Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 325)

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Možná mám štěstí, že nejsem vášnivej fanoušek značky SW, takže beru v kině vše co má SW v názvu abslutně předsudků a je jedno zda se jedná o restart, o nový díly, které jsou vlastně starší než ty starý, nebo prostě si studio jen tak blbne a hvězdně válčí, jen to do mě mydlete drazí producenti, zatím je moje šrajtofle otevřená, protože jste mě ještě vyloženě nezklamali. Jediný co mě mrzí, že Alden prostě není a nebude Harrison, bohužel. Jinak svižná, nikterák složitá hvězdná válčírna, která má údernost, nadhled, profi scény (přepadení vlaku v horách) a vlastně i duch starých dobrých časů, je vidět, že Ron pořád umí. Svižný blockbuster s jedinou ambicí, uvolnit a zrelaxovat milé diváctvo a to beru.

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

Určitě je to lepší než mít v hubě saze, ale na své mužské parťáky holky hodně ztrácej, Zásadní chyba je v postavách, není mezi nimi vůbec žádný vztah, krom Sandy a Cate snad ani dialog a holky se daly dohromady v duchu méďů co se potkali u Kolína. Abych jen nedržkoval závěrečná prácička měla švich i napětí a holky na sobě měly hodně elegatní šatičky. Jen odbočka teď vidím že ve filmu hrál Matt Damon, tak to jsem asi slepej. Nic, zpět za Debbie a její bandou, uplně nejlepší byla Anne i její postava jako jediná nebyla vyprázděnaná, takže na rozdíl třeba od Cate měla co hrát.

plakát

Konečná (2018) 

Film má stylovou jedinečnost, ale ta pointová překombinovanost je opravdu za hranou mé trpělivosti. Druhou hvězdu dávám za Margot, protože tohle bohyni můžu kdykoli v čemkoli.

plakát

Escobar (2017) 

Další z mnoha hereckých exhibicí mistra Javiera, právě on a jeho nálady, emoce a zrůstající agrese na filmu funguje nejlíp. Gangsterka, kterých se dneska už moc netočí, správně živočišná, ale trošku flákající vedlejší postavy, zejména u agenta DEA to zamrzí chyběla tam zarputilost se kterou by po Pablovi šel, jeho chytrý kukuč s Virginií nebylo to co by film zrovna udělalo. Pene je pořád krásná, nebojte chlapci a hrát umí, má tam výborný scény, třeba při prodeji šperků jsem jí ten strach a bezmoc naprosto sežral. Nemá to v sobě akčnost a přímý tah na bránu, ale když spustí hudební motiv Federico Jusida tušíš dusno a nevěřím, že budu jedinej na csfd, komu se film líbí. Možná to není úplnej mainstream, ale kvalitní herecký výkony, dobře gradovaný scény, schopnost vyprávět naruší jen pár zbytečně zkratkovitých scén, ale na Pablovi si obrázek určitě uděláš a o to tvůrcům šlo především.

plakát

Teheránská tabu (2017) 

On ten film je nejsilnější v takových drobnostech, jedna věta, záběr. Příběhy, které mají jasnou společnou pointu celého filmu. Člověku někdy až hlava nebere, že žena musí mít souhlas manžela na práci, jinej svět prostě, ale mně není příjemný. Nechci aby to vyznělo směrem k Iránu jen negativně, například jeden detail filmu je záběr na oddělené metro žen od mužů, tohle podle toho co jsem slyšel zrovna ženy v Teheránu kvitují a určitě nejedna česká holka zažila jak v metru kde bylo tak volno, že by si mohli nastoupit všichni zaměstnanci Agrofertu se na ní lepil nějakej slizoun což holkám v Teheránu nehrozí. Nechci tady dělat advokáta režimu, který se neslučuje s ničím v co věřím a vyznění filmu jsem vnímal velmi silně, jen prostě my jsme pitomej národ a hned máme ve všem jasno a na všechno škatulku. Škoda, že vyprávění v první části působilo nepřehledně a až po delší chvíli to začalo zapadat, takže pokud chceš sílu, musíš mít s filmem trpělivost, ale dám čtyři i když bych si přál aby film vidělo především iránské publikum.

plakát

Broskve (2017) 

A je to tady, viděl jsem film z Dominikánské republiky a teď už můžu umřít s klidným svědomím, že v oblasti filmového diváctví jsem se dostal do jiné dimenze. On i tenhle film byl neuvěřitelnej časovej čurbes, musím přiznat, že jsem se občas ztrácel v překladu, v obrazu i v postavách, ale srát na to, vzít si tři herce někam do dominikánský prdele a tam udělat takový romantický scifi čoromoro to se teda hned tak nevidí. Počítám, že za chvíli se sem nasere se svým meganázorem i malarkey a další místní zmrzlináři a oni ti tady k tomu taky řeknou svoje. Za sebe jednuše - nic podobnýho si ještě neviděla je je na tobě jaký zaujmeš postoj.

plakát

Dámský podnik - Série 4 (2018) (série) 

Nejlepší na zatím poslední serii Dámskýho podniku byl určitě Arielův závěrečný rodinný paradox, to bylo vychataný do detailu. Škoda že čtvrtá serie loví tolik much na jeden talíř, protože na talíři je až příliš plno. Přitom některé složky ať už pokrytectví celé společnosti, vývoj nové ťapiny, samozřejmě vše kolem Ariela, pokus Magali o vybudovaní komunity, perfekně vypointovaným namalovým obrazem to bylo skvělý, ale třeba Karin mě úplně přestala bavit, přitom ona byla můj Lovebrand Dámskýho podniku. Povedly se i ty souložící prostřihy hlavních představitelů. Je vidět, že seriál dělají profíci, chtějí děj a vývoj posouvat, ale možná by neškodilo, kdyby si všichni dali pár michaček, nějaký MDMA a může to jít zase to sexuálního marketingu a já bych jen zatleskal.

plakát

Dokonalá loupež (2018) 

Tak Heat má brášku. Nemá sice vizálně dokumentaristický rukopis mistra Manna a psychologičtější propracovanost postav nahrazuje jednoduchost a přímočarost, ale koho to sere, když při poslední akci ani nedýcháš, Gerard je sexy jak nikdy a140 minut film přeměnuje na tryskoment. Zase jednou chlapi sobě.

plakát

Fargo (1996) 

Dlouho mě tento kultovní mazlík unikal, ale včera jsem si na něj počkal a nelituju ani mé oči nelitujou, ani mé uši nelitujou a má nálada tak už vůbec nelituje. Steve Buscemi je bůh !

plakát

Wilson (2017) 

Hodně smutný až depresivní příběh o chlapíkovi co jde od jedné prohry ke druhé. Woody Harrelson patří mezi světovou hereckou extraligu po tomhle filmu už nemám nejmenších pochyb.