Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 325)

plakát

Věrní nevěrní (2018) 

Louis Garrel je neskutečný charismaťák a je hrozná škoda, že jsem po skončení filmu měl další projekci a nemohl jsem zůstat na diskuzi, protože to muselo být hrozně zábavný. Potěšil mě i vzpomínkou na Miloše Formana. Jeho film je vlastně vztahovka, kde se střídavě proměňují zábavné a romantické nálady. Oba hlavní představitelé sympaťáci, samozřejmě Laetitia kočka největší. Škoda, že Lily nedostala více dramatického prostoru, protože souhlasím s francouzskou akademií, že ona je velký herecký talent a potenciál do budoucnosti, rozhodně mě baví sledovat její filmovou kariéru.

plakát

Alice T. (2018) 

Když jsem viděl hodnocení kolegy uživatele Mulosze, říkal jsem si, že je to na demisi a odevzdání lístku, pak ale napsal koment a mě velmi zajímalo, komu chce dát mulosz pěstí. Což o to Alice byla píča nebytečná a to jsem se fakt snažil být empatický co to šlo, ale abych se přiznal mě tam srala i ta matka to bylo něco, to se ani nedivím že ted máme školy plný rozmazlanejch hajzů, který jsou schopný se posmívat i starý paní na ulici, ale běda když je okřikneš, to je pomalu braný jako teroristický útok. Já bych dal klidně i víc, protože vedení herců skvělý, jestliže mě srali, tak asi proto, že měli, ale já zase nepochopil konec.

plakát

Souboj s rodinou (2019) 

Lepší oddecháč na letošním febiu nenajdeš. Není to, ale vtip pro vtip, příběh umí krásně měnit nálady, byla chvíle kdy jsem měl chuť Paige obejmout, ale stejně jako ona jsem si v jedné scéně připadal jak pitomec, hodněkrát jsem se zasmál, a na konci jsem samozřejmě Paige fandil co to jen šlo, takže ten hlavní klenot, který mě film může dodat, emoce, tady zafungoval skvěle. Skvělý casting, Florence Pugh si řekla o mou pozornost a poprvé v životě mě byl ve filmu sympatický i Vince Vaughn, mluvím o dramatičtější roli, tam ta jeho poslední scéna, byla nenápadná, ale hodně dopsala postavu.

plakát

26. Český lev (2019) (pořad) 

Hned na začátku budu smířlivý. Minulý rok se mně s českým filmem v kinech randilo dobře, protože byl pestrý plný nápadů a v mnoha případech i vydařený, musel jsem se usmát, když jsem si tady zpětně četl svůj komentář k filmu Všechno bude, splnilo se, skvělý. Další radost mám z toho, že na rozdíl od minulého roku nebyla v přenosu jediná zmínka o politice, to děkuju !!! Hned to byl koukatelný ročník. Počáteční nápad Kokta napříč českým filmem roku 2018 skvělý. Z oceněných, já to přeju všem co vyhráli, ale přál bych to i těm co nevyhráli, hlavně mladá krev to je super, Jenovéfa za Chvilky, Elča za Všechno bude, atd. Ovšem ne všechno chci chválit i když Vašek Kokta nebyl vysloveně zlý, Adélka je moje krev a chyběla. Marek Taclík vysloveně trapný. Byly však i dojemné chvilky, minuta ticha za chlapy z Dukly, in memoriam a pani Plívová, moc jí to přeji za to, že tu díky ní mám zfilmovaný návraty do svého dětství, když jsem býval pan kluk. Já bych se ještě chtěl vyjádřit k jedný věci, která mě u NĚKTERÝCH našich tvůrců velmi mrzí a trápí a to je averze vůči csfd.cz, sprosté výpady vůči nám. Rozumím tomu, že tady mezi námi jsou ubožáci, ale na druhou stranu, já a nejsem tady ani zdaleka sám dávám za český filmy během roku nemalý peníze za lístky i za případný blu ray nosiče (mimochodem obrovská ostuda že v naší zemi vychází filmy z 90% jen na ubohém DVD formátu ) a přesto si pak čtu, jaký jsme tady všichni odporný nuly, že jsme zlo, atd. Nechci to dál hrotit, ale jelikož naši umělci jsou zřejmě jediný na světě, kteří nestojí o upřimnou zpětnou vazbu od diváka, rozhodl jsem se do konce roku přestat komentovat premiový český filmy , protože nechci NĚKTERÉ do sebe zahleděné tvůrce zbytečně dráždit. Jo a ještě aby toho nebylo málo, tak mě rozesmívají uživatelé, co za celý rok neviděli jediný český film v kinech, ale umí dokonale hodnotit výsledky těchto cen, trošku trapný.

plakát

Neobyčejné životy - Stanislav Zindulka (2009) (epizoda) 

Pana Zindulku jsem na Žižkově občas potkával v řeznictví i v resturaci a vždy byl na všechny příjemný a slušný, prodavačky pozdravil, na svou pani se hezky usmíval, prostě chlap s velkým CH ze starý školy. Pokud jde o jeho herecké, ale i daberské misrovství o co byl nenápadnější o to byl talentovanější. Velký člověk i umělec.

plakát

Krystal (2017) 

Satan to rušil. Jinak, ale tři looseři co chtějí být štastný. Jo každýmu to přeju, jen ty filmy jsou fajn když je tam víc originality.

plakát

Sandwich klub (2013) 

Výborně napsaný scénář realizovaný v absolutním mexickým minimalismu.

plakát

1983 (2018) (seriál) 

Obrovský zklamaní. Bez Michaliny bych to ani nedal.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Já jsem ze začátku měl s komiksárnama problém a pár jsem jich i slušně vyignoroval, ale jako filmovej ultras, takový věci jako ignorovat blockbustery v kině prostě nemůžu, jinak by mě kino přestalo říkat pane a to nechceš. Takže jsem si řekl, fajn, pokud tam bude dostatek nápaditého digitálního bordelu a film mě bude bavit, můžu se připít na zdraví Marvellu a v případě Captain Marvel, to bude minimálně Don Papá, protože něco luxusního si zasluhuje ještě něco luxusnějšího. Ve filmu překvapivě není tolik digitálního bordelu jak jsem očekával, alespoň tedy ne v prvních dvou třetinách, ale o to víc se člověk zakousne do příběhu, do postav, vychutná si ty krásné retro odkazy i včetně retro vtípků např, když Annette Bening tancuje na Nirvanu a řekne "to je nirvana" to pobaví, pád do půjčovny VHS, no tak to mě transportovalo do 90's, kdy jsem v podobným zařízeních vysloveně štamgastil. Ty fórky byly krásně časované, aby vyplnily mezery mezi akcí nebo vážnějším dialogem hlavních postav. Nic není překombinované, přeplacené, všechno působí lehce, film se nebere vážně, ale zase to není parodie sebe sama, kterou by se maskovala scénaristická neschopnost, tady se velmi dobře vědělo co tvůrci chtějí dát divákům. Bri Larson byla tak kvalitní castingový bingo až jsem se do ní zabouch, žádná neumí mhouřit oči tak sexy jako Brie. Navíc působí civilně, jako holka od vedle, že jsem věřil nejen, že umí zastavit rakety a lítat, ale i to ze po večerech myje se Samuelem nádobí, což bych u většiny hollywodských hvězd měl problém. Pocitově je tahle po všech stránkách kavlitní filmová show skoro k pěti hěvzdám.

plakát

Bojovka (2017) 

Já moc tyhle typy filmů nevyhledávám, protože mě přijdou na jedno brdo, ale přiznávám že Bojovka mě docela bavila.