Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 306)

plakát

Fentasy (2024) 

Je mě líto, ale působilo to na mě jako epizoda z TV seriálu. Mám pochopení pro debuty, ale tady se nepovedlo ani vyprávění, relativně krátká stopáž, ale přesto první dvě třetiny mě přišly až příliš zdlouhové a poslední fáze zase nesmyslně zkraktovitě. Vedlejší postava policajtky byla dobrá přesně k čemu ? Alespoň, že herce můžu pochválit, přesněji řečeno představitelku hlavní role Kristínu Kanátovou, která se mě líbila. Umím ocenit i záměr tvůrců, že chtěli ukázat, že fentamin je pro lidi kat, jenže paradoxně z filmu jsem ten pocit neměl, to až ze závěrečného tiulku. No dám dvě hvězdy, ale takhle se opravdu příběh vyprávět nedá, zmatečně, nudně a třeba přestřelka to teda bylo vysloveně KO. Protože jsem dobrák, pochválím alespon dronový záběr na policejní kolonu za doprovodu skvělý skladby.

plakát

Sladký život (2024) 

Tomáš Hoffman je režisér, který dokázal filmem Bezva ženská přilákat hodně lidí do kina a získat i mé sympatie, bohužel v tomto filmu jsme se nepotkali. Především mě prostě nehrál ten věkový rozdíl hlavních představitelů. V realu jsou od sebe 10 let a v tom filmu je to cítit, Vladimír Polívka vypadá velmi mladě a s ohledem na zápletku i když mu filmu přidali to vypadá, že hlavní událost příběhu se stala v jeho dětském věku což není jení boj co jsem s filmem měl. Druhý je neskutečně ohraný stereotypní náhled na chlapské postavy v českých romantických komedií. Věřím, že Tomáš umí režii o hercích dokonce nepochybuji a i tady hrají v rámci možností dobře. Vláďa Polívka herecky zraje, ale panebože ten scénář, to je obecně největší slabina tuzemské kinematografie, o to víc mě mrzí, že v současné době vidím ve filmech i v divadlech, že hereckého talentu tady máme opravdu strašně moc, ale i tento žánr by měl mít vyšší ambice, než jen "natočit, , vymyslet pár fórů, vydělat, další prosím" . Hele, umělci myslím to s Vámi dobře, nenasírejte se a víc ty scénáře řešte a vy herci taky tlačte na scénaristy, režiséry ať se tady máme v kinech krásně, kurva fix.

plakát

Ružové sny (1976) 

Ač v celkovém vyznění smutná romantika, působí lehce, uvolněně, ale i naivně zamilovaně a poeticky. Určitě pomáhá i letní atsmoféra, přirozený a skvělý herecký výkony, exteriéry. Velmi oceňuji, že cikáni mluvili ve filmu ve svém prostředí cikánsky a že tam byly titulky. Dušan Hanák mě svou režií udělal velkou radost.  Jedna z nejpovedenšjích romantik co jsem v poslední době viděl.

plakát

Poslední představení (2021) 

Vyznání lásky milovníka filmů k filmům, tomu já prostě nemůžu odolat. Některé scény vysloveně na srdce, přitisknutí hlavy na starou promítačku, pád do filmových pásků nebo když kluci "dělali zvuk k filmu" , to prostě nemůže natočit člověk v jehož srdci by neplanula láska k filmům.

plakát

Oscar 2024 (2024) (pořad) 

Hrozně příjmené překvapoení ve všech směrech. Líbila se mě uvolněná atmosféra, vtipkování (Tequilla, nahý Cena, Arnie s Dannym, vrcholově top narážka na Trumpa, Spielberg) , ale i choreografie celého večera, hudební výstupy jedinečné (Ryan Gosling wau), originální předávání hereckým nominacím. Krásně se povedlo zkombinovat humor a slavnostní náladu. Pokud jde o ocenění, já jsem z  "tábora Chudáčci" takže škoda, ale samozřejmě to je celkem jedno kdo vyhrává i když nevyhrát Emma Stone, tak to by mě vážně šokolovalo.

plakát

Obchod na korze (1965) 

Po předání cen Český lev jsem se ve slavnostní "národní" náladě rozhodl splatit svůj velký dluh cs. kinematografii resp. spíše jen slovenské kinematografii a konečně nakoukat "naší" oscarovku. První část mně moc nesedla i když tady jsem čul docela kvalitní důraz na charakter jednolivých postav, ale v druhé části se teda rozjela slušná vlna emocí jak příběh graduje v silné finále.

plakát

Marťanské lodě (2021) 

Pro fanoušky Elišky Křenkové mezi které se taky řadím určitě velmi příjemný film na oko, ale nejde jen o to. I ta vztahovka, která teda nebyla nějak souvisle vyprávěna mě přišla velmi reálná ai z těch krátkých scének jsem se dokázal na Martina s Eliškou napojit a bylo to poměrně depresivní. Minimum dialogů, originální exteriéry i interiéry skvěle budovy atmosféru vztahu. Herecky super oba dva.

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Nejdřív to špatný. Madam, která si předávání cen spletla s přednáškou, bych už nezval. Cenu bych jí poslal poštou a hotvo. Kde vůbec bere tu drzost, že v pořadu , který je věnován filmovým cenám, už ani neagituje jednou, dvěma větama, ale rovnou udělá přednášku, nevím na co, protože jsem jí naštěští nerozuměl, ale je to vrchol arogance nejen k ostatním oceněným, který se snažili dodržovat limit, ale i divákům. Neskutečný tohleto a je jedno zda paní je mistr oboru nebo ne. Ať si založí pořad "agitující umělci" , určitě bude mít vysokou sledovanost :-) a může řečnit do nekonečna. Takže přerušení v pořádku na hrubej pytel, hrubá záplata. Další věc, Bratry jsem neviděl, ale v čem teda přesně jsou dobrý, když ve všech oblastech se našli lepší. Další věc, takže seriál a film je podle akademie totéž ? Aha, nevěděl jsem, ale tak jo. Už se těším "a v kategorii nejlepší film vyhrál seriál.." No, ale teď to dobré, až na tyto výhrady se mě to líbilo, odsejpalo to. Nejvíc mě udělala radost cena pro Vladimíra Smutnýho, ten chlap je neskutečný borec a narodit se za velkou louží má Oscara o tom nepochybuji. Já fandil týmu Bodu obnovy, ale uznávám, že několik filmů jsem neviděl a o to víc se na ně těším. Tak jo český filme, jdeš po dobrý cestě, držím palce a některým umělcům přeju méně ega a arogance a více pokory a respektu. Marek Eben vynikající !

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Ze čtvrtého patra Atrium Flora kde sídlí Imax mě spadla brada až do přízemí, tohle je film, kvůli kterýmu přišel na svět Imax. Audio vizuální složka filmu je taková dokonalost, že i dokonalost by měla chodit k Denisovi na výuku. Druhá část příběhu je vyprávěna takovým způsobem, že jsem se bál i mrkat, abych o něco nepřišel. Veškeré provázanosti mezi postavama, ale i v rámci celku jsou natočený vysloveně žraločím stylem, prostě film mě na začátku rafnul a nejen že nepustil, ale postupně naprosto požral. Samostatnou kapitolou jsou pak akční scény, tady bych pro pojmenování vizuální působivosti, potřeboval zavolat Palackýmu s Jungmannem, jestli by nebylo k dispozici nějaký slovíčko co by přesně vystihlo takové mistrovství.  Ohromen filmovým velezážitkem, který nemám ani s čím porovnovat jsem se vypotácel z kina s jedinou myšlenkou, kdy mám volný čas na repete filmu roku. Pokud můžeš, určitě dej Imax.

plakát

Železní bratři (2023) 

Film, který ve své cca polovině brutálně změní náladu a pere do tebe velmi silný příběh. Čímž nechci říct, že první část stála za hovno, vůbec ne.  Režisérovi se v ní daří představovat celou rodinu byť někdy brutální střih není úplně nejlepší počin jak diváka dostat do sebe. Rodiče bratrů byli neskuteční asociálové a zajímalo by mě jak moc tady bylo realita a filmová fikce u sebe. Je to někde mězi 3-4, herecky kvalitní, ještě kvalitnější je kamera, tu jsem ocenil zejména v ringu při poslední rubačce a když byly "tiché záběry s obsahem". No já nakonec tu 4 dám.