Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 (2017)

Důstojné pokračování legendy. Ale když si na něj vzpomínám, tak se mi vybaví čistě zajímavé záběry a detaily. Film ve mě žádný pocit nezanechal (tedy kromě pachuti, že s Harrisonem Fordem šíbovali jako s basou piva), jen několik skutečně nádherných scén.

Alita: Bojový Anděl

Alita: Bojový Anděl (2019)

Je to neuvěřitelné, ale Robert Rodriguez má zhruba po sto letech dobrý film. Alita je solidní adaptace kvalitní manga předlohy. Ano, je v mnohém zjednodušená a poameričatěná, ale ne přes čáru, základy tu zůstávají. A co se v trailerech zdálo být hlavní problém, čili počítačem vytvořená hlavní hrdinka, je rozhodně největší klad filmu. Alita je skoro od prvního momentu sympatická - a možná i díky těm velkým očím jí člověk věří tu naivitu, se kterou objevuje nový svět a se kterou se okamžitě zamiluje. No a pak je tu samozřejmě Christopher Waltz, který hraje sice pořád to samé, ale zatím to stále baví.

Krvavá nevěsta

Krvavá nevěsta (2019)

Hra na schovávanou, ve které se hraje o život, je postavená jak na svižném tempu, zábavných zvratech, hlavní hrdince, ale i na tom, že její protivníci nejsou unifikovaná masa, ale každý k tomu má jiný přístup, někteří váhají a pochybují a některé to spíš otravuje. Navíc to můžete brát i jako symboliku o fungování a důležitosti rodin. Příbuzenstvo je prostě peklo. A to ani nemusí uzavírat smlouvu s ďáblem.

Joker

Joker (2019)

Pro mě tam byl ten komiksový prvek spíš násilně naroubovaný a až do konce jsem nevěřil, že se koukám na zrod Jokera. Nebyl to nebezpečný sociopat, který sice vytváří chaos, ale za tím vším se skrývá plán - prostě jen blázen, který jedná a je vláčen událostmi. Joaquin Phoenix v hlavní roli září - a jako by soutěžil s Christianem Balem, kdo si kvůli roli víc zhuntuje tělo. Zhruba polovina filmu je o tom, jak Phoenix tančí ve spodním prádle. Je to nátlakový, skvěle natočený, zahraný a ozvučený film, který se s vámi snaží zacloumat, ale i dost předvídatelný, angažovaný a pomalu se sunoucí k očekávatelnému finále. Ovšem rozhodně stojí za vidění.

Ovládací panel

Fanklub

(1)