Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 329)

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Nejdřív to špatný. Madam, která si předávání cen spletla s přednáškou, bych už nezval. Cenu bych jí poslal poštou a hotvo. Kde vůbec bere tu drzost, že v pořadu , který je věnován filmovým cenám, už ani neagituje jednou, dvěma větama, ale rovnou udělá přednášku, nevím na co, protože jsem jí naštěští nerozuměl, ale je to vrchol arogance nejen k ostatním oceněným, který se snažili dodržovat limit, ale i divákům. Neskutečný tohleto a je jedno zda paní je mistr oboru nebo ne. Ať si založí pořad "agitující umělci" , určitě bude mít vysokou sledovanost :-) a může řečnit do nekonečna. Takže přerušení v pořádku na hrubej pytel, hrubá záplata. Další věc, Bratry jsem neviděl, ale v čem teda přesně jsou dobrý, když ve všech oblastech se našli lepší. Další věc, takže seriál a film je podle akademie totéž ? Aha, nevěděl jsem, ale tak jo. Už se těším "a v kategorii nejlepší film vyhrál seriál.." No, ale teď to dobré, až na tyto výhrady se mě to líbilo, odsejpalo to. Nejvíc mě udělala radost cena pro Vladimíra Smutnýho, ten chlap je neskutečný borec a narodit se za velkou louží má Oscara o tom nepochybuji. Já fandil týmu Bodu obnovy, ale uznávám, že několik filmů jsem neviděl a o to víc se na ně těším. Tak jo český filme, jdeš po dobrý cestě, držím palce a některým umělcům přeju méně ega a arogance a více pokory a respektu. Marek Eben vynikající !

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Ze čtvrtého patra Atrium Flora kde sídlí Imax mě spadla brada až do přízemí, tohle je film, kvůli kterýmu přišel na svět Imax. Audio vizuální složka filmu je taková dokonalost, že i dokonalost by měla chodit k Denisovi na výuku. Druhá část příběhu je vyprávěna takovým způsobem, že jsem se bál i mrkat, abych o něco nepřišel. Veškeré provázanosti mezi postavama, ale i v rámci celku jsou natočený vysloveně žraločím stylem, prostě film mě na začátku rafnul a nejen že nepustil, ale postupně naprosto požral. Samostatnou kapitolou jsou pak akční scény, tady bych pro pojmenování vizuální působivosti, potřeboval zavolat Palackýmu s Jungmannem, jestli by nebylo k dispozici nějaký slovíčko co by přesně vystihlo takové mistrovství.  Ohromen filmovým velezážitkem, který nemám ani s čím porovnovat jsem se vypotácel z kina s jedinou myšlenkou, kdy mám volný čas na repete filmu roku. Pokud můžeš, určitě dej Imax.

plakát

Železní bratři (2023) 

Film, který ve své cca polovině brutálně změní náladu a pere do tebe velmi silný příběh. Čímž nechci říct, že první část stála za hovno, vůbec ne.  Režisérovi se v ní daří představovat celou rodinu byť někdy brutální střih není úplně nejlepší počin jak diváka dostat do sebe. Rodiče bratrů byli neskuteční asociálové a zajímalo by mě jak moc tady bylo realita a filmová fikce u sebe. Je to někde mězi 3-4, herecky kvalitní, ještě kvalitnější je kamera, tu jsem ocenil zejména v ringu při poslední rubačce a když byly "tiché záběry s obsahem". No já nakonec tu 4 dám.

plakát

Frontline - 20 dnů v Mariupolu (2023) (epizoda) 

Musím řříct, že jsem čekal hodně, ale stejně mě to sundalo. Moje chyba že jsem si tohel dal před spaním, protože některé záběry jsem nedokázal vytěsnit z hlavy. Výpovědné hodnota o tom co je Putin za bestii a jak se chovaj Rusáci na Ukrajině je obrovská. A zde názor slovenského premiéra Fica ze dne 25.2. "Na západě Putina falešně démonizují." No u tohoto dokumentu se mě opravdu zle nejen z Putina a jeho armády, ale i z lidí jako je Fico. Tohle vidět a říct cokoli kladně neutrálního na adresu Putina fakt může jen kus lidskýho hovna. Profesionální práce a neskutečný respekt k lidem, který tento dokument natáčeli, aby celý svět viděl odpornosti co dělaj dělaj rusáci na Ukrajině. Ještě větší respekt mám ke všem těm lidem hlavně lékařům co v Mariupolu pomaháli do poslední chvíle i když jim muselo být jasný, jak dopadnou. Jo a ještě bych si přál aby se tohle dostalo k mladým Ukrajinským frajerům co se tady předvádí v luxusních vozech a nechaj za sebe umírat obyčejný chudý lidi. Jste "borci" fakt, vytahovat s károu za 5 mega , když Vaši vojáci nemaj co žrát a Váš prezident žebrá u každé země o každou korunu.

plakát

Tichý zahradník (2022) 

Promarněná šance na cokoli co by mohlo vést diváka ke zvědavosti, když teda nepočítám milionkrát ohraný příběh o "bývalém náckovi" a lásce k černé divě. No pokud se na tohle bude dívat nějaký zahradník, tak ho asi klepne.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Tohle nebyl temný případ, ale idiotskej případ. Opravdu neuvěřitelná kravina. Uznávám audio vizuální složku seriálu a relativně zajímavé detaily například v prvním díle když jsem si říkal nesleduji "Věc" nové doby a hle záběr na poličku s dvd filmem Věc. Ovšem taky tam byly obstojný debility, například dělat že jsem "uvěznění" v tý laboratoři s tím že tam snad do konce zmrznou a pak asi po 15  minutách střih a jedou autem. No to fakt né. A to že pořá sněží je sice hezký, ale na dobrej seriál je to pořád trochu málo.

plakát

Válka policajtů (2024) 

Válka policajtů mě odpuzovala svým plakátem, působí amatérsky, jak z laciného béčka, ale filmy se naštěstí nehodnotím podle plakátů, ale podle toho jak se mě líbí. Na začátku jsem měl trošku čurbes s postavama, kdo je teda dobrej, kdo zlej, kolik jich tam ještě přileze, ale to si postupně sedalo a současně i příběh už měl slušně nastartovaný motory. Líbilo se mě, že se slováci nebojí ukazovat, to u nášich tvůrců nehrozí. Až se mě dělalo šoufl z toho co jsem viděl, ale neměl jsem ani na chvíli problém věřit velkému procentu reálnosti. To napojení zločinu na nejvyšší patra politiky je strašný a člověku to dává absolutní beznaděj, pokud jde o víru v nějakou spravedlnost. Film se nesnaží hrát na americkou akčnost, ale spíše na lokální prostředí ať už postavama nebo lokacema, trefený skvěle. Hlavní polda se nejeví úplně nejvíc sympaticky, ale nakonec body sbírat začne. Za finálovku dávám palac nahoru, ta byla příjemně napínavá. Herce chválím. Scénař a režii taky. A vůbec v dnešním Slovensku takový film asi není na škodu, co bratři ? Viděl jsem verzi s cz titulkama, což jsem si nejdřív říkal, že slovenštinu zvládnu, ale jsou tam nějaké východniarske slova, kterým bych asi nerozuměl, takže toliko moje slovo k tomu -proč titulky. Hlavně, že ne dabing - děkuji. Odešel jsem velmi spokojen a přeji slovenský kinematografii jen to nejlepší.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Až překvapivě kvalitní. Především kamera a střih tady jedou mistrovský styl. Příběh je jak z pohádky a je to hodně nakažlivé. Mám chuť si jít pustit playstation a trošku si zazávodit. Při sledování filmu jsem si vzpoměl na jednoho herního streamera ve žlutým tričku a žlutých kratesech co při hrách pije prošlý pivo. Jmenovat nebudu, ale nejmenovaný uživatel fandící Slavii a nejmenovaná uživatelka knihovnička (toho času nasraná) jistě budou vědět.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Osamělost, abscence lásky a život na hovno, ono to zní docela pesimisticky, ale v tomhle filmu nám postavy rozkvétají přímo před očima. Film natočen hezky s důrazem na atmosféru, kde každá scéna posouvá vývoj hlavních postav. Mimochodem ta kouzelně staromilská kamera ná servíruje kompozice na který je fakt radost koukat.

plakát

Poslední bohém (1931) 

Film, který od začátku šel svejma hláškama po mé bránici a dával jí teda hodně zabrat. Není to porvé co jsem si všiml, že filmy z předválečné éry jsou narvané dialogy obsahují velmi trefný fórky. Hašek bych neskutečnej ochemlka a flákač, ale třeba jeho akci s hadrem ve stanu jsem se opravdu nasmál.