Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 315)

plakát

Polda - Dnes zavřeno (2021) (epizoda) 

Ono tady ani nešlo o ten případ, ten byl průhlednej a celkem i slabě napsaný, ale vztahově a směrem k hospodě u Vandy velmi dobrý. Navíc Jana Kolesárová tam háže po Matasovi balící pohledy, že až nevěřím, že je to hrané. Hold kluci ze Žižkova jsou pro Slovenky jackpot, to chápu.

plakát

Turné (2008) 

Naši divadelní herci mají teď těžkou situaci, že nemůžou hrát, ale i přes to si troufnu říci,že s těmito ze Sbrska by neměnili. Je to taková srbskou mentalitou vyprávěná ukázka válečné situace počátkem 90. let v Srbsku. Film měl zjevně malý budget, protože tý výbuchy, to bylo jak silvestrovské petardy a umělá mlha byla snad všude. To však nemění nic na faktu, že některé scény byly velmi silné.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Nejsem moc na animáče a už vůbec ne rodinný, ale musím uznat, že tohle mě od začátku do konce bavilo. Mode sverázné rodiny a ještě sveráznějšího psa na mě zafungoval stejně dobře jako pointa "bacha na chytré technologie" a spousty nápaditých odkazů na ten či onen film, je další plusový plus.

plakát

Rocky slaví 40 (2020) 

Jediný co mě mrzí, že to mělo jen 30 minut, ale jinak sledovačka pomalu se slzou v oku. Rockyho mám hrozně moc rád a Sly, chlapík, který neměl v době natáčení ani na kadeřníka i kdyby už nikdy nic jinýho nenatočil zza postavu Rockyho získal na pražským Žižkově jednoho doživotního fanouška. Jeden z nejsilnějších příběhů Hollywoodu o Rockym i o Slyovi. Plný počet nedávám jen z toho důvodu, že by dokument unesl klidně dvě hodiny, korn když ho namluvil přímo Sly.

plakát

Zatímco spíš (2011) 

Španělové tyhle napínavý a promyšlený thrillery umí. Co já tomu domovníkovi dal jmen během filmu, tolika vulgarismy už jsem dlouho žádnýho člověka nezahrnul. Opravdu děj jede tak, že nenechá vydechnout. Marta Etura, kráska největší

plakát

Děda, postrach rodiny (2020) 

Není to nějak extra zábavný, ale že by se jeden u toho nudil, to se rovněž říci nedá možná na mě stála působí kouzlo Bobbyho, kterého ve filmu vždy rád vidím.

plakát

Pętla (2020) 

Ne, je to marný, ale Patryk Vega je prosté kápo. Tady jsem na začátku přesně nevěděl čí jsem, protože některé situace nebyli ani tak komediální,ale až parodické a hned střih a typicky "vegovská" na vážno drsná scéna, postupem času, však přitvrzuje a jede se na hodně drsnej pohon, kde nechybí ostrý dialogy, co postava, to hajzl. O drogy, prcání a nasilí není ve filmu nouze. Patryk Vega mě nezklamal a moc mu fandím, že se nedivá nalevo, napravo a nějaká korektnost ho naštěstí pořád vzdáleně mijí., alespoň někoho, protože o podobným filmu můžou dneska v USA, Británii či Francii už jen snít. Zlatý Polsko, zlatej Patryk.

plakát

Místo splněných přání (2017) 

No, ten film má rozhodně velké ambice sdělit nám něco o nás, našich přáních, našich hránících a závěr, tedy pokud jsem ho pochopil dobře se mě moc líbil. Ovšem v těch lidských minipříbězích mě přišlo jako kdyby popíral sám sebe, já teda bohužel nevím jestli jsem to celý vyložil dobře s tím jak se lidi zachovají a jaký to má následky, ale pokud ano, tak to nebylo úplně cajk. Ovšem Paolo umí na malém prostoru opravdu velké divadlo, to zase každopadně.

plakát

Bratři Lumiérové (2017) 

Tohle je opravdu nádherný dílko. O počátkách kinematografie v podání bratrů Lumièrů. Nejde ani tak o kvalitu kompozice či technickou stránku filmů, kterou komentář opakovaně chválí, ale o to co vidím. Jednak je tam zachycen svět jaký dnes už neexistuje, třeba Istambul, Paříž, New York, ale i první fotbalový záběry, kde mě to čekání na míč se statickou kamerou vysloveně rozesmálo. Prostě nádhera, paráda a bratři Louis a Auguste Lumièrové jsou možná to nejlepší co kdy Francie dala světu.

plakát

Lekce (2014) 

Bulhaři servírují poměrně silný šálek kávičky. Do situace ve který byla hlavní hrdinka bych se teda dostal nechtěl. Kde až jsou hranice zoufalství nám tento snímek neukáže, ale docela přesně ukazuje, co nás vede k nim kráčet a někdy i když by si člověk moc, moc přál zastavit a k těm hranicím nejít, tak nemůže. Ach ten život někdy přihraje do života fakt blbý karty a pak je to teda hotovej čardáš to uhrát.