jsem se divil, jak mě to bavilo. Líbí se mi otevřenost seriálu. Mluví se tady úplně o všem. Všechny frustrace a problémy napříč všema orientacema. A nikomu nepřijdou divní černí homosexuálové, chlápci s dvouma matkama nebo líbající se lesby. Proč taky? Každý svou orientaci zná. Proč by to mělo ohrožovat někoho jiného? Otis sice trochu vypadá jak mladší verze pana Beana, ale to se dá přežít.

plakát

Zaklínač - Série 1 (2019) (série) 

Jsem spokojený. Nečekal jsem buhvíjaký zázrak. Seriál se v celku věrně drží knižní předlohy z malýma odchylkama nebo občasným zjednodušením děje. Kdyby měli být zfilmovány všechny maličkosti z povídek, osmihodinová stopáž by na to těžko stačila. Jako znalec knih jsem se dobře orientoval v dějových liniích. Herci jsou dobře vybraní a atmosféra správně temná. Od začátku mi bylo jasné, že spousta lidí tomu napaří odpad kvůli černým elfům a dryádám. Bez ohledu na kvality samotného seriálu. Těmhle lidem bych řekl: "Kdybyste si vytáhli hlavu ze zadku, nerozčilovali se nad každou nepodstatnou kravinou a prostě se jen bavili, byli byste šťastnější". Je to jen fantazie. Vymyšlený svět. Až Ciri začne cestovat mezi sférama, už to rozhodně nebude vypadat jako typizovaný středověk.

plakát

Payback: Straight Up (2006) 

Musel jsem si druhý den pustit kinoverzi tohodle filmu, abych tuto verzi ocenil. Přeci jenom mi tam chyběl Porterův vnitřní hlas a některé vtipy. Tahle verze má ale lepší konec. Je takový tajemnější a rozhodně nevěstí nic moc dobrého. Porter je tady mnohem chladnější. Celkově je to mnohem sirovější. Jen ta hudba se mi v tamté verzi líbila víc. Myslíte si, že to ten pes přežije? Možná to byl jeden z nejhlavnějších důvodů, proč se to přetáčelo. Jo, tohle je pecka.