Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 315)

plakát

Blonďáček (2007) 

Já vůl už málem zapoměl, že Grerad má v sobě mnohonásobně větší herecký talent než číslo na který ukázuje váha, když jí Gerard poctí svou návštěvou. Příběh je díky jeho živelnému a přirozenému hereckému projevu plný lidskosti, lásky a tolerance, který ani na chvíli nepůsobí vypočítavě a nevěrodně. Díky tomu je strašně lehký si Gerogese, Gisele a Michoua zamilovat a držet jim palce, ať se vyrovnaj sami se sebou i se značně xenofobním okolí. Film funguje i jako velmi kvalitní ukázka tehdejší francouzské společnosti a lehce se dotýká francouzské černé můry s názvem Alžírsko.

plakát

Blondýnka (2022) 

Ten film má vynikající jednotlivé scény a i velmi originální filmařský přístup, ale způsob vyprávění je na přes držku, opravdu neuvěřitelně zprasený zážitek a přitom při takové stopáži stačilo jediný - koncepční vyprávění a bylo to za 5. Ana de Armas je ovšem nehorázná bohyně za to jak Marylin ztvárnila, absolutní top ženský herecký výkon.

plakát

Bloodshot (2020) 

Nebylo to úplěn špatný, akčně digitální scény měli docela úroveň, ale jak se do toho podle očekávání někde od půlky zapojila ta rajda, začalo to bejt dementní i na mě, ale ty tři s odřenýma ouškama tomu prásknu.

plakát

Bloudění orientačního běžce (1986) 

Jo tyhle orieňtáky známe, to jsou svinstva první kategorie. Já na rozdíl tady od Radka nebloudil, to by mě mohli milovat abych pobíhal někde po lese jenom z mapou a buzulou, by se taky mohlo stát že bych skončil někde v Maďarsku. Jsem si vždycky lehnul do borůvčí papal borůvky a čekal až mě začnou táborový vedoucí hledat, pak jsem rozkřáp o pařez buzolu nasadil výraz umírajícího buvola a šel vstříc volajícím hlasům s tím, že jsem upad na buzulu a já se dezorientoval, ale Radek to pojímal úplně opačně. Vůbec mě fascinovalo jak si lůsr jako on dělal nárok na největší kočku ze třídy. Stejně balit holku na dvě popadaný jabka :-) Zkuste to dneska chlapci a holky vám ty jabka narvou do prdele dřív než se stačíte citově vyjádřit. Nevěřím tomu, že Radek a jeho otec jsou herci, přišli mě jako realnej syn a táta, navíc teda značně obroušený i když hláškování jim šlo na jedničku, hlavně Ráďa trousil perlu za perlou. Jinak to mám s tímhle filmem na chlup stejně jako kolega dobytek.

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Už dlouho mně nic tak nesundalo a nerozebralo, jako tenhle nádherně natočený a odvyprávěný intimní tlukot lidského srdce. Musím říct, že mě z té lehkosti a přirozenosti s jakou byla tato neskutečně těžká látka sdělena až mrazilo. A způsob jakým své role zahráli Ryan s Michelle mně naprosto vyrazil dech. Extremně silný vnitřní prožitek mého tlukoucího orgánu tady na mě jasně řve, přestaň už kecat a vypal pět hvězdiček.

plakát

Bob a Bobek - králíci z klobouku (1979) (seriál) 

Tohle může zvádět mladší diváky k tomu že se jedná o velké a malé hovno,ale kdepak jedná s eo jeden z nejlepších večerničků před spaním . A jednu se tomu malýmu musí nechat s tím ránem a vstáváním byl jeden z nás všech, prostě bobek.

plakát

Bobby Deerfield (1977) 

Neslyšící spoluobčané se v tomto filmu nemusí spoléhat jen na titulky. Vše podstatné se totiž odehrává v očích Al Pacina a v chování Marthe Keller. V těch velkých hnědých očích, které říkají Al Pacinovi pane je totiž všechno, otázky, údiv, radost, obdiv i láska. V chování Marthe Keller je zase jasné poselství, že každá vteřina našeho života je mimořádná, protože nikdy nevíme která vteřina bude ta poslední. Film, co se mě zaryl do kůže, se scénama, které se mě zaryly do srdce. Nikdy bych neřekl, že i během focení ve filmu mě zvlhnou oči, nikdy bych neřekl, že lze udělat poetický záběr na prázdnou závodnickou dráhu a přitom cítit jak moc energie a adrenalinu má ta dráha v sobě, ale především bych nikdy neřekl, že mě nebude mrzet, že film není ze závodního prostředí jak napovídá plakát či komentář uživatele Radyo a že naopak budu rád, že je "jen" o lidech, pocitech, emocích, o životě a o smrti, tak jak napovídá komentář uživatelky Kleopatra.

plakát

Bob Marley: One Love (2024) 

Tak tady byla proměrná příležitost,. Hlavní postava vysloveně filmová, témat kolem Boba Marleyho k emotivnímu vyprávění víc než málo, ale co nám tvůrci dali. Mustrový film jak udělat rodině Boba Marleye radost a vysrat se na diváka. Dramaticky totálně nefunkční vyprávění, nabízela se politická stituace na Jamajce, formování osobnosti a názorů Boba Marleye nebo změření se jeho umělecké zrání, konec konců i ten vztah se svou madam tady působil jak vyžvejkaný pedro, přitom z naznáků bylo patrné že měl víc vrstev. Bob Marley na mě působil velmi sympaticky, filmu uznávám, že ve mě probudil zájem o Boba Marleye a i koupi jeho LP, ale jako divák jsem opravdu koukal 103 minut na vztyčenej prostředníček od tvůrců. Filmařsky dobrý, hudba taky a chtěl jsem dát shovívavé 3*, ale jakou shovívavost mají tvůrci s diváky ? Žádnou ! scéna-střih-scéna-střih , jste spokojená rodino Boba Marleye ? Jo ? Tak ok jedem dál scéna - střih-scéna-střih. Kvůli tomuhle by se filmy fakt točit neměly.

plakát

Bobry (2014) 

Největší filmovej punk v dějinách kinematografie ! Tohle natočit anglicky mluvící země, tak je z toho modla, ale ty by na něco podobnýho neměli koule. Příběh jehož postatná část se odehrává na veřejným hajzlu nepostrádá černý humor, drsný humor a naprosto dokonale napsaný hlavní postavy. Zajímalo by mě, kolik piv a bůh ví čeho museli kluci při vymýšlení Bobrů spotřebovat, ale spotřeba se vyplatila, protože ty dostáváš absolutně politicky nekorektní, ale kurva upřimně myšlenou a vyvedenou prdel. Punk's Not Dead !!!!!!!

plakát

Bobule (2008) 

Hned na úvod musím poděkovat Tomáši Bařinovi za povedený herecký obsazení. Je radost nevidět po 150x Holubovou, Trojana, Geislerovou a další. Nic proti nim, ale snad má český film víc herců, než jen kamarádíčky několika režisérů. Ovšem tohle je ještě Ok, protože tihle lidé alespoň umí svou práci. Průser nastává, když se nám ve filmu začínají objevovat lidi, vyznávající heslo žádná práce, samá party - modelky, fotomodelky, zpěvačky, zpěváci a hlavně celebrity z realityshow a další "bulvarstars", když k tomu připočtu že skuteční herci za hovno prachy, ukazují každý den v divadlech své herecké mistrovství, že mladý talentovaný student z FAMU či DAMU musí koukat jak hlavním kritériem obsazování do filmu je ukazování kalhotek v Blesku či vyprávění historek v "zábavném" pořadu TV NOVA, PRIMA i ČT, tak zdvihám na Český film svůj prostředníček . Naštěstí to v žádném případě neplatí na všechny filmy a na všechny režiséry či producenty. Loni jsem tragickou událost, jakým daňový přiznání beze sporu je, vylepšil skvělým filmem PUSINKY /úspěšně ignorovaný na Českých lvech /a je to skoro neuvěřitelný, ale i letos obrovskou bolest a žal z návštěvy pokladny finančního úřadu zmírnil český film. Bobule mě totiž dopřáli úžasnou pohodu, vynikající zábavu, neokoukané herecké tváře, chuť na burčák, myšlenku na foto výlet na Jižní Moravu a megatouhu po Terezce Voříškové. Pohled na zadeček Terezky Voříškové, byl takový předčasný ježíšek pro moje oči. Konečně dobrá česká herečka, co svou krásou zfoukla své zahraniční kolegyně jako svíčky. Pražské publikum včetně mě se v kině nejvíce bavilo při narážkách na Pražáky, byly vtipné a trefné. Příjemně pobaven dávám Bobulím označení kvalitního českého výrobku - Czech Made, nalévám si jihomoravské víno a jdu vyhledávat fotky Terezky Voříškové na Google.cz.