Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 325)

plakát

Falešný hrdina (1996) 

Hlavní hrdina byl zřejmě na stáži v českým parlementu, protože jediný na čem vybudoval svou kariéru byli neskutečně drzý lži. Opravdu člověk až žasně, jak se v rámci hesla se lží nejdál dojdeš, takovej lidskej pšouk dostane až na vrchol. Jako satira je to dobrý, leč když člověk ví, že přesně takhle to funguje i v reálu byť třeba ne v oblasti válečnýho odboje, tak už mu to až tak vtipný nepřijde. Mathieu zahrál Alberta skvěle a jen potvrdil fakt, že současná Francie na poli velkých hereckých talentů, kategorie muži není ani zdaleka jen Vincent Cassel.

plakát

Fanfán Tulipán (1952) 

Odvaha, humor, lehkovážnost, zvýšený zájem o ženy....hmmm, moc dobře Fanfane, vlastně dalo by si říct, že já jsem takový Fanfan Tulipan dnešní doby.

plakát

Fan chan (2003) 

Tak tohle bylo krásný, čím byl příběh dál, tom víc byl hezčí, čístější, poetičtější a romantičtější. Na první dětskou láskou se opravdu nezapomíná, tady ten příběh mě dostal o to víc, že byl vyprávěn z pozice kluka, takže krom vyprávěno příběhu dětství a jedné lásky thajskýho kluka jsem si seperá sám v sobě prožíval ten svůj, kdysi dávno prožítý prožítý příběh čisté dětské lásky a klukovský partičky. Nádherný a poslední část se mě trefila přesně kam se trefit měla, takže nemám absolutně žádných výtek.Viděno v rámci projektu Challange tour 2015 jako film číslo 16.

plakát

Fanny a Alexandr (1982) 

Já se tohoto filmu bál jak čert kříže, dlouhodobě nemám příliš rád interiérovky a tady to je teda super porce interiéru. Dal jsem si to na dvě části, protože jinak bych už zřejmě nežil. Neskutečná nuda a je mě úplně jedno, že jsem asi jedinej na csfd, kdo tomuhle dá málo hvězd, ale mě to prostě nebavilo. Příliš postav, nešikovný střih, mraky dialogů. Uznávám skvělý herecký výkony i práci režie, ale představa, že bych se musel koukat na pětihodinovou verzi o této rodině mě děsí víc než terorismus.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Takovej nic neříkající mišmaš jsem už dlouho neviděl. Až na pár jednotlivostí po originalitě ani stopy a proti scénaristický bezradnosti je i nula velké číslo. Evidentně si někdo myslel, když nevíš kudy dál prostě to zaplácni efektema a ono něco do váčku cinkne. Přitom potencionál to mělo. Například ten černej pták jak tam šel po majetku, já mu začal říkat "babišátko", tak tohle babišátko byl nejvtipnější element filmu, ale po dvaceti minutách se babišátko vytratilo. Nebo mudla mezi kouzelníky z toho se mohlo vytřískat mnohem víc. Alespoň, že ten Howard pořád umí zajímavý hudební kompozice, když už ostatní zklame.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Brumbálova tajemství jsou první díl ze série Fantastických zvířat, který mají nějaký vyprávěcí koncept a dostaneme se k nějakým závěrům. Vizuálně se mě film líbil, kouzel mě v něm přišlo méně než v druhém díle, ale zase jsem si  je užil. Pokud jde o postavu Grindelwald nemohu si pomoci, ale všude chválený Mads Mikkelsen mě vůbec nesed. Já samozřejmě vím, že je to top herec, ale Depp mě svou obličejovou mimikou bavil mnohem, ale mnohem víc navíc z něj šlo takový čistokrevný zlo, z Madse nešlo nic. Což je trošku problém nejde jen o to vyměnit herce a jeho tvář, ale že se najednou ta samá postava chová o 100% jinak než dříve. Ostatní postavy si naopak polepšily. Už to nejsou jen figury vyskutjicící se v hezkým vizuály, ale začínají mít svůj smysl a propsanost. Vizualita sice stále vítezí nad vším ostatním, ale v klidu můžu říct, že tenhle díl mě konečně docela i bavil a zajímal.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Z toho nedění v první části jsem byl zmatený jak chameleon mezi lentilkama, ale naštěstí jsem si alespoň užíval vizuálního mistrovství mistra Philippe Rousselota. Ovšem od chvíle kdy Grindelwald v Paříží máchne hůlkou se začnou dít velkolepé věci, film dostane tempo a originální kouzla podpoří dynamické vyprávění příběhu, svižný akční scény. Díky tomu všemu, zádla v mé divácké dušičce spokojenost a musím říct, že sestava Eddie Redmayne, Johnny Depp a Jude Law se mě více než zamlouvá a hlavně kvůli nim se těším na další díl.

plakát

Fantasy Island (2020) 

Ach jo, odpoledne bylo tak krásný, koukal jsem jak Kája Muchová v tenise devastuje čiňanku, tak velkolepě, že jsem v pohodě stíhal koukat i na její sexy nohy, jenže pak přišel malarkey s onlinem na tuhle sračku a všechno tím zabil. Slovo "fantazie" tu má repordukční číslo R tak 11,5 takže se mě tak znechutilo, že až se mě nějaká ťapina zeptá na nějakou fantazii, můžu jít místo sexu rovnou domů. A to je ještě hovno proti tady celýmu fantasy Islandu, z většiny to připomíná telenovelu plnou keců a ničeho. Jo a když mě pan malarkey poslal sms s fotkou Káji Plíškové ve spodním prádle, říkal jsem si, jak by si asi charismatický pan Roarke v luxusním, leč odlehlém tropickém rezortu poradil s mou fantasy oprcat všechny naše tenistky (ty hrající, ne Návártilovou zase ) přímo na kurtu. Fakt skvělej film asi si ho pustím ještě tak 6x.

plakát

Fantomas (1964) 

Nemám co bych řekl, za chvíli si pro mě stejně přijde Fantomas.